John Ritter

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
John Ritter
glumac, komičar
John Ritter na dodjeli nagrada Emmy Awards 1988.
Biografske informacije
RođenjeJohnathan Southworth Ritter
17. septembar 1948.
Sjedinjene Američke Države Burbank
SmrtBurbank
PseudonimJohnny Ritter
SupružnikNancy Morgan (1977–1996)
Amy Yasbeck (1999–2003)
RoditeljiTex Ritter
Dorothy Fay
Profesionalne informacije
Zanimanjeglumac, komičar
Opus
Djelatni period1968–2003
Znamenite uloge
Jack Tripper u Three's Company
Ben Healy u Problem Child
Reverend Matthew Fordwick u The Waltons
Harry Hooperman u Hooperman
John Hartman u Hearts Afire
Vaughan Cunningham u Sling Blade
Clifford the Big Red Dog u Clifford the Big Red Dog
Paul Hennessy u 8 Simple Rules

Johnathan Southworth Ritter (17.9. 194811.9. 2003) bio je američki glumac i komičar najpoznatiji po ulozi Jacka Trippera u sitcomu Three's Company.

Biografija[uredi | uredi kod]

Ritter se rodio kao dijete holivudskog glumca i country pjevača Texa Rittera i glumice Dorothy Fay. Školovao se u holivudskog srednjoj školi i na Univerzitetu Južne Kalifornije.

Nakon školovanja Ritter se počeo baviti glumom, a najviše je uspjeha imao na televiziji, te pokazao sklonost prema žanru komedije, koja će dominirati i njegovim najpoznatijim filmskim ulogama.

Najbolja i najpoznatija uloga mu je u popularnom sitcomu Three's a Company gdje je tumačio lik Jacka Trippera, za koga je poslije dobio Emmy. Isti je lik glumio i kratkotrajnom nastavku serije Three's a Crowd. Nakon pokušaja da svoju karizmu iskoristi u policijskoj dramediji Hooperman, stekao je uspjeh na filmu zahvaljujući seriji komedija pod nazivom Problem Child.

Možda najpoznatija i za Rittera nekarakteristična uloga bio je homoseksualni lik u Sling Blade, djelu njegovog bliskog prijatelja Billyja Boba Thorntona, s kojim je poslije nastupio u svom posljednjem filmu - crnoj komediji Bad Santa.

Ritter je, nedugo nakon što je počeo snimati sitkom 8 Simple Rules for Dating My Teenage Daughter iznenada umro prilikom glumačke probe u studiju. Uzrok smrti je bila nedijagnisticirana kongenitalna malformacija srca.

Ritter je od 1977. do 1996. bio oženjen za glumicu Nancy Morgan, s kojom je imao troje djece, uključujući glumca Jasona Rittera. Od 1996. do smrti bio je oženjen za glumicu Amy Yasbeck, s kojom je prije i poslije vjenčanja često surađivao ispred kamere. S njom je imao kći Stellu.

Televizija[uredi | uredi kod]

Filmografija[uredi | uredi kod]

Eksterni linkovi[uredi | uredi kod]