Kapetan Apollo

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Kapetan Apollo
lik iz Battlestar Galactica
CaptainApollo.jpg
Tumač/ica uloge Richard Hatch
Informacije
Vrsta ljudska vrsta
Rod muškarac
Titula Kapetan
Rođenje
Smrt

Kapetan Apollo (engl. Captain Apollo) je izmišljeni lik kolonijalnog pilota koji je bio jedan od glavnih likova u originalnoj verziji TV-serije Battlestar Galactica, a koga je tumačio Richard Hatch.

Fiktivna biografija[uredi - уреди | uredi kôd]

Apollo se rodio kao sin komandanta Adame i Ille od Caprice, te je služio na svemirskoj krstarici Galactica pod komandom oca, a zajedno sa bratom - poručnikom Zacom i poručnicom Athenom. Apollo i Zac su bili piloti "Vipera" koji su na zajedničkoj patroli opazili sajlonsku flotu neposredno pred iznenadni napad na Dvanaest Kolonija te o tome pokušali obavijestiti svoje pretpostavljene. Kada su ih Sajlonci pokušali spriječiti da o tome izvijeste pretpostavljene, Zac je poginuo, ali se Apollo uspio spasiti. Kasnije je doznao da mu je i majka poginula prilikom uništenja Kolonija.

Apollo zapovijeda Plavom eskadrilom, te se ističe kao izuzetno nadaren i uspješan pilot, zadužen za najopasnije i najdelikatnije misije. Njegovi uspjesi se nastavljaju iako ga i dalje pogađaju lične tragedije - u pilot-filmu upoznaje izbjeglu televizijsku reporterku Serinu sa kojom će se vjenčati, ali ona nedugo potom gine u okršaju sa Sajloncima; Apollo nakon toga posvaja njenog sina Boxeya. Apollo je jedan od rijetkih likova koji je sumnjičav prema grofu Iblisu i na kraju gine od njegove ruke, prije nego što ga ožive Serafi. Apollov najbolji prijatelj je poručnik Starbuck.

Apollo se ne pojavljuje kao lik u Galactica 1980, dok njegove funkcije na brodu preuzima sada već odrasli Boxey.

Apollo se pojavljuje kao lik u stripovima iz 1990-ih, a kasnije je Richard Hatch napisao niz romana u kojima je prikazano kako je preuzeo zapovijedanje Galacticom. Hatch je isti lik ponovno glumio u vlastitom pilot-filmu Battlestar Galactica: The Second Coming.

U redizajniranoj seriji se kao jedan od glavnih likova pojavljuje Lee Adama, a koga tumači Jamie Bamber; zajedno sa Williamom Adamom predstavlja lik koji je najbliži originalu.

Vanjske veze[uredi - уреди | uredi kôd]