Datalore

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Datalore
Epizoda serije Star Trek: The Next Generation
Data i Lore u sceni epizode
Epizoda br.Sezona 1
Epizoda 12
RežijaRob Bowman
ScenarioRobert Lewin
Gene Roddenberry
PričaRobert Lewin
Maurice Hurley[1]
MuzikaRon Jones
Produkcijski kod114
Originalno emitiranje18. 1. 1988 (1988-01-18)
Gostujući glumci
Kronologija epizode
← Prethodna
"The Big Goodbye"
Sljedeća →
"Angel One"
Lista epizoda Star Trek: The Next Generation

Datalore je 12/13. epizoda američke science fiction TV-serije Star Trek: The Next Generation premijerno prikazana 18. januara 1988. godine. Radnja prikazuje kako posada USS Enterprise prilikom posjeta Datinoj rodnoj planeti pronalazi i aktivira njegovu istovjetnu kopiju po imenu Lore, ne znajući da je Lore u savezu sa vanzemaljskim entitetom koji je bio uništio ljudsku koloniju.

Radnja[uredi | uredi kod]

Posada Enterprisea odluči istražiti misteriozni nestanak federacijske kolonije u sustavu Omicron Theta, koji se zbio prije 26 godina. Naime, riječ je o koloniji u kojoj je neposredno poslije katastrofe pronađen Data.
Teleportiravši se na površinu planeta, ekipa otkrije laboratorij ispunjen dijelovima androida. Izađe na vidjelo kako se radi o dijelovima androida identičnog Dati.

Nešto kasnije, doktorica Crusher i zapovjednik stroja Argyle uspiju sastaviti i aktivirati androida, koji kako saznajemo, se zove Lore. Lore otkrije Dati kako ga je dr. Noonien Soong stvorio prije Date, međutim naseljenici su postali ljubomorni na Loreovu «savršenost» pa je Soong bio prisiljen deaktivirati ga. Stoga je Soong odlučio stvoriti nesavršenog androida - Datu.

Međutim, ubrzo se otkrije kako je Lore odgovoran za smrt naseljenika. Uvidjevši kako ga namjeravaju rastaviti, Lore se odlučio osvetiti. Stoga je dozvao opasno kristalično biće koje je apsorbiralo sav život na planetu, a time i živote naseljenika.
Shvativši kako ga je Data razotkrio, Lore ga na prijevaru isključi i preuzme njegov identitet te odluči navesti kristalično biće da napadne Enterprise. Nešto kasnije, prepozna ga Wesley Crusher, koji odmah obavijesti majku o svom otkriću. Doktorica Crusher i ostatke ekipe ubrzo pronađu Datu i ponovno ga aktiviraju te on krene u potjeru za Loreom i pronađe ga u jednom od skladišta. Tijekom žestokog okršaja dvojice androida, Data uspije uključiti teleporter i ubrzo teleportira Lorea u svemir.

Izvori[uredi | uredi kod]

Literatura[uredi | uredi kod]

Vanjske veze[uredi | uredi kod]