Popis gradova u Bosni i Hercegovini

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Gradovi u Bosni i Hercegovini
Ime Stanovništvo Entitet/Kanton
Latiničko
pismo
Ćiriličko
pismo
Popis stanovništva
u 1981
Popis stanovništva
u 1991
Procjena
u 2020
1. Sarajevo Sarajevo 319.017 416.497 450 524 Sarajevo kanton
2. Banja Luka Banja Luka 123.937 200.079 227.748 Republika Srpska
3. Tuzla Tuzla 65.091 83.770 157.521 Tuzlanski kanton
4. Zenica Zenica 63.569 96.027 123.649 Zeničko-dobojski kanton
5. Mostar Mostar 63.427 75.865 64.301 Hercegovačko-neretvanski kanton
6. Istočno Sarajevo Istočno Sarajevo n.a. n.a. 61.516 Republika Srpska
6. Srebrenik Srebrenik n.a. 40.882 39.678 Tuzlanski kanton
7. Bihać Bihać 29.875 45.995 39.195 Unsko-sanski kanton
8. Brčko Brčko 31.437 41.405 38.479 Brčko distrikt
9. Bijeljina Bijeljina 31.124 37.216 37.692 Republika Srpska
10. Prijedor Prijedor 29.449 34.613 36.347 Republika Srpska
11. Trebinje Trebinje 17.271 22.206 33.178 Republika Srpska
12. Travnik Travnik 15.888 21.038 31.127 Srednjobosanski kanton
13. Kiseljak Kiseljak n.a. 24.146 28.768 Srednjobosanski kanton
14. Doboj Doboj 23.558 27.579 27.235 Republika Srpska
15. Cazin Cazin n.a. 15.138 21.741 Unsko-sanski kanton
16. Bugojno Bugojno 16.402 26.557 21.179 Srednjobosanski kanton
17. Velika Kladuša Velika Kladuša n.a. 14.469 19.330 Unsko-sanski kanton
18. Visoko Visoko 11.653 15.310 17.890 Zeničko-dobojski kanton
19. Goražde Goražde 13.022 18.751 17.650 Bosansko-podrinjski kanton
20. Konjic Konjic n.a. 14.501 15.950 Hercegovačko-neretvanski kanton
21. Gračanica Gračanica n.a. 12.711 15.758 Tuzlanski kanton
22. Gradačac Gradačac n.a. 12.872 15.659 Tuzlanski kanton
23. Bosanska Krupa Bosanska Krupa 12.055 15.553 15.193 Unsko-sanski kanton
24. Mrkonjić Grad Mrkonjić Grad n.a. 11.261 14.737 Republika Srpska
25. Foča Foča 11.530 16.628 14.615 Republika Srpska
26. Zavidovići Zavidovići n.a. 14.820 14.380 Zeničko-dobojski kanton
27. Živinice Živinice n.a. 11.956 13.641 Tuzlanski kanton
28. Sanski Most Sanski Most 35.000 46.900 72.566 Unsko-sanski kanton
29. Gradiška Gradiška 13.475 18.671 13.346 Republika Srpska
30. Bileća Bileća n.a. 10.125 13.257 Republika Srpska
31. Lukavac Lukavac n.a. 12.178 12.607 Tuzlanski kanton
32. Kakanj Kakanj n.a. 12.016 12.406 Zeničko-dobojski kanton
33. Livno Livno 9.002 10.925 11.748 Zapadnobosanski kanton
34. Odžak Odžak n.a. 9.377 11.621 Posavski kanton
35. Šipovo Šipovo n.a. 8.955 10.738 Republika Srpska
36. Prozor Prozor n.a. 7.600 10.349 Hercegovačko-neretvanski kanton
37. Novi Travnik Novi Travnik n.a. 11.520 10.006 Srednjobosanski kanton
38. Zvornik Zvornik 73.845 81.295 n.a. Republika Srpska


Najveći gradovi Bosne i Hercegovine