Broj Tri (Battlestar Galactica)

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice Number Three (Battlestar Galactica))
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
D'Anna Biers
Number Three
lik iz Battlestar Galactica
Broj Tri u tumačenju Lucy Lawless
Prvo pojavljivanje"Final Cut"
Zadnje pojavljivanje"Sometimes a Great Notion"
Tumač/ica ulogeLucy Lawless
Informacije
Vrstahumanoidna Sajlonka
Rodžena
Rođenje
Smrt

Broj Tri (engl. Number Three) je izmišljeni lik humanoidne Sajlonke iz nove verzije TV-serije Battlestar Galactica koju je tumačila Lucy Lawless.

Predstavlja jedan od osam humanoidnih modela koje su Sajlonci razvili kako bi se što uspješnije borili protiv ljudi, ondosno infiltirirali u njihove redove. Prvi put se pojavljuje u Final Cut (Battlestar Galactica, epizodi druge sezone pod imenom D'Eanna Biers, i to na Galactici kao televizijska novinarka kojoj komandant Adama daje pristup brodu kako bi snimila dokumentarni film o posadi, i tako pomogla Adami da riješi probleme oko civilnog mnijenja. Na kraju epizode se ispostavi da je Biers, zapravo, jedan od sajlonskih infiltratora, te da je film bio prigoda za prikupljanje obavještajnih podataka.

Broj Tri je potom prikazana na Caprici pod sajlonskom okupacijom, gdje pomaže da se Caprica Šest i Sharon "Boomer" Valeri nakon "učitavanja" što bolje usklade u sajlonsko društvo. Za nju se ispostavi da prema čovječanstvu ima neprijateljski odnos, te je Caprica Šest i Boomer moraju spriječiti da ubije Andersa, pripadnika ljudskog pokreta otpora.

Broj Tri se ponovno pojavljuje na Novoj Caprici pod ljudskom okupacijom, gdje se za nju (ili jednu od njenih kopija) ispostavi da je muče noćne more, te za objašnjenje traži pomoć od ljudske proročice. Nakon egzodusa ljudi sa Nove Caprice pronalazi Heru Agathon te se počinje brinuti o njoj. Na sajlonskom baznom brodu započinje vezu utroje sa Capricom Šest i Gaiusom Baltarom. Njeno ponašanje sa vremenom postaje sve neuravnoteženije, odnosno postaje opsjednuta željom da pronađe legendarnih Posljednjih Pet Sajlonaca, a zbog čega vrši samoubistva nakon kojih se "učitava" kako bi pokušala u svojim vizijama pronaći odgovor na to pitanje. Njega konačno pronalazi u hramu, ali njeno ponašanje je dotle postalo toliko opasno da je Broj Jedan, uz suglasnost drugih modela, daje "upakirati".

Broj Tri je ponovno "otpakirana" nakon eskalacije sukoba među samim Sajlonaca. Postaje de facto vođa pobunjeničke frakcije i, nakon što su sve njene druge kopije uništene sa Brodom uskrsnuća, postaje izuzetno vrijedna s obzirom da jedina zna identitet Posljednjih Pet. Na kraju se priključi kolonijalnoj floti i pronađe planetu Zemlju za koju se ispostavi radioaktivna pustoš. Na kraju razočarana Broj Tri odlučuje ostati na Zemlji, dobrovoljno prihvativši smrt.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]