Jack Fisk (Battlestar Galactica)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Jack Fisk (Battlestar Galactica)
lik iz Battlestar Galactica
Prvo pojavljivanje"Pegasus"
Zadnje pojavljivanje"Razor"
Tumač/ica ulogeGraham Beckel
Informacije
Vrstaljudska
Rodmuškarac
TitulaPotpukovnik
Pukovnik
Rođenje
Smrt

Jack Fisk je izmišljeni lik kolonijalnog oficira u redizajniranoj TV-seriji Battlestar Galactica, a koga je tumačio Graham Beckel.

Fiktivna biografija[uredi | uredi kod]

Fisk, ispočetka potpukovnik, a potom pukovnik, je služio kao zamjenik zapovjednika na svemirskoj krstarici Pegasus pod komandom admiralice Helene Cain. Kasnije se ispostavlja kako je na to mjesto došao nakon što je Cain, nedugo nakon sajlonskog napada, bila smaknula njegovog prethodnika Jurgena Belzera zbog odbijanja zapovijedi.

Fisk se, nakon što se Pegasus priključio izbjegličkoj kolonijalnoj floti, sprijatelji sa svojim kolegom Tighom, zamjenikom zapovjednika svemirske krstarice Galactica, sa kojim dijeli sklonost prema piću. U neobaveznom razgovoru mu saopći kako je Cain smaknula njegovog prethodnika, odnosno kako je koristeći prijetnje i fizičku silu, rekvirirala ljudstvo i resurse iz civilnih izbjegličkih brodova; iako neposredno nakon toga tvrdi da je u pitanju šala, Tigh počinje vjerovati da je, zapravo rekao istinu.

Fisk je u potpunosti lojalan Cain, te mu, za vrijeme eskalirajućeg sukoba sa komandantom Adamom, ona povjeri tajni zadatak da, nakon završetka napada na sajlonski brod uskrsnuća, likvidira Adamu hicem u glavu na zapovjednom mostu Galactice. Kada mu Cain u posljednji trenutak saopći da prekine tu misiju, Fisk ne može sakriti svoje olakšanje.

Fisk nasljeđuje Cain nakon njene smrti, ali potom postaje jedan od glavnih ličnosti crne burze u floti, te se, zbog pohlepe, sukobi sa gangsterskim bosom Phellanom, koji ga daje smaknuti. Njegovo mjesto preuzima glavni strojar Barry Garner.

Izvori[uredi | uredi kod]

Vanjske veze[uredi | uredi kod]