Star Trek: The Next Generation (sezona 2)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Star Trek: The Next Generation
omot Blu-raya
Zemlja porijekla Sjedinjene Države
Broj epizoda22
Glavna postava
Emitiranje
Mrežaradiodifuzija van mreže
Originalno prikazivanje21. 11. 1988 (1988-11-21)
17. 7. 1989 (1989-07-17)
Kronologija
← Prethodna
Sezona 1
Sljedeća →
Sezona 3

Druga sezona američke science fiction TV-serije Star Trek: The Next Generation se sastojala od 22 epizoda, koje su originalno emitirane putem lokalnih i regionalnih TV-stanica od 21. novembra 1988. do 17. jula 1989. godine. Radnja je bila smještena u drugu polovicu 24. vijeka i prikazivala pustolovine posade USS Enterprise, svemirskog broda Zvjezdane flote koji je putovao galaksijom vršeći istraživanja, te obavljajući vojne i diplomatske zadatke za Ujedinjenu Federaciju Planeta.

Druga sezona je u odnosu na prvu imala veći budžet, ali je na produkciju značajno uticao štrajk hollywoodskih scenarista, zbog koga je produkcija bila odgođena, odnosno broj epizoda smanjen. Kao de facto novi članovi glumačke postave su se pojavili Whoopie Goldberg u liku Guinan, voditeljice bara Ten Forward na Enterpriseu te Diana Muldaur kao brodska ljekarka dr. Katherine Pulaski; potonja je došla kao zamjena za Gates McFadden, koja je zbog neslaganja sa producentima bila otpuštena, te čiji se lik nije pojavljivao u sezoni. Značajne promjene u odnosu na sadržaj ranijih epizoda je bio u većem naglasku na alegorije koje se tiču društvenih pitanja, kao i da su se kapetan Jean-Luc Picard, William Riker i Data nametnuli kao tri glavna lika oko kojih će se vrtiti većina radnje.

Sezona je imala izvrsnu gledanost, ali su kritičari primijetili variranje u kvaliteti pojedinih epizoda. The Measure of a Man se tradicionalno smatra najboljom epizodom sezone, i mnogi kritičari drže da je upravo sa njom Star Trek: The Next Generation "izašla iz sjene" originalne serije. Izuzetne pohvale je dobila i epizoda Q Who, u kojoj se, između ostalog, prvi put pojavljuje Borg koji će kasnije postati najupečatljiviji od svih negativaca serije i Star Trek univerzuma. Sa druge strane, sezona je završila na brzinu napravljenom epizodom Shades of Gray, koja se svela na jedini clip show u historiji franšize, te se smatra najgorom epizodom serije.

Diana Muldaur je po završetku sezone napustila seriju, a Gates McFadden je ponovno angažiran i njen lik dr. Beverly Crusher vraćen u sljedećoj sezoni.

Izvori[uredi | uredi kod]

Vanjske veze[uredi | uredi kod]