Rascals (Star Trek: The Next Generation)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Rascals
Epizoda serije Star Trek: The Next Generation
scena iz epizode u kojoj se pojavljuju Keiko, Picard, Guinan i Ro u dobi od 12 godina
Epizoda br.Sezona 6
Epizoda 7
RežijaAdam Nimoy
ScenarioAlison Hock
PričaWard Botsford
Diana Dru Botsford
Michael Piller
MuzikaDennis McCarthy
Produkcijski kod233
Originalno emitiranje30. 10. 1992 (1992-10-30)
Gostujući glumci
Kronologija epizode
← Prethodna
"True Q"
Sljedeća →
"A Fistful of Datas"
Lista epizoda Star Trek: The Next Generation

Rascal (sh. Nestašna djeca) je epizoda američke TV-serije Star Trek: The Next Generation, premijerno prikazana 30. oktobra 1992. godine. Radnja prikazuje kako se kapetan Picard, potporučnica Ro, Guinan i Keiko O'Brien prilikom povrataka sa jedne planete uslijed nesreće teleportiraju u predadolescentskim tijelima te kako njihov pokušaj da vrate odrasla tijela koincidira sa klopkom postavljenom za USS Enterprise.

Epizodu je režirao Adam Nimoy, sin Leonarda Nimoya, glumca koji se bio proslavio ulogom Spocka u originalnoj seriji. Lik 12-godišnjeg Picarda je tumačio David Tristan Birkin, koji je bio tumačio Picardovog nećaka u epizodi Family. Lik 12-godišnje Guinan je, pak, tumala Isis Carme Jones, koja je bila tumačila mladi lik protagonistice filma Sister Act koji, kao i odraslu Guinan, tumači Whoopi Goldberg.

Kritičari nisu bili naklonjeni epizodi, uglavnom zbog nerealističnog i "jeftinog" pseudonaučnog objašnjenja za pomlađivanje likova, kao i loš rasplet u drugoj polovici epizode. Mladi glumci su, međutim, bili hvaljeni zbog uspješnog tumačenja dječje verzije likova. To je uključivalo i Megan Parlen, koja je ostavila tako dobar dojam kao 12-godišnja Ro, da su producenti počeli razmišljati o tome da njen lik zadrže u djetinjstvu, odnosno koriste umjesto odrasle Ro.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]