Skin of Evil

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Skin of Evil
Epizoda serije Star Trek: The Next Generation
scena iz epizode u kojoj se Riker suočava sa Armusom
Epizoda br.Sezona 1
Epizoda 22
RežijaJoseph L. Scanlan
ScenarioJoseph Stefano
Hannah Louise Shearer
PričaJoseph Stefano
MuzikaRon Jones
FotografijaEdward R. Brown
Produkcijski kod122
Originalno emitiranje25. 4. 1988 (1988-04-25)
Gostujući glumci
Kronologija epizode
← Prethodna
"Symbiosis"
Sljedeća →
"We'll Always Have Paris"
Lista epizoda Star Trek: The Next Generation

Skin of Evil (sh. Koža zla) je 22/23. epizoda američke science fiction TV-serije Star Trek: The Next Generation premijerno prikazana 25. aprila 1988. godine. Radnja prikazuje posada Enterprisea, nastojeći spasiti Deannu Troi iz srušenog šatla, dolazi na planetu gdje se suoči sa moćnim i sadističkim vanzemaljskim entitetom po imenu Armus.

Skin of Evil je poznata kao prva epizoda u historiji serije i Star Trek franšize u kojoj je smrtno stradao jedan od glavnih likova. To se dogodilo nakon što je Denise Crosby, nezadovoljna ulogom, odlučila napustiti seriju te zamolila producente da likvidira njen lik Tashe Yar.

Radnja[uredi | uredi kod]

Na putu prema Enterpriseu, bizarni kvar uzrokuje prisilno slijetanje šatla kojim je upravljala Deanna Troi. Na planetu na koji je sletjela imenom Vagra II, obitava samo jedno biće, Armus. To zloslutno biće pronalazi užitak u patnji drugih. Picard naredi Rikeru, dr. Crusher, Dati i Natashi Yar da spase Troi.

Pri dolasku na planet otkrivaju da je Armus okružio mjesto pada šatla poljem sile, pa oni nisu u mogućnosti pomoći savjetnici Troi. Iznenada, bez ikakvog razloga, Armus ubije Tashu Yar. Kapetan Picard se teleportira sa ostatkom istraživačkog tima na površinu kako bi pregovarao za Deannino oslobođenje. Međutim, Armus mu odgovara ismijavajući članove posade i mučeći ih zlobnim i neslanim šalama. U međuvremenu su Worf i Wesley Crusher ustanovili da polje sile slabi kada se Armus isprovocira. Picard se tada počne izrugivati Armusa dok Worf i Wesley teleportiraju posadu natrag na Enterprise.
Kasnije Picard izda naredbu da se šatl uništi brodskim fazorima i proglašava zabranjen pristup planetu, ostavljajući tako Armusa u karanteni na samotnom, ogoljelom planetu zauvijek.

Po povratku na Enterprise posada je dirnuta oporukom Tashe Yar. Pri pokazivanju holografske slike pred njima, ona se od svakog od njih oprašta dirljivim pozdravom.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]