SV Werder Bremen

Izvor: Wikipedia


Werder Bremen
SV-Werder-Bremen-Logo.svg
Puno ime Fotball Club Werder Bremen
Nadimak godina osnivanja = 14. travnja 1879.
Osnovan {{{godina osnivanja}}}
Igralište Bremen
Navijači {{{navijači}}}
Kapacitet 88.019
Direktor Njemačka Thomas Filler
Trener Njemačka Thomas Schaf
Liga 1. Bundesliga
2011./12. 5.
Boje kluba Boje kluba Boje kluba
Boje kluba
Boje kluba
 
Glavni dres
Boje kluba Boje kluba Boje kluba
Boje kluba
Boje kluba
 
Pričuvni dres


'Werder Bremen je njemački nogometni klub iz Bremena. Trenutnačno nastupa u BundesLigi. Klub je osnovan 1899. godine. Bremen su uporište u Bundesligi i top tier na njemačkom nogometnom ligaškom sustavu. Bremen je okrunjen prvaci u četiri navrata, a osvojili su DFB-Pokal u šest navrata. Njihova najnovija dostignuća u tim natjecanjima je došao u 2004, kada su osvojili povijesnu double. Bremen i okusili europske uspjeh, pobijedivši AS Monaco u 1992 Kup Pobjednika Kupova posljednju, 2-0. Bremen je također došao do finala posljednjeg izdanja kupa UEFA-e u 2009, prije nego što je preimenovan u UEFA Europa League, gdje su se sastali strani ukrajinski FC Shakhtar Donetsk. Shakhtar osvojio posljednji 2-1 u produžecima.

Historija[uredi - уреди]

Prethodnik strana SV Werder odigrao svoju prvu utakmicu 10. rujna 1899 protiv ASC 1898, Bremen dolazi udaljen s 1-0 u pobjedu. U 1900 FV Bremen je zastupao na osnivanju njemačkog nogometnog saveza (DFB) u Leipzig. Klub je tada uživao neki rani uspjeh, fielding konkurentne strane i pobjednički niz lokalnih prvenstva. FV je sudjelovao u kvalifikacije igrati za nacionalnu prvenstvu u doigravanju u vlasništvu Norddeutscher fussball Verband (NFV), jedan od sedam glavnih regionalnih liga nakon prijelazu stoljeća, ali nisu bili u stanju unaprijed. Oni su postali prvi klub naplatiti naknadu gledatelja da prisustvuju svoje igre i ograde u igralište. U travnju 1914, klub je postao odjel Allgemeiner Bremer Turnverein 1860 i bio je poznat kao kratko Sportabteilung Werder des ABTV. Međutim, odnos je bio kratkotrajan, a klub je svoj ​​put opet manje od dva mjeseca kasnije.

Sponzori[uredi - уреди]

Klupska Kultura[uredi - уреди]

Werder Bremen ima dugogodišnje rivalstvo s sjeverne Njemačke kluba Hamburger SV, još jedan veliki klub u sjevernoj Njemačkoj, poznat kao Nordderby i drugim velikim klubovima poput Bayerna posebno. Oni su razvili nedavno ali intenzivan odbojnost prema Schalke 04 Gelsenkirchen nakon strana namamila najboljih igrača (uključujući Aíltona i Mladen Krstajića, Frank Rosta i Oliver Brinutia (trener vratara) i Fabian Ernsta) s unosnim ugovorima da im se pridruži. Postoji nekoliko ultra-grupe u Bremenu: "Racaille verte", "Putnika-Bremen", "sramotno" Mladi i "Ultra-Team Bremenu", oni podržavaju momčad u svakoj utakmici.

Titule[uredi - уреди]

Kup Njemačke:(4) 1976,1965,2000,1981

Liga Njemačke:(3) 1986,1999,1934

Liga Evrope:(1) 2007

UEFA League: (2) 1994,2003

Vanjske veze[uredi - уреди]