Tory Foster

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Tory Foster
lik iz Battlestar Galactica
Prvo pojavljivanje"The Captain's Hand"
Zadnje pojavljivanjeBattlestar Galactica: The Plan
Tumač/ica ulogeRekha Sharma
Informacije
Vrstahumanoidni Sajlonac
Rodžena
Zanimanjepolitička operativka
Rođenje
Smrt

Tory Foster je izmišljeni lik iz nove verzije TV-serije Battlestar Galactica.

Fiktivna biografija[uredi | uredi kod]

Tory Foster je humanoidna Sajlonka koja je pripadala tzv. Posljednjih Pet, odnosno jednom od četiri modela koji su živjeli na "Zemlji", trinaestoj od kolonija nastalih od Kobola, na kojoj su se naselili humanoidni Sajlonci. Šest hiljada godina prije početka serije, ona i Galen Tyrol, također jedan od Posljednjih Pet, su imali ljubavnu vezu. Po uništenju "Zemlje" su Posljednjih Pet nastojali upozoriti čovječanstvo da svoja mehanička stvorenja koriste sa poštovanjem, ali ih je tamo zatekao Prvi ljudsko-sajlonski rat. John Cavil ih je na prevaru dao zarobiti, izbrisati im sjećanja i uvjeriti da su ljudska bića. U takvom ih stanju zatiče uništenje Dvanaest Kolonija, odnosno početak zbivanja u seriji.

Foster se kao lik pojavljuje u drugoj sezoni, kao profesionalna politička operativka i voditeljica izbornih kampanja koju Laura Roslin angažira kao zamjenu za poginulog Billyja Keikeyu. Vrlo brzo postaje osoba od izuzetnog povjerenja, te sudjeluje u lažiranju izbora na kojima je stvarno pobijedio Gaius Baltar. Usprkos razotkrivanja prevare, za nju nema zakonskih posljedica. Kao bliska suradnica Laure Roslin, igra važnu ulogu u evakuaciji sa Nove Caprice.

Foster kasnije zapada u neobjašnjivo loše raspoloženje, a što eskalira u finalu treće sezone kada zajedno sa Tyrolom, Andersom i pukovnikom Tighom otkrije svoju sajlonsku prirodu. Čini sve kako bi sakrila tu istinu, i u tu svrhu hladnokrvno likvidira Tyrolovu ljudsku suprugu Cally. U samom finalu serije je Tyrol, doznavši za ubistvo, razbješnjen zadavi a što dovodi do eskalacije završnog obračuna ljudi i Sajlonci.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]