Star Trek: The Next Generation (sezona 6)

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Star Trek: The Next Generation (sezona 6)
Star Trek The Next Generation - Season Six Blu-ray Cover.jpg
omot Blu-raya
Zemlja porijekla  Sjedinjene Države
Broj epizoda 26
Glavna postava
Emitiranje
Mreža radiodifuzija van mreže
Originalno emitiranje 21. septembar 1992 (1992-09-21) – 21. jun 1993 (1993-06-21)
Kronologija
← Prethodna
Sezona 5
Sljedeća →
Sezona 7

Šesta sezona američke science fiction TV-serije Star Trek: The Next Generation se sastojala od 26 epizoda, koje su originalno emitirane putem lokalnih i regionalnih TV-stanica od 21. septembra 1992. do 21. juna 1993. godine. Radnja je bila smještena u drugu polovicu 24. vijeka i prikazivala pustolovine posade USS Enterprise, svemirskog broda Zvjezdane flote koji je putovao galaksijom vršeći istraživanja, te obavljajući vojne i diplomatske zadatke za Ujedinjenu Federaciju Planeta.

Sadržaj nekih od epizoda se nastavio baviti tinjajućim sukobom između Federacije i Romulanskog Carstva, pri čemu su pojedini članovi posade Enterprisea bili angažirani od vodstva Zvjezdane flote za delikatne špijunske zadatke - Deanna Troi u epizodi Face of the Enemy te Picard u dvodijelnoj epizodi Chain of Command, od kojih se potonja često navodi kao jedna od najboljih u historiji serije. Dio epizoda se bavio i Worfovim nastojanjima da otkrije istinu o svom ocu, a pri čemu se najviše ističe dvodijelna epizoda Birthright.

Šesta sezona je bila prva koja se paralelno emitirala sa spin-off serijom Star Trek: Deep Space Nine, te su u jednoj od njih gostovali likovi iz te serije.

Glumac LeVar Burton je upravo u šestoj sezoni imao režijski debi, odnosno početak režiserske karijere koju će nastaviti u drugim serijama franšize.

Šesta sezona je zadržala visoku gledanost, te je obnovljena za sedmu sezonu, za koju se ispostavilo da će biti posljednja.

Vanjske veze[uredi - уреди | uredi izvor]