Lista univerziteta u Turskoj

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

U Turskoj deluje ukupno 183 univerziteta, od kojih je njih 109 javnih u više kategorija, 65 privatnih, šest dvogodišnjih visokih škola, jedan specijalni obrambeni univerzitet i jedna policijska akademija.

Popis institucija[uredi - уреди | uredi izvor]

Provincija Univerzitet Tip Osnovan
Adana Naučni i tehnološki univerzitet u Adani javni 2011.
Univerzitet u Çukurovi javni 1973.
Adıyaman Univerzitet u Adıyamanu javni 2006.
Afyonkarahisar Kocatepe univerzitet u Afyonu javni 1992.
Ağrı Univerzitet Ağrı İbrahim Çeçen javni 2007.
Aksaray Univerzitet u Aksarayu javni 2006.
Amasya Univerzitet u Amasyi javni 2006.
Ankara Univerzitet u Ankari javni 1946.
Univerzitet primjenjenih umjetnosti u Ankari javni 2017.
Univerzitet društvenih nauka u Ankari javni 2013.
Univerzitet Gazi javni 1982.
Univerzitet Hacettepe javni 1967.
Tehnički univerzitet Bliskog istoka javni 1956.
Univerzitet Yıldırım Beyazıt javni 2010.
Tehnički univerzitet Anka privatni 2013.
Univerzitet Atılım privatni 1997.
Univerzitet Başkent privatni 1994.
Univerzitet Çankaya privatni 1997.
Univerzitet Bilkent privatni 1985.
Tehnički univerzitet Ostim privatni 2017.
Univerzitet TED privatni 2009.
Ekonomski i tehnološki univerzitet TOBB privatni 2003.
Univerzitet Ufuk privatni 1999.
Univerzitet Turske aeronautičke asocijacije privatni 2011.
Univerzitet Yüksek İhtisas privatni 2013.
Turska policijska akademija poseban status 1937.
Antalya Univerzitet na Mediteranu javni 1982.
Univerzitet Alaaddin Keykubat u Alanyi javni 2015.
Univerzitet Hamdullah Emin Pasa u Alanyi privatni 2011.
Univerzitet Akev privatni 2015.
Međunarodni univerzitet u Antaliyi privatni 2010.
Ardahan Univerzitet u Ardahanu javni 2008.
Artvin Univerzitet Çoruh Artvinu javni 2007.
Aydın Univerzitet Adnan Menderes javni 1992.
Balıkesir Univerzitet Balıkesiru javni 1992.
Univerzitet Bandırma Onyedi Eylül javni 2015.
Bartın Univerzitet u Bartın javni 2008.
Batman Univerzitet u Batmanu javni 2007.
Bayburt Univerzitet u Bayburtu javni 2008.
Bilecik Univerzitet Şeyh Edebali u Bileciku javni 2007.
Bingöl Univerzitet u Bingölu javni 2007.
Bitlis Univerzitet Eren u Bitlisu javni 2007.
Bolu Univerzitet Abant Izzet Baysal javni 1992.
Burdur Univerzitet Mehmet Akif Ersoy javni 2006.
Bursa Tehnički univerzitet u Bursi javni 2010.
Univerzitet Uludağ javni 1975.
Çanakkale Univerzitet Osamnaestog matra Çanakkalama javni 1992.
Çankırı Univerzitet Karatekin Çankıru javni 2007.
Çorum Hititski univerzitet javni 2006.
Denizli Univerzitet Pamukkale javni 1992.
Diyarbakır Univerzitet Dicle javni 1973.
Düzce Univerzitet u Düzcu javni 2006.
Edirne Trakjski univerzitet (Turska) javni 1982.
Elazığ Univerzitet Fırat javni 1975.
Erzincan Univerzitet u Erzincanu javni 2006.
Erzurum Univerzitet Atatürk javni 1957.
Tehnički univerzitet u Erzurumu javni 2010.
Eskişehir Anatolijski univerzitet javni 1973.
Univerzitet Osmangazi Eskişehiru javni 1993.
Gaziantep Univerzitet u Gaziantepu javni 1987.
Univerzitet Hasan Kalyoncu privatni 2008.
Univerzitet Sanko privatni 2013.
Giresun Univerzitet u Giresunu javni 2006.
Gümüşhane Univerzitet u Gümüşhanu javni 2008.
Hakkâri Univerzitet u Hakkariju javni 2008.
Hatay Tehnički univerzitet Iskenderun javni 2015.
Univerzitet Mustafa Kemal javni 1992.
Iğdır Univerzitet u Iğdıru javni 2008.
Isparta Univerzitet Süleyman Demirel javni 1992.
Istanbul Univerzitet Boğaziçi javni 1863.
Univerzitet Galatasaray javni 1994.
Univerzitet Medeniyet u Istanbulu javni 2010.
Tehnički univerzitet u Istanbulu javni 1773.
Univerzitet u Istanbulu javni 1453.
Univerzitet Marmara javni 1883.
Univerzitet primjenjenih umjetnosti Mimar Sinan javni 1982.
Međunarodni turski univerzitet islama, nauke i tehnologije javni 2015.
Tursko-nemački univerzitet javni 2010.
Turski univerzitet zdravstvenih nauka javni 2015.
Tehnički univerzitet Yıldız javni 1911.
Univerzitet Acıbadem privatni 2007.
Univerzitet Bahçeşehir privatni 1998.
Univerzitet Beykent privatni 1997.
Univerzitet Bezm-i Alem privatni 2010.
Univerzitet Biruni privatni 2014.
Univerzitet Doğuş privatni 1997.
Univerzitet Fatih Sultan Mehmet privatni 2010.
Univerzitet Gedik privatni 2011.
Univerzitet Haliç privatni 1998.
Univerzitet Işık privatni 1996.
Univerzitet Ibn Haldun privatni 2015.
Univerzitet 29. maja u Istanbulu privatni 2010.
Univerzitet Arel u Istanbulu privatni 2007.
Univerzitet Aydın u Istanbulu privatni 2007.
Univerzitet Bilgi u Istanbulu privatni 1996.
Univerzitet Bilim u Istanbulu privatni 2006.
Univerzitet Commerce u Istanbulu privatni 2001.
Univerzitet Esenyurt u Istanbulu privatni 2013.
Univerzitet Gelişim u Istanbulu privatni 2011.
Univerzitet Kemerburgaz u Istanbulu privatni 2008.
Univerzitet Kent u Istanbulu privatni 2016.
Univerzitet Kültür u Istanbulu privatni 1997.
Univerzitet Medipol u Istanbulu privatni 2009.
Univerzitet Rumeli u Istanbulu privatni 2015.
Univerzitet Sabahattin Zaim u Istanbulu privatni 2010.
Univerzitet Şehir u Istanbulu privatni 2008.
Univerzitet Istinye privatni 2015.
Univerzitet Kadir Has privatni 1997.
Univerzitet Koç privatni 1992.
Univerzitet Maltepe privatni 1997.
Univerzitet MEF privatni 2012.
Univerzitet Nişantaşı privatni 2009.
Univerzitet Okan privatni 1999.
Univerzitet Özyeğin privatni 2007.
Univerzitet Piri Reis privatni 2008.
Univerzitet Sabancı privatni 1996.
Univerzitet Üsküdar privatni 2011.
Univerzitet Yeditepe privatni 1996.
Univerzitet Yeni Yüzyıl privatni 2009.
İzmir Univerzitet Dokuz Eylül javni 1982.
Egejski univerzitet javni 1955.
Tehnološki institut u Izmiru javni 1992.
Univerzitet Kâtip Çelebi u Izmiru javni 2010.
Univerzitet Bakırçay u Izmiru javni 2016.
Demokratski univerzitet u İzmiru javni 2016.
Ekonomski univerzitet u İzmiru privatni 2001.
Univerzitet Yaşar privatni 2001.
Kahramanmaraş Univerzitet Sütçüimam u Kahramanmaraşu javni 1992.
Karabük Univerzitet u Karabüku javni 2007.
Karaman Univerzitet Karamanoğlu Mehmetbey javni 2007.
Kars Kavkaški univerzitet javni 1992.
Kastamonu Univerzitet u Kastamonuu javni 2006.
Kayseri Univerzitet Abdullah Gül javni 2010.
Univerzitet Erciyes javni 1978.
Univerzitet Nuh Naci Yazgan privatni 2009.
Kırıkkale Univerzitet u Kırıkkali javni 1992.
Kırklareli Univerzitet u Kırklarelu javni 2007.
Kırşehir Univerzitet Ahi Evran javni 2006.
Kilis Univerzitet 7 Aralık u Kilisu javni 2007.
Kocaeli Tehnički univerzitet Gebze javni 2014.
Univerzitet u Kocaeliju javni 1992.
Konya Univerzitet Necmettin Erbakan javni 2010.
Univerzitet Selçuk javni 1975.
Prehrambeni i agrološki univerzitet u Konyi privatni 2013.
Univerzitet KTO Karatay privatni 2009.
Kütahya Univerzitet Dumlupınar javni 1992.
Malatya Univerzitet İnönü javni 1975.
Manisa Univerzitet Celal Bayar u Manisi javni 1992.
Mardin Univerzitet Artuklu u Mardinu javni 2007.
Mersin Univerzitet u Mersinu javni 1992.
Univerzitet u Çağu privatni 1997.
Univerzitet Toros privatni 2009.
Muğla Univerzitet Sıtkı Koçman u Muğli javni 1992.
Muş Univerzitet Muş Alparslan javni 2007.
Nevşehir Univerzitet Hacı Bektaş Veli u Nevşehiru javni 2007.
Niğde Univerzitet Ömer Halisdemir javni 1992.
Ordu Univerzitet u Orduu javni 2006.
Osmaniye Univerzitet Korkut Ata u Osmaniyi javni 2007.
Rize Univerzitet Recepa Tayyipa Erdoğana javni 2006.
Sakarya Univerzitet u Sakaryi javni 1992.
Samsun Univerzitet devetnaestog maja javni 1975.
Siirt Univerzitet u Siirtu javni 2007.
Sinop Univerzitet u Sinopu javni 2007.
Sivas Cumhuriyet University javni 1974
Şanlıurfa Univerzitet Harran javni 1992.
Şırnak Univerzitet u Şırnaku javni 2008.
Tekirdağ Univerzitet Namık Kemal javni 2006.
Tokat Univerzitet Gaziosmanpaşa javni 1992.
Trabzon Crnomorski tehnički univerzitet javni 1955.
Evroazijski univerzitet privatni 2010.
Tunceli Univerzitet Munzur javni 2008.
Uşak Univerzitet u Uşaku javni 2006.
Van Univerzitet stogodišnjice u Vanu javni 1982.
Yalova Univerzitet u Yalovi javni 2008.
Yozgat Univerzitet Bozok javni 2006.
Zonguldak Univerzitet Bülenta Ecevita javni 1992.

Cjeloživotno obrazovanje[uredi - уреди | uredi izvor]

Provincija Univerzitet Tip Osnovan
Bursa Visoka škola Faruk Saraç Tasarım privatna 2010.
İstanbul Visoka škola Ataşehir Adıgüzel privatna 2012.
Visoka škola Evropa privatna 2009.
Logistička visoka škola Beykoz privatna 2008.
Visoka škola İstanbul Kavram privatna 2008.
Visoka škola İstanbul Şişli privatna 2012.
Visoka škola Plato privatna 2009.
Nevşehir Visoka škola Kapadokija privatna 2005.

Povezano[uredi - уреди | uredi izvor]