Danny Thomas

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Za ostala značenja, vidi Danny Thomas (razvrstavanje).
Danny Thomas

Danny Thomas (6.1. 1914 - 6.2. 1991.) bio je američki komičar i filmski i televizijski glumac, najpoznatiji po ulozi u televizijskom sitcomu Make Room for Daddy, kasnije prozvanom The Danny Thomas Show kako bi se dodatno iskoristila Thomasova popularnost.

Danny Thomas je rođen kao Amos Alphonsus Muzyad Yaqoob ui Deerfieldu u državi Michigan, u porodici Charles i Margaret Jacobsa, libanonskih maronita. Kao dijete je živio u Toledu, a kasnije u Rochesteru. Počeo je nastupati po angliciziranim imenom Amos Jacobs, a kasnije promijenio ime u Danny Thomas.

Prva uloga je došla godine 1952. u remakeu filma The Jazz Singer a tumačio je Gusa Kahna u biografskom filmu I'll See You in My Dreams 1951. godine. Nakon Make Room for Daddy, Thomas je postao uspješni TV-producent, iza koga su stajale popularne serije The Dick Van Dyke Show, The Andy Griffith Show i The Mod Squad.

Thomas je stekao ugled i kao veliki filantrop, pa je 1962. osnovao dječju bolnicu St. Jude u Memphisu, gdje su provođena Nobelovom nagradom priznata istraživanja na poplju pedijatrije.

Zajedno s Joeom Robbiejem je bio originalni vlasnik Miami Dolphinsa, iako je brzo prodaio svoj udjel.

On i supruga Rose Marie Mantell (née Cassaniti) su uživali reputaciju jednog od najpoznatijih katoličnih bračnih parova u SAD svog vremena [1] Arhivirano 2006-02-03 na Wayback Machine-u. Danny Thomas je također primio odlikovanja od pape. S Rose je imao troje djece - glumicu Marlo, TV-producenta Tonyja i bivšu glumicu Terre Thomas.

Godine 1991. je umro od srčanog udara u dobi od 77 godina.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]