Cassiopeia (Battlestar Galactica)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Cassiopeia
lik iz Battlestar Galactica
Tumač/ica ulogeLaurette Spang
Informacije
Vrstaljudska vrsta
Rodžena
TitulaMedtech
Rođenje
Smrt

Cassiopeia je izmišljeni lik iz originalne verzije TV-serije Battlestar Galactica čiji je lik tumačila Laurette Spang.

Prvi put se pojavljuje u pilot-epizodi kao jedna od izbjeglica, koja je tokom uništenja Dvanaest Kolonija pronašla utočište na teretnom brodu Gemini. Kao njeno zanimanje u seriji se navodi "društvenjača" (engl. socialator), a što se, može tumačiti i kao elitna prostitutka/kurtizana, ali i kao obična zabavljačica nalik na gejšu. U svakom slučaju, Cassiopeia se ističe ljepotom i ima brojne poklonike među muškim članovima posade. U epizodi Living Legend se navodi kako je bila u ljubavnoj vezi sa komandantom Cainom. Kasnije tokom serije se dobrovoljno javlja za službu kao bolničarka (što se tumači brigom producenata TV-serije da bi nedoumice oko prave prirode njene profesije mogle stvoriti problema sa konzervativnim dijelom publike).

Cassiopeia se na Galactici zaljubi u poručnika Starbucka te na kraju odnosi pobjedu u borbi za njegovu naklonost sa poručnicom Athenom. Cassiopeia sa vremenom stiče takvo povjerenje da upravo njoj Chameleon prizna kako je uistinu Starbuckov otac.

Cassiopeia se ne pojavljuje u TV-seriji Galactica 1980, ali se spominje u epizodi The Return of Starbuck.

Cassiopeia se pojavila kao lik u romanima Richarda Hatcha, koji opisuju kako su ona i Starbuck dobili kćer po imenu Dalton, koja je postala pilot "vipera".

Redizajnirana serija[uredi | uredi kod]

Cassiopeia nema svoj neposredni ekvivalent u redizajniranoj seriji. Najbliže tome je Shevon, lik prostitutke sa kojom Lee Adama održava povremenu vezu. Crvena haljina koju nosi Broj Šest u vizijama Gaiusa Baltara je, pak, slična haljini koju je u originalnoj verziji nosila Cassiopeia.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]