Louanne Katraine

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Louanne Katraine
lik iz Battlestar Galactica
Kap. Louanne Katraine u epizodi "Torn"
Prvo pojavljivanje"Act of Contrition"
Zadnje pojavljivanje"The Passage"
Tumač/ica ulogeLuciana Carro
Informacije
AliasiKat
Vrstaljudska
Rodžena
TitulaPoručnik(epizoda 1.05 - 2.20)
Kapetan(epizoda 3.01 - 3.08)
Zapovjednik palubnog krila (CAG) (epizoda 2.20 - 3.04; 3.08)
Rođenje
Smrt

Louanne Katraine (pozivni znak "Kat") je izmišljeni lik kolonijalnog pilota u novoj seriji Battlestar Galactica koju je tumačila Luciana Carro.

Njeno pravo ime je Sasha Billings, a prije sajlonskog napada je za život zarađivala kao krijumčar narkotika. U kaosu izazvanom sajlonskim napadom je preuzela identitet svoje cimerice Louanne Katraine, te se pod njime kao dobrovoljac priključila grupi kadeta koje poručnik Kara "Starbuck" Thrace obučava za nove pilote "Vipera". Tamo se iskazuje kao nadareni pilot, ali nedostatak vojničke obuke i discipline nastoji nadoknaditi korištenjem stimulansa, a što je s vremenom čini neuravnoteženom, ali i dovodi u sukob sa svojom mentoricom Starbuck.

Nakon što su Starbuck i Lee "Apollo" Adama premješteni na svemirsku krstaricu Pegasus, Kat postaje de facto zapovjednik lovačkih snaga na Galactici. Po Starbuckinom povratku se suparništvo između Starbuck i Kat ponovno intenzivira, a tokom egzodusa sa Nove Caprice Kat igra važnu ulogu.

Kada Starbuck dozna za "Katinu" prošlost, posluša njenu molbu da o tome ništa ne kaže komandantu Adami. Nedugo potom Kat u zvjezdanom jatu žrtvuje vlastiti život, odnosno izlaže se smrtonosnoj radijaciji kako bi spasila civilni brod. Admiral Adama je posjećuje na samrtnoj postelji, a posthumno dobija titulu lovačkog zapovjednika.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]