Univerzitet Boğaziçi

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Univerzitet Boğaziçi
Univerzitet na Bosforu
turski: Boğaziçi Üniversitesi
Historija
OsnivačChristopher Robert i Cyrus Hamlin
Osnivanje1863.
Bivši nazivRobert koledž (1863-1970)
Generalno
Vrstajavni univerzitet
Jezikengleski
Administracija
PredsednikGülay Barbarosoğlu
Admin. osoblje1,007
Studenti
Broj studenata
  – dodiplomci
  – diplomci
  – doktoranti
12,315
9,428
2,040
847
Bojesvetla i tamno plava         
UdruženjaUM
Lokacija
Sedište
  – grad
  – pokrajina
  – država

Istanbul
Provincija Istanbul
 Turska
Kampusurbani kampus na 6 lokacija
Službene stranice
www.boun.edu.tr

Univerzitet Boğaziçi (turski: Boğaziçi Üniversitesi; izgovor: Boazići Universitesi) ili u doslovnom prevodu Univerzitet na Bospofu je jedan od najvećih i najprestižnijih istraživačkih univerziteta u Turskoj. Smešten je na evropskoj obali Bosfora u najvećem turskom gradu Istanbulu. Univerzitet je podeljen na četiri fakulteta i dve škole na kojima se studiraju preddiplomski studijski programi i na šest instituta za diplomske (master) studije. Predavanja na univerzitetu odvijaju se na engleskom jeziku.

Zgrada univerziteta

Institucija je osnovana 1863 godine kao Robert koledž i bila je prva američka visokoobrazovna institucija osnovana izvan samoga SAD-a. Institucija je nosila ovaj naziv sve do 1970. godine, a danas se tako i dalje zove elitna srednja škola na evropskoj strani Bospora koju su pohađali Bülent Ecevit, Džafer Deva, Ivan Evstratijev Gešov, Orhan Pamuk, Dani Rodrik i mnogi drugi. Iako je univerzitet danas u potpunosti integrisan u turski obrazovni sistem i vodi ga turska administracija i dalje je zadržao snažne veze sa obrazovnim institucijama u Sjedinjenin Državama.

Univerzitet Boğaziçi redovno je rangiran kao prvi među univerzitetima u Turskoj, i na njegove se studijske programe svake godine putem centralizovanog nacionalnog sistema prijava prijavljuje najveći broj zainteresovanih kandidata za upis.

U akademskoj godini 2013-2014 univerzitet je bio jedini u Turskoj uvršten u listu 200 najboljih na svetu prema listi koju sastavlja Times Higher Education World University Rankings.

Vidi još[uredi | uredi kod]

Izvori[uredi | uredi kod]

Vanjske veze[uredi | uredi kod]