Time's Arrow (Star Trek: The Next Generation)

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Time's Arrow
Epizoda serije Star Trek: The Next Generation
ST-TNG Time's Arrow Part 1.jpg
scena u kojoj se Data susreće sa svojim posmrtnim ostacima
Epizoda br. Sezona 5 & 6
Epizoda 26 & 1
Režija Les Landau
Scenario Joe Menosky (I dio)
Michael Piller (I dio)
Jeri Taylor (II dio)
Priča Joe Menosky
Muzika Dennis McCarthy
Produkcijski kod 226 & 227
Originalno emitiranje 15. jun 1992 (1992-06-15)
21. septembar 1992 (1992-09-21)
Gostujući glumci
Kronologija epizode
← Prethodna
"The Inner Light"
Sljedeća →
"Realm of Fear"
Lista epizoda Star Trek: The Next Generation

Time’s Arrow (sh. Strijela vremena) je dvodijelna epizoda američke science fiction TV-serije Star Trek: The Next Generation, premijerno prikazana 15. juna i 21. septembra 1992. godine. Predstavlja posljednju epizodu pete i prvu epizodu šeste sezone. Radnja prikazuje kako pronalazk Datine odrubljene glave u 500 godina starom rudniku kraj San Francisca potakne posadu USS Enterprise, uključujući samog Datu, da pokušaju riješiti misterij, te kako ih istraga vodi na planetu Devidia II gdje otkrivaju rasu neprijateljski nastrojenih vanzemaljaca koja koristi vremensko putovanje kako bi se hranila ljudima.

Epizoda je originalno bila zamišljena kao jednodijelna, ali su je producenti odlučili podijeliti na dvije, kako bi cliffhangerom na kraju prvog dijela pete sezone utišali glasine, potaknute vijestima o novoj spin-off seriji Star Trek: Deep Space Nine, o tome da se Next Generation namjerava otkazati. U epizodi se u ulozi Mark Twaina pojavljuje Jerry Hardin, koji je ranije imao gostujući nastup u epizodi When the Bough Breaks. Hardin je bio toliko oduševljen svojom ulogom, da je tokom desetak godina lik Twaina tumačio u posebnoj teatarskoj monodrami.

Kritičari su držali da je zaplet epizode uzeo u obzir vremenski paradoks kao malo SF-djela na temu putovanja kroz vrijeme, ali dio je smatrao da je Time's Arrow prerazvučena, opterećena rupama u zapletu i neuspjelim pokušajima humora.

Izvori[uredi - уреди | uredi izvor]

Vanjske veze[uredi - уреди | uredi izvor]