Lista univerziteta u Litvi

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Ova lista sadrži univerzitete u Litvi.

Univerziteti[uredi - уреди | uredi izvor]

# Srpskohrvatski naziv Litvanski naziv Tip Osnovan Lokacija Studenti
na 1. oktobar 2010.
1 Akademija za biznis i menadžment u Vilniusu* Verslo ir vadybos akademija (VVA) privatni 2003. Vilnius
2 Univerzitet Aleksandro Stulginskio Aleksandro Stulginskio universitetas javni 1924. Akademija 6035
3 Univerzitet evropskih humanističkih nauka** Europos Humanitarinis Universitetas (EHU) privatni 2006. Vilnius 1700
4 Fakultet ekonomije i informatike na Univerzitetu u Bialystoku***** Balstogės universiteto filialas "Ekonomikos-informatikos fakultetas" privatni 2007. Vilnius
5 Međunarodna poslona škola na Univerzitetu u Vilniusu Tarptautinė verslo mokykla (TVM) privatni 1989. Vilnius 1939
6 ISM univerzitet za menadžment i tehnologiju* ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas privatni 1999. Vilnius / Kaunas 1695
7 Tehnološki univerzitet u Kaunasu Kauno technologijos universitetas (KTU) javni 1922. Kaunas / Panevėžys 13422
8 Univerzitet Kazimieras Simonavičius Kazimiero Simonavičiaus universitetas privatni 2004. Vilnius 612
9 Univerzitet u Klaipėdi Klaipėdos universitetas (KU) javni 1991. Klaipėda 7520
10 Međunarodni univerzitet LCC*** LCC tarptautinis universitetas privatni 1991. Klaipėda 614
11 Litvanska akademija za muziku i teatar Lietuvos muzikos ir teatro akademija javni 1919. Vilnius / Kaunas 1026
12 Litvanski univerzitet za sport Lietuvos sporto universitetas (LSU) javni 1934. Kaunas 2418
13 Litvanski učiteljski univerzitet Lietuvos edukologijos universitetas javni 1935. Vilnius 10015
14 Litvanski univerzitet zdravstvenih nauka**** Lietuvos sveikatos mokslų universitetas javni 1922. Kaunas 6704
15 Univerzitet Mykolo Romerio Mykolo Romerio universitetas javni 1990. Vilnius / Kaunas 19869
16 Univerzitet u Šiauliaiju Šiaulių universitetas (ŠU) javni 1948. Šiauliai 9069
17 Bogoslovija telšiaiskog biskupa Vincenta Borisevičiausa Telšių Vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarija privatni 1926. Telšiai
18 Litvanska vojna akademija generala Jonasa Žemaitisa Lietuvos karo akademija (LKA) javni 1992. Vilnius 368
19 Akademija primijenjenih umjetnosti u Vilniusu Vilniaus dailės akademija (VDA) javni 1940. Vilnius 1944
20 Thenički univerzitet Gediminas u Vilniusu Vilniaus Gedimino technikos universitetas (VGTU) javni 1956. Vilnius 14024
21 Bogoslovija svetog Josifa u Vilniusu Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarija privatni Vilnius
22 Univerzitet u Vilniusu Vilniaus universitetas (VU) javni 1579. Vilnius / Kaunas 21728
23 Univerzitet Vitolda Velikog* Vytauto Didžiojo universitetas (VDU) javni 1922. Kaunas 9167
  • * Jezik izvođenja nastave: engleski i litvanski;
  • ** Jezik izvođenja nastave: bjeloruski, ruski i engleski;
  • *** Jezik izvođenja nastave: engleski;
  • **** Jezik izvođenja nastave: engleski, litvanski i ruski.
  • ***** Jezik izvođenja nastave: poljski.

Povezano[uredi - уреди | uredi izvor]