Lista univerziteta u Belgiji

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Mapa Belgije

Visoko obrazovanje u Belgiji, federalno uređenoj državi u zapadnoj Evropi, u ekskluzivnoj je nadležnosti belgijskih zajednica. U skladu sa tim flamanska, francuska i njemačka zajednica u Belgiji neovisno donose odluke o tome koje institucije visokog obrazovanja osnovati ili priznati, i kakve diplome te institucije mogu da izdaju. U nastavku se nalazi popis institucija razvrstan prema nadležnoj zajednici.

Institucije visokog obrazovanja u Flamanskoj zajednici[uredi - уреди | uredi izvor]

Univerzitet u Antwerpu
Univerzitet u Hasseltu
Katolički univerzitet u Leuvenu

Univerziteti[uredi - уреди | uredi izvor]

Kao rezultat međunarodnog sporazuma između Nizozemske i Flamanije, saradnja između Univerziteta u Hasseltu i Univerziteta u Maastrichtu priznata je kao:

Visoke škole[uredi - уреди | uredi izvor]

Registrirane institucije visokog obrazovanja[uredi - уреди | uredi izvor]

Uz gore navedene, flamanska vlada priznaje i veći broj takozvanih "registriranih institucija" koje su većinom usko specijalizirane ili pružaju poduku u stranim jezicima:

Institucije visokog obrazovanja u Francuskoj zajednici[uredi - уреди | uredi izvor]

Katolički univerzitet u Louvainu
Univerzitet u Liègeu
Slobodni univerzitet u Bruxellesu (francuski)

Univerziteti[uredi - уреди | uredi izvor]

Visoke škole[uredi - уреди | uredi izvor]

  • Visoka škola Francisco Ferrer u Bruxellesu
  • Visoka škola Paul-Henri Spaak
  • Visoka škola Galilée
  • Visoka škola Léonard de Vinci
  • Visoka škola Lucia de Brouckère
  • Visoka škola Groupe ICHEC - ISC Saint-Louis - ISFSC
  • Visoka škola de Bruxelles
  • Visoka škola Libre de Bruxelles - Ilya Prigogine
  • Visoka praktična komercijalna škola u Woluwe-Saint-Lambertu
  • Visoka škola Charlemagne, Liège
  • Visoka škola Libre Mosane - HELMo, Liège
  • Visoka škola de la Ville de Liège, Liège
  • Visoka škola de la Province de Liège, Seraing
  • Visoka škola Albert Jacquard, Namur
  • Visoka škola de la Province de Namur, Namur
  • Visoka škola de Namur-Liège-Luxembourg, Namur
  • Visoka škola Robert Schuman, Arlon
  • Visoka škola Louvain en Hainaut - HELHa, Mons
  • Visoka škola de la Communauté française en Hainaut, Mons
  • Provincijalna visoka škola de Hainaut-Condorcet, Mons
  • Visoka škola in der Deutschsprachigen Gemeinschaft, Eupen

Umjetničke škole[uredi - уреди | uredi izvor]

GDJ-World-Flags-Globe.svg Ovaj članak ili jedan njegov dio nije preveden ili je samo djelimično preveden.
Ako smatrate da ste sposobni prevesti ga, pogledajte kako uređivati članak, kliknite na link uredi i prevedite ga vodeći računa o standardima Wikipedije i srpskohrvatskog jezika.
  • Kraljevska akademija lijepih umjetnosti u Bruxellesu - visoka škola za umjetnost
  • Kraljevski konzervatorij u Bruxellesu - visoka škola za umjetnost
  • Institut national supérieur des arts du spectacle et des techniques de diffusion
  • École Nationale Supérieure des Arts Visuels de La Cambre, Brussels
  • École de Recherche Graphique - École Supérieure des Arts (ERG), Saint-Gilles
  • Instituts Saint-Luc de Bruxelles - École Supérieure des Arts, Saint-Gilles
  • École Supérieure des Arts du Cirque, Auderghem
  • Le 75, Woluwe-Saint-Lambert
  • Institut des Arts de Diffusion (IAD), Louvain-la-Neuve
  • Conservatoire Royal de Liège, Liège
  • École Supérieure des Arts de la Ville de Liège, Liège
  • École Superieure des Arts Saint-Luc de Liège, Liège
  • Institut Supérieur de Musique et de Pédagogie, Namur
  • Arts², Mons
  • Académie des Beaux-Arts de Tournai
  • École Supérieure des Arts Saint-Luc Tournai, Tournai

Institucije koje priznaju sve zajednice[uredi - уреди | uredi izvor]

Institucije priznate u drugim zemljama[uredi - уреди | uredi izvor]

Institucije bez vanjske validacije[uredi - уреди | uredi izvor]

  • Koledž Bhaktivedanta, Durbuy (vajšanistički hinduistički koledž evaluiran od strane britaskog Univerziteta u Chesteru)
  • Međunarodna škola protokola i diplomacije u Bruxellesu (diplome vanjski dodijeljene od strane privatnog španskog Univerziteta Camilo José Cela)

Vidi još[uredi - уреди | uredi izvor]