Otac na službenom putu

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Otac na službenom putu

filmski poster
Režija Emir Kusturica
Producent Mirza Pašić
Scenario Abdulah Sidran
Uloge Predrag Miki Manojlović, Mirjana Karanović, Mira Furlan, Mustafa Nadarević, Predrag Laković, Pavle Vujisić, Slobodan Aligrudić, Moreno De Bartoli
Muzika Zoran Simjanović
Fotografija Vilko Filač
Montaža Andrija Zafranović
Datum(i) premijere
maj 1985 (1985-05)

Cannes
Trajanje 136 min.
Zemlja SFRJ
Jezik srpskohrvatski
Bruto prihod 25.053 $ (samo Zapadna Njemačka)
16.131 $ (samo SAD)
Otac na službenom putu na Internet Movie Database

Otac na službenom putu (1985) je dramski film reditelja Emira Kusturice. Scenario je napisao Abdulah Sidran. Glavne uloge tumače Moreno De Bartoli, Predrag Miki Manojlović, Mirjana Karanović, Mira Furlan, Mustafa Nadarević i Predrag Laković.

Radnja filma[uredi - уреди | uredi kôd]

Priča filma se odvija u ranim pedesetim godinama, u političkoj istoriji Jugoslavije poznatim pod imenom 'vreme informbiroa'. Meho, otac iz naslova filma, uspešan je činovnik na republičkom nivou. Jedna njegova neoprezna i usputna izjava pred ljubavnicom, udružena sa njenom ljubomorom i osvetoljubivošću, odvodi ga u zatvor. To će izazvati seriju promena u njegovom životu i u životu njegove porodice. Njegov mlađi sin, šestogodišnji Malik, posmatra i komentariše sve što se događa oko njega, ali će tu biti dosta stvari koje on neće moći nikada da razume.

Nagrade i nominacije[uredi - уреди | uredi kôd]

Film je neočekivano osvojio Zlatnu palmu na Kanskom filmskom festivalu (1985). Bio je nominovan za nagradu Oskar Američke filmske akademije za najbolji film vanengleskog govornog područja.

Uloge[uredi - уреди | uredi kôd]

Vanjske veze[uredi - уреди | uredi kôd]