Aaron Doral

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Aaron Doral
lik iz Battlestar Galactica
Prvo pojavljivanjeMiniserija
Zadnje pojavljivanjeBattlestar Galactica: The Plan
Tumač/ica ulogeMatthew Bennett
Informacije
Vrstahumanoidni Sajlonac
Rodmuškarac
Rođenje
Smrt

Aaron Doral ili Broj 5 (engl. Number Five) je izmišljeni lik humanoidnog Sajlonca koji se pojavljuje u redizajniranoj verziji TV-serije Battlestar Galactica, a koga tumači Matthew Bennett.

Fiktivna biografija[uredi | uredi kod]

Aaron Doral se prvi put pojavljuje u miniseriji kao civilni službenik za odnose sa javnošću poslan da nadgleda ceremoniju prestanka službe svemirske krstarice Galactica. Nakon sajlonskog napada, ali i upozorenja Gaiusa Baltara kako je moguće da je sajlonski agent ostavio uređaj za navođenje, komandant Adama posumnja da je upravo Doral sajlonski agent te ga ostavlja na stanici Ragnar zajedno sa razotkrivenim humanoidnim Sajloncem Leobeonom Conoyem. Na samom kraju miniserije se ispostavi da je Doral ne samo Sajlonac, nego jedna od brojnih kopija koja nosi službeni naziv Broj 5.

Doral i njegove kopije se kasnije pojavljuju u seriji, obavljajući niže administrativne i druge poslove na sajlonskim brodovima. Doral se, uz Broj Jedan, ističe po neprijateljskom stavu prema čovječanstvu, te inzistira na njihovom uništenju.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]