Predsjednik Azerbejdžana

Izvor: Wikipedia
Standarta predsjednika Azerbejdžana

Država Azerbejdžan je predsjednička republika, sa Predsjednikom Azerbejdžana kao poglavarom države, te sa Premijerom Azerbejdžana kao šefom Vlade. Trenutni predsjednik Azerbejdžana je İlham Aliyev.

Ustav kaže da će predsjednik biti utjelovljenje izvršne vlasti, vojne vlasti, "[predstavnik Azerbejdžana] u unutrašnjim i vanjskim poslovima", te da će on "imati politički imunitet." Predsjednik vlada iz svog Ureda (Ured Predsjednika), koji se sastoji od grupe sekretara raznih ministara. Dodatno, postoji Kabinet Ministara (odnoseći se na ekonomsku i socijalnu politiku) i vijeće sigurnosti (odnoseći se na vanjske, vojne i pravne poslove). İlham Aliyev je izabran za predsjednika 2003. godine, a ponovo izabran na predsjedničkim izborima 2008. godine. Naslijedio je svoga oca, Heydara Aliyeva, koji je postao predsjednik 1993. godine, nakon zbacivanja sa vlasti Abülfaza Elçibaya.

Vođe Azerbejdžana od 1918. godine[uredi - уреди]

Azerbejdžanska demokratska republika (1918.-1920.)[uredi - уреди]

Predsjedavajući Narodnog vijeća[uredi - уреди]

Predsjedavajući Parlamenta[uredi - уреди]

Transkavkazna sovjetska federativna socijalistička republika (1922.-1936.) i Sovjetska socijalistička republika Azerbejdžan (1936.-1991.)[uredi - уреди]

Prvo sekretari Azerbejdžanske komunističke partije[uredi - уреди]

Republika Azerbejdžan (1991.-danas)[uredi - уреди]

Predsjednici[uredi - уреди]

Vanjske veze[uredi - уреди]