Aaron Doral

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Aaron Doral
lik iz Battlestar Galactica
BattlestarGalactica 1x06 Litmus.jpg
Prvo pojavljivanje Miniserija
Zadnje pojavljivanje Battlestar Galactica: The Plan
Tumač/ica uloge Matthew Bennett
Informacije
Vrsta humanoidni Sajlonac
Rod muškarac
Rođenje
Smrt

Aaron Doral ili Broj 5 (engl. Number Five) je izmišljeni lik humanoidnog Sajlonca koji se pojavljuje u redizajniranoj verziji TV-serije Battlestar Galactica, a koga tumači Matthew Bennett.

Fiktivna biografija[uredi - уреди | uredi kôd]

Aaron Doral se prvi put pojavljuje u miniseriji kao civilni službenik za odnose sa javnošću poslan da nadgleda ceremoniju prestanka službe svemirske krstarice Galactica. Nakon sajlonskog napada, ali i upozorenja Gaiusa Baltara kako je moguće da je sajlonski agent ostavio uređaj za navođenje, komandant Adama posumnja da je upravo Doral sajlonski agent te ga ostavlja na stanici Ragnar zajedno sa razotkrivenim humanoidnim Sajloncem Leobeonom Conoyem. Na samom kraju miniserije se ispostavi da je Doral ne samo Sajlonac, nego jedna od brojnih kopija koja nosi službeni naziv Broj 5.

Doral i njegove kopije se kasnije pojavljuju u seriji, obavljajući niže administrativne i druge poslove na sajlonskim brodovima. Doral se, uz Broj Jedan, ističe po neprijateljskom stavu prema čovječanstvu, te inzistira na njihovom uništenju.

Vanjske veze[uredi - уреди | uredi kôd]