John Ritter

Izvor: Wikipedia

John Ritter

Accéder aux informations sur cette image commentée ci-après.

John Ritter na dodjeli nagrada Emmy Awards 1988.

Lični podaci
Ime po rođenju Johnathan Southworth Ritter
Nadimak, umjetničko ili drugo ime Johnny Ritter
Rođenje 17. septembar 1948.
Sjedinjene Američke Države Burbank
Smrt Burbank
Bračni drug(ovi) Nancy Morgan (1977–1996)
Amy Yasbeck (1999–2003)
Roditelji Tex Ritter
Dorothy Fay
Profesionalna karijera
Zanimanje glumac, komičar
Period aktivnosti 1968–2003
Znamenite uloge Jack Tripper u Three's Company
Ben Healy u Problem Child
Reverend Matthew Fordwick u The Waltons
Harry Hooperman u Hooperman
John Hartman u Hearts Afire
Vaughan Cunningham u Sling Blade
Clifford the Big Red Dog u Clifford the Big Red Dog
Paul Hennessy u 8 Simple Rules
Nagrade Zlatni globus za glumca u TV-komediji ili mjuziklu
1984 Three's Company

Emmy za glumca u humorističkoj seriji
1984 Three's Company

Johnathan Southworth Ritter (17.9. 194811.9. 2003) bio je američki glumac i komičar najpoznatiji po ulozi Jacka Trippera u sitcomu Three's Company.

Biografija[uredi - уреди]

Ritter se rodio kao dijete holivudskog glumca i country pjevača Texa Rittera i glumice Dorothy Fay. Školovao se u holivudskog srednjoj školi i na Univerzitetu Južne Kalifornije.

Nakon školovanja Ritter se počeo baviti glumom, a najviše je uspjeha imao na televiziji, te pokazao sklonost prema žanru komedije, koja će dominirati i njegovim najpoznatijim filmskim ulogama.

Najbolja i najpoznatija uloga mu je u popularnom sitcomu Three's a Company gdje je tumačio lik Jacka Trippera, za koga je poslije dobio Emmy. Isti je lik glumio i kratkotrajnom nastavku serije Three's a Crowd. Nakon pokušaja da svoju karizmu iskoristi u policijskoj dramediji Hooperman, stekao je uspjeh na filmu zahvaljujući seriji komedija pod nazivom Problem Child.

Možda najpoznatija i za Rittera nekarakteristična uloga bio je homoseksualni lik u Sling Blade, djelu njegovog bliskog prijatelja Billyja Boba Thorntona, s kojim je poslije nastupio u svom posljednjem filmu - crnoj komediji Bad Santa.

Ritter je, nedugo nakon što je počeo snimati sitkom 8 Simple Rules for Dating My Teenage Daughter iznenada umro prilikom glumačke probe u studiju. Uzrok smrti je bila nedijagnisticirana kongenitalna malformacija srca.

Ritter je od 1977. do 1996. bio oženjen za glumicu Nancy Morgan, s kojom je imao troje djece, uključujući glumca Jasona Rittera. Od 1996. do smrti bio je oženjen za glumicu Amy Yasbeck, s kojom je prije i poslije vjenčanja često surađivao ispred kamere. S njom je imao kći Stellu.

Televizija[uredi - уреди]

Filmografija[uredi - уреди]

Eksterni linkovi[uredi - уреди]