Pen Pals (Star Trek: The Next Generation)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Pen Pals
Epizoda serije Star Trek: The Next Generation
scena iz epizode
Epizoda br.Sezona 2
Epizoda 15
RežijaWinrich Kolbe
ScenarioMelinda M. Snodgrass
PričaHannah Louise Shearer
MuzikaDennis McCarthy
FotografijaEdward R. Brown
Produkcijski kod141
Originalno emitiranje1. 5. 1989 (1989-05-01)
Gostujući glumci
Kronologija epizode
← Prethodna
"The Icarus Factor"
Sljedeća →
"Q Who"
Lista epizoda Star Trek: The Next Generation

Pen Pals (sh. Dopisni prijatelji) je epizoda američke science fiction TV-serije Star Trek: The Next Generation premijerno prikazana 1. maja 1989. godine. Radnja prikazuje kako prilikom istraživačke misije u jednom solarnom sistemu Data slučajno započne komunikaciju sa djevojčicom sa planete kojoj prijeti uništenje.

Radnja[uredi | uredi kod]

Ne rekavši posadi, Data se počne dopisivati s djevojčicom imena Sarjenka koja živi na planetu Drema IV. Kada Picardu objasni svoj odnos s Sarjenkom, Data otkriva da je njen planet pred neizbježnim samouništenjem zbog rastućih potresa pod površinom.

U međuvremenu, da bi pomogao daljnjem Wesleyevom školovanju za zastavnika, Riker ga postavlja za nadzornika mjerenja koja će odrediti što uzrokuje potrese i vulkanske erupcije na Dremi IV. Unatoč njegovom protivljenju, stariji članovi posade ga razuvjeravaju da izvede dugotrajne i detaljne analize planeta; razgovor s Rikerom mu daje samopouzdanje da naredi ispitivanja, koja naposljetku otkrivaju razloge geološke nestabilnosti.

Kasnije, kapetan Picard se složi da upotrijebe sva Enterpriseova raspoloživa sredstva za spašavanje stanovnika Dreme IV. Kada Data izgubi kontakt s Sarženkom, on se teleportira na površinu da je odvede na sigurno mjesto gdje će čekati da Enterprise lansira sonde koje će spasiti njen planet.
Shvativši kako će se Sarženkin planet raspasti brže nego što je očekivano, Data se teleportira sa djevojčicom na Enterprise. Nakon što Sarženka vidi lansiranje torpeda koja će spriječiti geološku katastrofu, teleportiraju je natrag u njen, sad siguran, dom.

Izvori[uredi | uredi kod]

Vanjske veze[uredi | uredi kod]