Ljubica Molnar

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Ljubica Molnar
Ljubica Molnar, baranjska slikarica
Rođenje3. 9. 1961. (1961-09-03) (dob: 62)
Podolje, Hrvatska, Jugoslavija
Ostala imenaIbolya Molnar
Obrazovanjemedicinska škola, viša građevinska tehnička škola
Zanimanjemedicinska sestra, inženjer graditeljstva, energetski savjetnik
Poznat/a poslikama

Ljubica Molnar (Podolje, 3. IX. 1961), baranjska slikarica.

Životopis[uredi | uredi kod]

Osnovnu školu završila je u Popovcu (1-7. razred) i Belom Manastiru (8. razred), srednju u Belom Manastiru te srednju medicinsku školu u Osijeku. Višu građevinsku tehničku školu pohađala je u Osijeku i Beogradu, stekavši zvanje inženjera graditeljstva. Godine 2009. položila je u Osijeku tečaj za energetskog savjetnika. Takve tečajeve provodi projektni tim ureda Programa UN za razvoj s ciljem da se potiče energetska efikasnost.

Radi kao medicinska sestra u Hitnoj medicinskoj pomoći Osječko-baranjske županije. Živi u Belom Manastiru.

Slikarski rad[uredi | uredi kod]

Slikarstvo je njena ljubav još iz djetinjstva. Pohađala je nekoliko likovnih radionica, a slikarstvom se aktivno bavi od 1994. godine. Najčešće motivi su joj Baranja i portreti.

Učestvovala je na zajedničkim izložbama u Belom Manastiru, Borovu, Kopačevu, Osijeku i Vukovaru te na humanitarnim izložbama "Robertu s ljubavlju" i "Daj 5" za Odjel pedijatrije Kliničke bolnice Osijek (KBO). Također je učestvovala na nekoliko likovnih kolonija i turističkih manifestacija u Baranji: Jesen u Baranji, Pudarina u Dražu.

Godine 2010. imala je u Belom Manastiru samostalnu izložbu slika "Snovi jedne žene", koja je bila postavljena u izložbenom prostoru u tzv. "Ljepotici" (zgradi P+8). Izložba je bila otvorena povodom Međunarodnog dana žena.

Tehnike[uredi | uredi kod]

U radu se koristi tehnikama akvarel, gvaš, olovka, suhi pastel i ulje na platnu.

Osim slikanja, voli vezivati čvorove u makrame-tehnici pa tako nastaju torbice, pojasevi, ogrlice, tapiserije...

Članstva[uredi | uredi kod]

Član je Likovne udruge "Baranja-art" iz Belog Manastira

Likovna izložba "Baranjske bisernice"[uredi | uredi kod]

Ljubica Molnar bila je jedna od 22 baranjske likovne umjetnice koje su učestvovale na velikoj likovnoj izložbi "Baranjske bisernice", koju su od 4. do 31. III. 2011. godine u izložbenom prostoru belomanastirskog kina organizovali Mirovna grupa Oaza, Udruženje "Baranja" iz Bilja i belomanastirski Centar za kulturu. Na toj izložbi Ljubica se predstavila slikama "Suton" iz 2009. godine u tehnici suhog pastela i "Visibabe" iz 2004. godine u tehnici tempere. Obje njene slike uvrštene su i u reprezentativni katalog s te izložbe.

Galerija[uredi | uredi kod]

Vanjske veze[uredi | uredi kod]