Star Trek: The Next Generation (sezona 7)

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Star Trek: The Next Generation (sezona 7)
Star Trek The Next Generation - Season Seven Blu-ray Cover.jpg
omot Blu-raya
Zemlja porijekla  Sjedinjene Države
Broj epizoda 26
Glavna postava
Emitiranje
Mreža radiodifuzija van mreže
Originalno emitiranje 20. septembar 1993 (1993-09-20) – 23. maj 1994 (1994-05-23)
Kronologija
← Prethodna
Sezona 6
Sljedeća →

Sedma sezona američke science fiction TV-serije Star Trek: The Next Generation se sastojala od 26 epizoda, koje su originalno emitirane putem lokalnih i regionalnih TV-stanica od 20. septembra 1993. do 23. maja 1994. godine. Radnja je bila smještena u drugu polovicu 24. vijeka i prikazivala pustolovine posade USS Enterprise, svemirskog broda Zvjezdane flote koji je putovao galaksijom vršeći istraživanja, te obavljajući vojne i diplomatske zadatke za Ujedinjenu Federaciju Planeta.

Sedma sezona je bila posljednja, i bila je zamišljena kao takva, te se snimala paralelno sa kino-filmom Star Trek: Generations, koji je premijeru imao u ljeto 1994. godine i bio njen neposredni nastavak, odnosno prvi dio filmske serije koja će do 2002. godine imati još dva nastavka. Sedma sezona se također paralelno snimala sa drugom sezonom TV-serije Star Trek: Deep Space Nine, sa kojom je dijelila važan podzaplet koji se ticao sporazuma o razgraničenju između Federacije i Cardassijanaca, odnosno time stvorenog sukoba kome će biti posvećen veliki dio epizoda u Deep Space Nine. Radnja mnogih pojedinačnih epizoda se, pak, bavila članovima porodice glavnih likova kao što su Data, Geordi La Forge i Worf, a pred sam kraj su pojedine epizode pružile priliku publici da posljednji put vidi sporedne likove kao što su Reginald Barclay, Alexander Rozhenko i Ro Laren.

Producenti su uložili izuzetan trud u posljednju epizodu pod naslovom All Good Things..., koja je imala najveći rejting u historiji serije, te stekla brojne pohvale od strane kritike.

Izvori[uredi - уреди | uredi izvor]

Vanjske veze[uredi - уреди | uredi izvor]