Half a Life (Star Trek: The Next Generation)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Half a Life
Epizoda serije Star Trek: The Next Generation
Epizoda br.Sezona 4
Epizoda 22
RežijaLes Landau
ScenarioPeter Allan Fields
PričaTed Roberts
Peter Allan Fields
FotografijaThomas F. Denove
Produkcijski kod196
Originalno emitiranje6. 5. 1991 (1991-05-06)
Gostujući glumci
Kronologija epizode
← Prethodna
"The Drumhead"
Sljedeća →
"The Host"
Lista epizoda Star Trek: The Next Generation

Half a Life (sh. Pola života) je epizoda američke science fiction TV-serije Star Trek: The Next Generation, premijerno prikazana 6. maja 1991. godine. Radnja prikazuje kako se Lwaxana Troi prilikom posjete USS Enterpriseu zaljubi u naučnika Timnicina koji pokušava spasiti svoju rodnu planetu Kaelon II od uništenja tako što inicira novu nuklearnu reakciju u njegovoj matičnoj zvijezdi, ne znajući da na njegovoj planeti ljudi koji navrše njegovu dob imaju običaj vršiti ritualno samoubistvo.

Ulogu Timicina je dobio David Ogden Stiers, poznat po ulozi majora Winchestera u TV-seriji M*A*S*H, a koji je bio strastveni trekkie. Kako bi se pripremio za ulogu, boravio je u kući Genea Roddenberryja i uvježbavao nastup zajedno sa njegovom suprugom Majel Barrett, koja je tumačila ulogu Lwaxane Troi. U maloj ulozi Timicinove kćeri Dare se pojavljuje Michelle Forbes, koja će je toliko impresionirala producente, da su joj u sljedeće tri sezone dali ulogu potporučnice Ro Laren.

Half a Life se smatra jednom od najboljih epizoda serije.

Izvori[uredi | uredi kod]

Literatura[uredi | uredi kod]

  • Nemecek, Larry (2003). Star Trek: The Next Generation Companion (3rd izd.). New York: Pocket Books. ISBN 0-7434-5798-6. 

Vanjske veze[uredi | uredi kod]