Glavna stranica

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Local-time.svg

Wikipedia je enciklopedijski projekt slobodnog sadržaja na internetu na više od 300 jezika koji razvijaju dobrovoljci pomoću softvera MediaWiki. Članke na njoj može mijenjati svatko s pristupom internetu. Pritom je neophodno držati se smjernica i preporuka koje je usvojila zajednica.

Prvobitna verzija projekta započeta je 15. 1. 2001, a izdanje na srpskohrvatskom jeziku 16. 1. 2002. U ovom trenutku Wikipedia ima 61.246.815 članaka, od kojih je 458.238 na srpskohrvatskom.

Dosad je na Wikipediji na srpskohrvatskom 185.970 korisnika napravilo račun, a od toga su 193 aktivna.

Dobrodošle su rasprave o sadržini članaka na odgovarajućim stranicama za razgovor. One služe razmjeni mišljenja i ukazivanju na greške da bi se postojeći članci poboljšali i upotpunili.

Local-time.svg

Википедија је енциклопедијски пројект слободног садржаја на интернету на више од 300 језика који развијају добровољци помоћу софтвера Медијавики. Чланке на њој може мењати свако с приступом интернету. Притом је неопходно држати се смерница и препорука које је усвојила заједница.

Првобитна верзија пројекта започета је 15. 1. 2001, а издање на српскохрватском језику 16. 1. 2002. У овом тренутку Википедија има више од 61.246.817 чланака, од којих је 458.238 на српскохрватском. Ви одлучујете хоћете ли писати ћирилицом или латиницом.

Досад је на Википедији на српскохрватском 185.970 корисника направило рачун, а од тога су 193 активна.

Добродошле су расправе о садржини чланака на одговарајућим страницама за разговор. Оне служе размени мишљења и указивању на грешке да би се постојећи чланци побољшали и употпунили.

link Izabrani članak

2022 FIFA World Cup.svg
Logo turnira

FIFA Svjetsko prvenstvo 2022. bilo je 22. izdanje FIFA Svjetskog prvenstva koje se od 20. studenog do 18. prosinca 2022. godine održalo u Kataru. Bilo je to prvo FIFA Svjetsko prvenstvo koje se održalo u arapskoj zemlji te drugo koje se održalo u Aziji, nakon Svjetskog prvenstva 2002. godine, koje se bilo održalo u Japanu i Južnoj Koreji. Uz to, ovo je posljednji turnir na kojemu su sudjelovale samo 32 reprezentacije, s obzirom da je za FIFA Svjetsko prvenstvo 2026. planirano proširenje na ukupno 48 reprezentacija.

Aktualni branitelj naslova svjetskog prvaka bila je Francuska, koja je drugi puta za redom igrala finale, ali je poražena od Argentine nakon jedanaesteraca; Argentini je to bio treći naslov prvaka svijeta. Maroko je na turniru postao prva afrička reprezentacija koja je izborila polufinale turnira, ali je u utakmici za treće mjesto poražena od Hrvatske, kojoj je to bila druga bronca u historiji te druga uzastopna medalja na prvenstvu, nakon srebra iz 2018. godine; Maroko je svejedno postao najbolje plasirana afrička reprezentacija u historiji Svjetskih prvenstava. (Cijeli članak...)

Ambox outdated.svg Na današnji dan...

Ante Kovacic.gif

Ostali događaji: 5.6.6.6.7.6.

Wikinews waves Left.png Novosti i događanja Wikinews waves Right.png

Ambox important.svg Aktualnosti na Wikipediji


Propozycja GnM3.svg Izabrana slika

Slika nedjelje
Casa Sant'Elia.jpg
Antonio Sant'Elia: Novi grad. Detalj (1914.)

Propozycja LnM.svg Sadržaj

Prirodne i matematičke nauke: astronomija i astrofizikabiologijageologijageografijaekologijainformatikamatematikamedicinastatistikafizikahemija

Društvene nauke:
antropologijaarheologijabibliotekarstvodemografijaistorijavojne naukejezik i lingvistikakognitivna naukamuzikologijaobrazovanjepedagogijapsihologijasociologijafilozofijadefektologija

Politika, pravo i društvo:
državadruštvoekonomijajavni poslovimedijipolitičke naukepravopreduzećaprirodno okruženjeslobodni softvertrgovinaurbanizam

Religija i mitologija:
ateizamkršćanstvoislamjudaizammisticizammitologijareligijateologijaagnosticizamrimski pape

Liste:
biografijegodišnji kalendardnevni kalendarinternetski domenidržavenarodikategorijeljudikalendarilistečlanci koje svaka Wikipedia treba imati

Primenjene nauke i tehnike:
alatavijacijaarhitekturapoljoprivredakomunikacijaenergetikaelektronikaindustrijainformatikainternetinženjerstvojavni poslovimedicinaslobodni softversoftvertehnologijatelekomunikacijetransport

Životna svakodnevica i slobodno vrijeme:
enigmatikazabavazdravljeinternetkuhinjaseksualnostrekreacijasportprazniciturizamhobi

Umjetnost i kultura:
arhitekturadizajnknjiževnostkulturamedijimuzikanarodne izrekeplesteatarskulpturaslikarstvoumjetnostfilmgrafikapoezija

Wikimedia Foundation RGB logo with text.svg Sestrinski projekti

Wikipedijom rukovodi Fondacija Wikimedia, nekomercijalna organizacija koja upravlja i mnogim drugim projektima:
W(j)ečnik
Rječnik i tezarus
Wikiknjige
Udžbenici i knjige u javnom vlasništvu
Wikicitat
Zbirka citata
Wikiteka
Slobodna biblioteka
Wikivrste
Popis vrsta
Wikivijesti
Slobodni izvor vijesti
Ostava
Multimedijalno skladište
Meta-Wiki
Koordinacija Wikimedijinih projekata