Komandant Cain

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Komandant Cain
lik iz Battlestar Galactica
Lloyd Bridges kao Komandant Cain
Tumač/ica ulogeLloyd Bridges
Informacije
Vrstaljudska
Rodmuška
TitulaKomandant
Rođenje
Smrt

Komandant Cain (engl. Commander Cain) je izmišljeni lik kolonijalnog oficira u [[Battlestar Galactica (TV serija, 1978)|originalnoj verziji TV-serije Battlestar Galactica. Tumačio ga je Lloyd Bridges.

Fiktivna biografija[uredi | uredi kod]

Cain, koji uživa reputaciju jednog od najvećih heroja Kolonijalne službe, je zapovjednik svemirske krstarice Pegasus gdje mu kao član posade služi i kćer, poručnica Sheba. Njegov je brod izbjegao uništenje Dvanaest Kolonija tako što je bio dio eskpedicijske "Pete flote" poslane da brani saveznički brod od Sajlonaca; iako je ostatak flote uništena, Pegasus se uspio izvući i nastavio sam borbu protiv Sajlonaca.

Cain i Pegasus se prvi put pojavljuju u dvodijelnoj epizodi Living Legend tokom koje se slučajno susreće sa Galacticom i njenom izbjegličkom flotom. Početno oduševljenje, međutim, ustupa mjesto razilaženju sa komandantom Adamom koji drži da je Cainova strategija borbe protiv Sajlonaca previše riskantna, te da se flota mora orijentirati prema putu na Zemlji. Cain se, međutim, pokazuje previše svojeglav, a uz to uživa fanatičnu odanost svoje posade, što dovodi do potencijalnog kobnog raskola u floti. Na kraju se Cain i Pegasus žrtvuju u okršaju sa Sajloncima, tokom koja su uništene dvije sajlonske baze, a sudbina broda ostaje nepoznata. Poručnik Sheba ostaje na Galactici.Neriješena sudbina njenog oca je jedno od sredstava kojim u epizodi War of the Gods grof Iblis manipulira sa Shebom.

Lik Caina se pojavljuje u romanima Richara Hatcha gdje je prikazano kako je preživio okršaj i na jednoj od planeta odlučio osnovati novu koloniju iz koje pokušava nastaviti rat protiv Sajlonaca.

Redizajnirana serija[uredi | uredi kod]

Komandant Cain je svoj analogni lik u redizajniranoj seriji dobio u obliku admirala Helene Cain.