Poručnica Athena

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
(Preusmjereno sa Poručnik Athena)
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Poručnica Athena
Tumač/ica uloge Maren Jensen
Informacije
Vrsta ljudska
Rod žena
Titula Poručnik
Rođenje
Smrt

Poručnik Athena je izmišljeni lik kolonijalnog oficira u originalnoj verziji TV-serije Battlestar Galactica, a koga je tumačila Maren Jensen.

Fiktivna biografija[uredi - уреди | uredi kôd]

Athena je kćer komandanta Adame i Ille od Caprice, odnosno sestra kapetana Apolla i poručnika Zaca. Njen brat Zac i majka ginu u sajlonskom napadu na početku serije. Na Galactici služi kao oficir na zapovjednom mostu, mada povremeno odlazi u borbene akcije kao pilot "Vipera". U slobodno vrijeme podučava djecu u osnovnoj školi.

Prije samog početka serije je njen lik bio u ljubavnoj vezi sa poručnikom Starbuckom, ali su se njih dvoje počeli razilaziti, prije zahvaljujući Starbuckovoj vezi sa bivšom "društvenjačom" Cassiopeiom. U epizodi The Long Patrol Starbuck pokušava održati odnos sa njih dvije istovremeno, pa čak iste večeri sa njih dvije odlazi na randevu, ali na kraju Cassiopeia pobjeđuje u ljubavnom nadmetanju. Athena je sve vrijeme zabrinuta za Starbucka zbog njegove nepromišljenosti.

Lik Athene je "iščezao" prije kraja serije, a što je posljedica procjene producenata da Maren Jensen nije posjedovala adekvatne glumačke vještine, te je kao svojevrsna zamjena uveden lik poručnice Shebe. Jensen je, međutim, ostala biti navođena na glavnoj špici, a lik Athene se spominje u The Return of Starbuck, posljednoj epizodi TV-serije Galactica 1980.

Lik Athene se pojavljuje u stripovima o Battlestar Galactici sredinom 1990-ih, kao i u romanima Richarda Hatcha.

Redizajnirana TV-serija[uredi - уреди | uredi kôd]

Lik Athene se ne pojavljuje u redizajniranoj seriji niti nema neposredni ekvivalent, iako se pojedini elementi Athene mogu pronaći kroz neloliko likova:

  • Sharon Valerii i Kara Thrace su žene-piloti upetljane u komplicirane ljubavne veze sa kolegama, a također ih William Adama, koji nema biološke kćeri, tretira kao svojevrsne "pokčerke"
  • Kopija Valerii udana za Karla Agathona dobija pozivni znak "Athena" kako bi se razlikovala od kopije koja je nekoć nosila pozivni znak "Boomer".
  • Atheninu ulogu oficira na mostu preuzima Anastasia Dualla, koja će kasnije postati Adamina snaha.