Laura Roslin

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Laura Roslin
lik iz Battlestar Galactica
Prvo pojavljivanjeMiniserija
Zadnje pojavljivanje"Daybreak (Part 3)"
Tumač/ica ulogeMary McDonnell
Informacije
Vrstaljudska
Rodžena
Zanimanjeučiteljica
političar
Rođenje
Smrt

Laura Roslin je izmišljeni lik predsjednice Dvanaest Kolonija, koji predstavlja jednog od protagonista nove verzije TV-serije Battlestar Galactica, a koju je glumila Mary McDonnell.

Fiktivna biografija[uredi | uredi kod]

Laura Roslin je rodom sa Caprice. Majka joj je bila učiteljica, te je Laura krenula njenim stopama. Majka Laure Roslin je umrla od raka dojke, a ostatak porodice - otac i dvije sestre, od kojih je jedna bila trudna - su poginuli u prometnoj nesreći. Roslin je ta tragedija teško pogodila, te se neko vrijeme pomakla iz društva. Nakon sastanka naslijepo sa svojim bivšim učenikom, Roslin je odlučila prihvatiti raniju ponudu da se priključi predsjedničkoj kampanji svog prijatelja Richarda Adara, gradonačelnika Caprica Cityja. Nakon njegove pobjede, postaje ministrica obrazovanja u njegovoj administraciji. Njen odnos sa Adarom, koji uključuje preljubničku vezu, se pokvari pred kraj Adarovog mandata, prije svega zbog predsjednikove sklonosti za nasilno rješavanje sukoba sa nastavnicimka u štrajku.

Na samom početku serije Lauri Roslin je dijagnosticiran rak dojke, i to neposredno prije nego što u pratnji svog mladog pomoćnika Billyja Keikeye odlazi na ceremoniju prestanka službe svemirske krstarice Galactica. Tamo je zatiče iznenadni sajlonski napad, a nakon što specijalni signal da obavijest da su predsjednik Adar i svi drugi članovi kolonijalne vlade mrtvi, polaže zakletvu kao nova predsjednica Dvanaest Kolonija.

Roslin se kao civilni vođa izbjegličke flote počinje sukobljavati sa komandantom Adamom koji vojničke ciljeve pretpostavlja dobrobiti civila. Nakon pobune koju je izazvao osuđeni militant Tom Zarek, Roslin odlučuje ponovno uspostaviti Kvorum Dvanaest. Smatrajući Zareka, koji je izgradio reputaciju vođe opozicije i stvorio mrežu tajnih pomagača u floti, opasnošću, odlučuje kao svog potpredsjednika imenovati Gaiusa Baltara. Sukobi sa Adamom eskaliraju, i to do te mjere da Adama izvede puč, a Roslin pritvor izbjegne samo zahvaljujući Zareku.

Nakon što je njen položaj potpuno uspostavljen, dolazi do novog sukoba, ovog puta s Gaiusom Baltarom koji je izazove kao protivkandidat na novim izborima. U savezu sa pukovnikom Tighom i svojom novom pomoćnicom Tory Foster Roslin lažira izbore, ali je na kraju prevara razotkrivena i Baltar postaje novi predsjednik. Baltar naređuje da se naseli Nova Caprica. Roslin tamo preuzima svoj stari posao učiteljice. Tokom sajlonske okupacije se nađe na popisu za likvidaciju, ali je u posljednji trenutak spašena. Nakon evakuacije sa Nove Caprice Roslin ponovno preuzima dužnost predsjednice.

Roslinino zdravstveno stanje se nastavlja pogoršavati, uz istovremeni početak ljubavne veze sa komandantom Adamom, prema kome je, usprkos političkih razloga, počela osjećati izuzetnu bliskost. Roslin počinje imati vizije koje će na kraju dovesti do dramatičnog završnog okršaja sa Sajloncima. Roslin umire nedugo nakon dolaska na Zemlju, a Romo Lampkin preuzima mjesto de facto predsjednika Dvanaest Kolonija.

Pozadina[uredi | uredi kod]

Laura Roslin nije imala neposredni ekvivalent u originalnoj seriji. Najbliže tome je bila Siress Tinia (čiji je lik tumačila Ina Balin), civilna predstavnica Kvoruma Dvanaest u izbjegličkoj floti.

Postoje pretpostavke da je Laura Roslin dobila ime po dvije Prve dame u vrijeme dviju Battlestar Galactica - Laure Bush (2003) i Rosalynn Carter (1978).

Vanjske veze[uredi | uredi kod]