Parallels (Star Trek: The Next Generation)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Parallels
Epizoda serije Star Trek: The Next Generation
Epizoda br.Sezona 7
Epizoda 11
RežijaRobert Wiemer
ScenarioBrannon Braga
MuzikaDennis McCarthy
Produkcijski kod263
Originalno emitiranje29. 11. 1993 (1993-11-29)
Gostujući glumci
Kronologija epizode
← Prethodna
"Inheritance"
Sljedeća →
"The Pegasus"
Lista epizoda Star Trek: The Next Generation

Parallels (sh. Paralele) je epizoda američke science fiction TV-serije Star Trek: The Next Generation, premijerno prikazana 29. novembra 1993. godine. Radnja prikazuje kako se Worf nakon povratka na Enterprise sa klingonskog turnira suočava sa vrtoglavicom, problemima sa pamćenjem, ali i incidentima koji ga postepeno uvjere da se prebacuje kroz različite paralelne univerzume te da mora pronaći način da se vrati u svoj pravi univerzum.

Scenario za epizodu je napisao Branon Braga, pri čemu je protagonist originalno trebao biti kapetan Picard, ali je od toga odustao, smatrajući da bi se iz Worfove perspektive mogle lakše primijetiti mali detalji koji čine razlike u univerzumima. Prilikom produkcije je veliki trud uložen u pronalaženje ili recikliranje različitih kostima i rekvizita, uključujući neke koji su korišteni u ranijim epizodama ili filmovima franšize Zvjezdanih staza. Epizoda je imala veliku gledanost, a dobila je brojne pohvale od strane kritičara. Dio fanova, međutim, nije bio zadovoljan finalem koje sugerira ljubavnu vezu između Worfa i Deanne Troi.

Scenarist i producent Roberto Orci je uspješno korištenje motiva paralelnih univerzuma u ovoj epizodi navodio kao uzor za svoj scenarij koji će 2009. godine poslužiti za igrani film Star Trek, koji se po njemu, odvija u univerzumu različitom od onog ustanovljenog u prethodnim filmovima i TV-serijama.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]