Рева (Београд)

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
(Preusmjereno sa Reva (Beograd))
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Рева
Пошаљи фотографију
Град Београд
Општина Палилула
Рева is located in Beograd
Рева
Рева
Рева (Beograd)


Координате: 44° 51′ 00" СГШ, 20° 31′ 60" ИГД

Рева је градско насеље у Београду, које се налази на територији општине Палилула. Насеље од Крњаче одваја мост преко канала Себеш

Карактеристике[uredi - уреди | uredi izvor]

Рева је једно од под-насеља Крњаче. Налази се у банатском делу општине Палилула и протеже се између блока Зага Маливук на северу (јужна страна Панчевачког пута) и мочваре Рева на југу. Насеље је веома неразвијено јер нема основне потребе човека (Амбуланта,Продавница,) Према попису из 2002, у Реви је живело 2,808 становника. Рева је пре свега индустријска и економска зона са бројним великим складиштима и хангарима. Такође је позната и по расадницима који се налазе у насељу. Линија градског превоза 108 саобраћа до насеља, на релацији „Омладински стадион“ - МЗ „Рева“.

Мочвара[uredi - уреди | uredi izvor]

Мочвара Рева налази се у близини леве обале Дунава, на мочварном и влажном подручју. Један део мочваре претворен је у рибњак. Мочвара је издужена од запада ка истоку, паралелно са каналом Себеш. Са осталим мочварним подручјима у Крњачи чини погодно подручје за комарце, што понекад, током лета, изазива велико незадовољство код становништва Београда.