Poručnica Sheba

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice Poručnik Sheba)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Poručnica Sheba
lik iz Battlestar Galactica
Tumač/ica ulogeAnne Lockhart
Informacije
Vrstaljudska vrsta
Rodžena
TitulaPoručnik
Rođenje
Smrt

Poručnica Sheba je izmišljeni lik kolonijalnog oficira u originalnoj verziji TV-serije Battlestar Galactica, koji je tumačila Anne Lockhart.

Fiktivna biografija[uredi | uredi kod]

U seriji se prvi put pojavljuje u dvodijelnoj epizodi The Living Legend, odnosno kao članica posade svemirske krstarice Pegasus, te kao kćer njenog zapovjednika Komandanta Caina. Kada je otac nestao zajedno sa brodom tokom okršaja sa Sajloncima, Sheba je ostala na Galactici te sa vremenom postala zapovjednik eskadrile "Vipera".

Sheba ispočetka ima antagonistički stav prema kapetanu Apollu, ali se, nakon što je odbila udvaranje poručnika Starbucka sprijatelji sa Cassiopeiom. U epizodi War of the Gods grof Iblis manipulira sa njom, uvjerivši je da zna što se dogodilo sa njenim ocem. Sa vremenom se počne zbližavati sa Apollom, da bi u posljednjoj epizodi serije The Hand of God priznala da ga voli.

Sheba se pojavljuje kao lik u romanima Richarda Hatcha, gdje je postala član Kvoruma Dvanaest. U stripovima 1990-ih se navodi kako su se ona i Apollo vjenčali i dobili sina kome su dali ime Cain.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]