Zac (Battlestar Galactica)

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Zac
lik iz Battlestar Galactica
Tumač/ica uloge Rick Springfield
Informacije
Vrsta ljudska
Rod muškarac
Rođenje
Smrt

Poručnik Zac je izmišljeni lik pilota Kolonijalnih snaga u originalnoj verziji TV-serije Battlestar Galactica. Pojavljuje se jedino u pilot-epizodi Saga of a Star World gdje ga je tumačio Rick Springfield.

Zac je opisan kao sin Komandanta Adame i Ile od Caprice, odnosno brat kapetana Apolla i poručnice Athene. Kao i njegov brat Apollo, Zac je pilot "Vipera" te sa njim odlazi na prvu zajedničku patrolu tokom koje zapaze sajlonsku flotu koja se priprema napasti Dvanaest Kolonija. Sajlonci ih također opaze te ih napadnu; Apollo uspije pobjeći i doći na Galacticu, gdje doznaje da je Zac stradao u okršaju sa Sajloncima.

Zac se pojavljuje kao lik u romanima koje je 1990-ih pisao Richard Hatch, u kojima je opisano kako su ga preuzeli Serafi te kako služi na njihovim Brodovima svjetla.

Redizajnirana serija[uredi - уреди | uredi kôd]

Zac se nakratko pojavljuje i kao lik u redizajniranoj seriji, ali pod imenom Zak Adama, gdje ga tumači Tobias Mehler. Za razliku od originalne serije, njegova smrt se dogodila davno prije sajlonskog napada, a odnos sa ocem, bratom i djevojkom Karom "Starbuck" Thrace je izvorom napetosti i međusobnog optuživanja među likovima.

Vanjske veze[uredi - уреди | uredi kôd]