Chronique des années de braise

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Kronika vrelih godina

Originalni filmski poster
Režija Mohammed Lakhdar-Hamina
Producent George Eckstein
Scenario Rachid Boudjedra
Tewfik Fares
Mohammed Lakhdar-Hamina
Uloge Yorgo Voyagis
Mohammed Lakhdar-Hamina
Leila Shenna
Fotografija Marcello Gatti
Distribucija Arab Film Distribution
Datum(i) premijere 26. XI 1975.
Trajanje 177 min.
Zemlja  Alžir
Jezik arapski, francuski
Kronika vrelih godina na Internet Movie Database

Kronike vatrenih godina ili Kronike vrelih godina (arapski: وقائع سنين الجمر‎;Chronique des Années de Braise) je alžirski historijski dramski film iz 1975. koji je režirao Mohammed Lakhdar-Hamina. Prikazuje Alžirski rat za neovisnost kroz perspektivu jednog seljaka.

Film je stekao pohvale kritike te je nagrađen Zlatnom palmom u Cannesu, čime je postao prvi alžirski film kojemu je to uspijelo.

Glavne uloge[uredi - уреди | uredi kôd]

Kritike[uredi - уреди | uredi kôd]

Filmski leksikon navodi sljedeće o filmu:

"Kao i u svojemu prvom cjelovečernjem igranom filmu Vjetar s Aurčsa (1965), nagrađenom u Cannesu Zlatnom kamerom za najbolje debitantsko ostvarenje, Lakhdar-Hamina povezuje lirski ugođaj, dinamičan ritam i političku angažiranost. Dok Vjetar s Aurèsa tematizira sudbinu mladića koji se pridružuje oružanoj borbi za nezavisnost, ovaj film rekonstruira razdoblje alžirske povijesti prije izbijanja oružanog ustanka 1954. Odražavajući spektakularnim masovnim scenama i zasićenim bojama utjecaj holivudske koncepcije spektakla, film se motivom rasta revolucionarne svijesti u jednoj obitelji i postavom individualnih likova kao političkog simbola nastavlja na političke filmove karakteristične za kinematografije zemalja Trećega svijeta potkraj 1960-ih i početkom 1970-ih."[1]

Izvori[uredi - уреди | uredi kôd]

Eksterni linkovi[uredi - уреди | uredi kôd]