Dugo Selo

Izvor: Wikipedia
Dugo Selo

Dugo Selo center.JPG

Osnovni podaci
Županija Zagrebačka
Stanovništvo
Stanovništvo 14.300
Položaj
Koordinate
Vremenska zona centralnoeuropska:
UTC+1
Dugo Selo na karti Zagrebačka županija
<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Expression error: Unrecognized punctuation character "{".%; left: Expression error: Unrecognized punctuation character "{".%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;">
Dugo Selo
Dugo Selo
Dugo Selo (Zagrebačka županija)
Ostali podaciDugo Selo je grad u Hrvatskoj, koji se nalazi u Zagrebačkoj županiji.

Geografija[uredi - уреди]

Grad Dugo Selo, koji se prostire na 51 četvornom kilometru čini niz naselja smještenih u podnožju Martin Brega (visine 205 metara), 20 kilometra istočno od središta Zagreba.

Stanovništvo[uredi - уреди]

Grad Dugo Selo ima otprilike oko 20 000 stanovnika na gradskom području,a sa svojom okolicom oko 40 000 do 45 000 stanovnika po zadnjim informacijama.U grad Dugo Selo se u prosjeku svaki dan doseli oko dva stanovnika.

Uprava[uredi - уреди]

Historija i privreda[uredi - уреди]

Dugo Selo se razvijalo stoljećima uz križanje željezničkih pruga Zagreb - Koprivnica i Zagreb - Slavonski Brod.

Od početka stoljeća većina ljudi ovog kraja bavi se poljoprivrednom proizvodnjom. Osim ratarstva, danas je posebice razvijeno vinogradarstvo i voćarstvo na padinama Martin Brega. No, na samom početku stoljeća razvijaju se i industrijsko-obrtničke djelatnosti. Tada su izgrađeni pogoni za proizvodnju cigle, drvne građe, pekarskih proizvoda, a kasnije i za proizvodnju metala. Već tada izdvojio se sloj obrtnika i trgovaca, a te su djelatnosti, trgovina, usluge, ugostiteljstvo, uglavnom zastupljene i danas.

Od proizvođačkih djelatnosti najrazvijenija je proizvodnja pekarskih proizvoda, te individualna poljoprivredna proizvodnja.

Slavni ljudi[uredi - уреди]

Spomenici i znamenitosti[uredi - уреди]

Obrazovanje[uredi - уреди]

Kultura[uredi - уреди]

KUD «Preporod» je središnja kulturna ustanova Dugog sela. Nastao 1907. kao Crkveno pjevačko društvo, danas se sastoji od folklorne i tamburaške sekcije, ženske vokalne grupe «Koledarice» i glumačke skupine.

Tradicionalne «Dugoselske jeseni» održavaju se uoči 11. studenog – na Martinje kad se obilježava i Dan grada Dugog Sela.

Sport[uredi - уреди]

Vanjske veze[uredi - уреди]


Ciudad.svg Flag map of Croatia.svg Nedovršeni članak Dugo Selo koji govori o gradu u Hrvatskoj je u začetku. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.