Billy Keikeya

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Billy Keikeya
lik iz Billy Keikeya
Prvo pojavljivanje"Miniserija"
Zadnje pojavljivanje"Sacrifice"
Tumač/ica ulogePaul Campbell
Informacije
Vrstaljudska vrsta
Rodmuškarac
Zanimanjepomoćnik predsjednice Dvanaest Kolonija
Rođenje
Smrt

Billy Keikeya je izmišljeni lik službenika u novoj TV-seriji Battlestar Galactica koga tumači Paul Campbell.

Fiktivna biografija[uredi | uredi kod]

Keikeya je rodom sa planeta Picon, te je, prema vlastitom priznanju, izgubio najveći dio porodice u sajlonskom napadu. Prvi put se pojavljuje na samom početku, odnosno miniseriji kao pomoćnik ministrice obrazovanja Laura Roslin koju prati na ceremoniju završetka službe svemirske krstarice Galactica. Nakon što u napadu pogine predsjednik Adar i ostatak kolonijalne vlade, Laura Roslin preuzima mjesto predsjednice Dvanaest Kolonija, a Keikeya nastavlja biti njen pomoćnik.

Keikeya iskazuje potpunu odanost predsjednici, također za vrijeme sukoba sa komandantom Adamom koji će dovesti do vojnog puča, te je jedan od nekoliko ljudi koji je na Kobolu imao prilike vidjeti putokaz prema Zemlji.

Keikeya tokom svog boravka na Galactici započinje ljubavnu vezu sa potporučnicom Anastasiom Duallom, ali ona odbija njegovu ponudu za brak. Kada otkrije da je Dualla bliska Leeju Adami, odlučuje sa njom raščistiti odnos na brodu Cloud Nine. Upravo u tom trenutku brod nastoje oteti fanatični antisajlonski ekstremisti, i nastojeći zaštititi Duallu, Keikeya gine. Mjesto pomoćnice predsjednice preuzima Tory Foster.

Pozadina[uredi | uredi kod]

Prema riječima Paula Campbella, lik Billyja Keikeye je poginuo nakon što su producenti ispunili njegovu molbu, odnosno zato što Campbell nije bio spreman da se obaveže na višegodišnji angažman u novim epizodama serije.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]