Lista univerziteta u Armeniji

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Mapa Armenije

Ova lista sadrži univerzitete u Armeniji.

Javni[uredi - уреди | uredi izvor]

Vojne akademije[uredi - уреди | uredi izvor]

  • Vojna akademija Monte Melkonian
  • Nacionalni institut strategijskih studija Drastamat Kanayan
  • Vojni institut Vazgen Sargsyan

Teološke škole pod Ječmiazinskim manastirom Armenske apostolske crkve[uredi - уреди | uredi izvor]

Međudržavni univerziteti[uredi - уреди | uredi izvor]

Međunarodni privatni univerziteti[uredi - уреди | uredi izvor]

  • Američki univerzitet u Armeniji
  • Armenski institut za turizam-ogranak Ruske međunarodne akademije za turizam
  • Britanska poslovna škola u Armeniji
  • Kavkaški institut
  • Međunarodni centar za osposobljavanje u računovodstvu

Lokalni privatni[uredi - уреди | uredi izvor]

  • Armenski agronomski univerzitet
  • Univerzitet međunarodnih odnosa Anania Shirakatsi
  • Armenski medicinski univerzitet
  • Avetik Mkrtchyan univerzitet za ekonomiju i pravo
  • Azpat-veteranski univerzitet za forenzičke studije i psihologiju
  • Euroazijski internacionalni univerzitet
  • Univerzitet Galick
  • Gladzor univerzitet u Jerevanu
  • Habusak univerzitet u Jerevanu
  • Humanitarni institut u Hrazdanu
  • Humanitarni institut u Jerevanu
  • Univerzitet Imastaser Anania Shirakatsi
  • Lingvistički univerzitet Interlingua
  • Univerzitet međunarodnih ekonomskih odnosa Martig
  • Univerzitet Mesrop Mashtots
  • Financijska akademija MFB
  • Armensko-ruski međunarodni univerzitet Mkhitar Gosh
  • Univerzitet Movses Khorenatsi
  • Nacionalna akademija primijenjenih umjetnosti u Armeniji
  • Sjeverni univerzitet u Jervanu
  • Univerzitet Progress u Gyumriju
  • Institut Syunik
  • Univerzitet za financijsko bankarstvo i trgovinu dionicama
  • Univerzitet psihologije i sociologije u Urartuu
  • Univerzitet USEL
  • Pedagoški institut Victor Ambartsumian
  • Univerzitet za menadžment u Jerevanu
  • Jerevanski univerzitet tradicionalne medicine

Neakreditirane institucije[uredi - уреди | uredi izvor]

  • Univerzitet Abovyan
  • Medicinski institut Amirdovlat od Amasije
  • Armenski institut za ekologiju, ekonomiju i pravo
  • Kulturološki univerzitet u Jerevanu
  • Univerzitet Giteliq
  • Univerzitet Grigor Lusavorich
  • Univerzitet u Mantsu
  • Medicinski univerzitet svete Tereze

Srednjovjekovni univerziteti[uredi - уреди | uredi izvor]

  • Univerzitet u Manastiru Mants (X-XI vijek)
  • Univerzitet u Manastiru Tatev (XIV-XV vijek)
  • Univerzitet u Gladzoru (XIII-XIV vijek)

Povezano[uredi - уреди | uredi izvor]