Starsky and Hutch

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Starsky and Hutch
Format policijska serija
Kreator William Blinn
Nastupaju David Soul
Paul Michael Glaser
Antonio Fargas
Bernie Hamilton
Richard Ward (pilot)
Zemlja porijekla  SAD
Broj sezona 4
Broj epizoda 93
Produkcija
Trajanje 45–48 min.
Emitiranje
Originalni kanal ABC
Audio format Monaural
Originalno prikazivanje 30. april 1975. – 15. maj 1979.
Status završena

Starsky and Hutch, također poznata i kao Starsky & Hutch je američka policijska TV-serija koja se emitirala na programu ABC. Naslovni protagonisti su bili dva policijska detektiva u fiktivnom južnokalifornijskom gradu Bay City - impulzivni, ali na ulici spretan David Michael Starsky (koga je tumačio Paul Michael Glaser) i hladnokrvni intelektualac Kenneth "Hutch" Hutchinson (koga je glumio David Soul). Njih dvojica su se borili protiv kriminalaca patrolirajući gradom u Ford Gran Torinu, koji je postao zaštitni znak serije, a pomoć im je kao doušnik pružao i vlasnik sumnjivog bara po imenu Huggy Bear.

Serija je doživjela ogromnu popularnost, iako je bila predmetom stalnih kritika zbog scena nasilja. Među kritičarima se našao i Paul Michael Glaser, koji je zahtijevao da se takvi sadržaji uklone, odnosno pokušavao napustiti seriju. Kada je na kraju četvrte sezone otišao, njegov odlazak, kao i pad gledanosti, je doveo do prestanka snimanja.

Starsky & Hutch je, usprkos toga, kasnije stekla svojevrsni kult-status, dijelom i zbog toga što je prikazivala za dvojicu muških likova nekarkateristično otvoreno iskazivanje međusobne naklonosti. Iako su Starsky i Hutch imali djevojke, to je još 1970-ih među fanovima dovelo do špekulacija o njihovoj seksualnoj orijentaciji, a 1980-ih je u fanzinima, a kasnije i na Internetu, njihov odnos postao omiljenim predmetom slash fikcije.

Mlađim generacijama je serija poznata po remakeu u obliku igranog filma iz 2004. godine.

Eksterni linkovi[uredi - уреди | uredi kôd]