Felix Gaeta

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Felix Gaeta
lik iz Battlestar Galactica
Alessandro Juliani kao Poručnik Felix Gaeta
Prvo pojavljivanjeMiniserija
Zadnje pojavljivanjeBlood on the Scales
Tumač/ica ulogeAlessandro Juliani
Informacije
Vrstaljudska
Rodmuškarac
TitulaPoručnik
Rođenje
Smrt

Felix Gaeta je izmišljeni lik kolonijalnog oficira iz nove verzije TV-serije Battlestar Galactica koga je glumio Alessandro Juliani.

Fiktivna biografija[uredi | uredi kod]

Gaeta je prije događaja u seriji studirao genetiku, a jedan od njegovih najvećih idola je bio Gaius Baltar. Kolonijalnoj floti se priključio kako bi financirao studije, ali je u njoj pokazao izuzetnu marljivost, trud i vještine te napredovao do mjesta taktičkog oficira na svemirskoj krstarici Galactica, gdje je pod komandom Williama Adame služio tri godine prije sajlonskog napada.

Gaeta se iskazuje kao izuzetno vješt i sposoban oficir, ali se među likova ističe optimizmom i idealizmom, te lako sklapa prijateljstva, pri čemu se posebno zbliži sa Anastasiom Duallom. Njegov idealizam ga, međutim, nagoni da razotkrije zavjeru za lažiranje predsjedničkih izbora u korist Laure Roslin, a nakon čega je pobjednikom proglašen Gaius Baltar. Kada se otkrije Nova Caprica, Gaeta napušta flotu i kao civil se priključuje predsjedniku Baltaru kao njegov pomoćnik.

Kada Sajlonci okupiraju Novu Capricu, a Baltar sa njima počne surađivati, Gaeta je zgađen tim postupkom te potajno informacijama pomaže pokret otpora. Zbog njegovog položaja u Baltarovoj administraciji, Gaeta je izveden pred tajni prijeki sud gdje mu se sudi za izdaju te umalo bude pogubljen. Gaeta nakon toga bez uspjeha pokušava ubiti Baltara.

Gaeta je poslan na misiju na brod Demetrius gdje dolazi do pobune prilikom koje je teško ranjen u nogu. Gaeti je pri povratku na Galacticu noga amputirana, a za što on počinje kriviti Sajlonce. Njegova mržnja prema Sajloncima je dodatno motivirana time što ga je na Novoj Caprici bila manipulirala sajlonska kopija Broj Osam sa kojom je imao vezu. Odluka komandanta Adame da na Galacticu primi pobunjene Sajlonce, ali spoznaja da je Adamina desna ruka Saul Tigh Sajlonac, ga potakne da se priključi planu Toma Zareka za pobunu. Pobuna dovodi do masovnog krvoprolića, ali je na kraju ugušena, a Gaeta zajedno sa Zarekom pogubljen od strane streljačkog voda.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]