Razlike između izmjena na stranici "Marlon Brando"

Idi na navigaciju Idi na pretragu
Obrisano 148 bajtova ,  prije 6 godina
 
Buntovnička kultura, koja je uključivala motocikle, kožne jakne, [[jeans]] i općenito buntovničko ponašanje, koja je inspirirala generacije buntovnika, razvila se zahvaljujući filmu ''[[Divljak]]'' te Brandovoj jedinstvenoj ličnosti i karakteru. Prodaja motocikala i opreme vezane za njih, kožnih jakni, jeansa, čizama i majica naglo je porasla diljem zemlje. Film je ostavio sličan dojam na prekomorsku publiku, dok su lokalni religijski autoriteti jadikovali o utjecaju filma na mlade.
 
[[Datoteka:AnnexBrando On the Waterfront) 02.jpg|thumb|right|140px|Brando kao Terry Malloy u filmu ''[[On the Waterfront|Na dokovima New Yorka]]'']]
Pod Kazanovom redateljskom palicom i talentiranim ansamblom glumaca oko sebe, Brando je konačno dobio [[Oscar]]a za ulogu Terryja Malloya u filmu ''[[On the Waterfront|Na dokovima New Yorka]]''. U puno puta citiranoj sceni u taksiju ("Mogao sam biti netko i nešto") Kazan je tvrdio da je samo stavio [[Rod Steiger|Roda Steigera]] i Branda u stražnji dio taksija i pustio kameru da snima bez ikakvih uputa, a da su dva glumca u cijelosti improvizirali razgovor. Brandu se nije svidjela originalna scena napisana u scenariju. U njoj Charlie (Steiger) gura pištolj u bratova rebra i kaže mu da se odluči prije no što stignu u 'River Street 437', ali Brando je to smatrao nerealističnim. Rekao je Kazanu kako ne može vjerovati da bi čovjek to mogao reći bratu te da publika neće vjerovati da bi ovaj tip, koji je bio blizak s bratom cijeli život, i za kojeg je se brinuo trideset godina, potegnuo pištolj u njegova rebra i prijetio da će ga ubiti. Jednostavno nije bilo vjerodostojno.
 

Navigacijski meni