Univerzitet Çankaya

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Univerzitet Çankaya
Çankaya Üniversitesi
Logo univerziteta
Historija
Osnivanje9. jul 1997[1]
Generalno
Vrstaprivatni univerzitet
Administracija
RektorProf. Dr. Ziya Burhanettin Güvenç
Akademsko osoblje5
Admin. osoblje213
Studenti
Broj studenata6,067
BojeBlack and yellow         
UdruženjaERASMUS
Lokacija
Sjedište
  – grad
  – država

Ankara
Turska
Službene stranice
www.cankaya.edu.tr Uredi na Wikidati

Univerzitet Çankaya (turski:Çankaya Üniversitesi) je privatni univerzitet u Ankari u Turskoj. Univerzitet je 1997. godine osnovala Obrazovna fondacija Sıtkı Alp. Institucija je sa predavanjima započela u jesen 1997. godine, a 2011. godine otvoren je novi kampus koji je prostire na 440 000 kvadratnih metara. Dizajn novog kampusa nagrađen je od strane neovisnog Arhitektnonskog centra Arkitera iz Istanbula.

2020. godine Times Higher Education World University Rankings rangirala je Univerzitet Çankaya u kategoriju od 401–500 na svijetu i na 87. mjesto među univerzitetima u zemljama u razvoju.[2] Iste je godine univerzitet po prvi put bio i najviše rangirana institucija među svim javnim i privatnim univerzitetima u Turskoj.[3]

Akademski programi

[uredi | uredi kod]

Institucija je podijeljena na 5 fakulteta i 21 katedru, 2 instituta sa 17 diplomskih (master) i 6 poslijediplomskih (PhD) programa, 2 strukovne škole sa 3 programa i pripremnu školu engleskoga jezika. Primarni jezik izvođenja nastave na univerzitetu je engleski. Institucija koristi uobičajeni kalendar sa dva semestra i kolegijima koji se izvode u jednom semestru i ne prenose se u dva semestra, već se po potrebi dijele na dva kolegija.

Galerija

[uredi | uredi kod]

Izvori

[uredi | uredi kod]
  1. „Tarihçe - Çankaya Üniversitesi” (turski). Çankaya Üniversitesi. 22 August 2011. 
  2. „Cankaya University”. Times Higher Education World University Rankings. Pristupljeno 29 May 2020. 
  3. „Top Universities and Colleges in Turkey”. Studyportals. Arhivirano iz originala na datum 2020-11-21. Pristupljeno 29 May 2020. 

Vanjske veze

[uredi | uredi kod]