Sandie Shaw

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Sandie Shaw
Lični podaci
Ime po rođenjuSandra Ann Goodrich
Datum rođenja26. 2. 1947. (1947-02-26) (dob: 77)
Dagenham, Essex, Engleska
ZanimanjePjevačica
Muzički rad
ŽanrPop muzika
InstrumentVokali
Diskografska kućaPye Records
Reprise Records
(U.S.)
Palace Records
Polydor Records
Virgin Records
EMI Records
Ostalo
Službene straniceSlužbena stranica

Sandie Shaw (rođena kao Sandra Ann Goodrich 26. februara 1947.) je engleska pop pjevačica, koja je stekla ogromnu popularnost 1960-ih. Najpoznatija je po tome što je kao predstavnik Velike Britanije nastupila i pobijedila na Eurosongu 1967. godine s pjesmom Puppet on a String.

Sandra Ann Goodrich je rođena i odgajana u Dagenhamu, Essek, Engleska. Kada je napustila školu, radila je u obližnjoj fabrici Ford Dagenham.Kad se počela baviti muzikom scensko ime " Sandie Shaw" dala joj je menadžerica Eve Taylor. Godine 1967. bila je pozvana od strane BBC-a da predstavlja Britaniju na takmičenju za pesmu Evrovizije u Beču. Imala je rezervu jer je osećala da će odlazak na Eurosng uništiti njen kredibilitet, ali je izvodila pet pesama na The Rolf Harris Showu, a javnim glasanjem je utvrđeno da treba da predstavlja Ujedinjeno Kraljevstvo sa pjesmom Bill Madana i Phil Coultera "Puppet on a String". Iako nije volela pesmu, pesma je pobedila na takmičenju sa skorom rekordnom marginom glasanja."Puppet on a String" postao je i međunarodni hit (mada ne u SAD) i najveći prodajni singl godine u Nemačkoj, koji se kvalifikovao za zlatni disk za milion plus prodaju u Velikoj Britaniji i Evropi. Na globalnom nivou, singl je ostvario prodaju preko 4 miliona koji ga čini najprodavanijom pobjedničkom pjesmom Eurosonga do danas.

Moda je takođe postala još jedna od njenih zaštitnih znakova, a 1968. godine je napravila modni brend Sandie Shaw. Iste godine održala je svoju TV emisiju, The Sandie Shav Supplement, i izdala LP istog naziva. Njen poslednji UK Top 10 hit (osmi mjesto) bio je "Monsieur Dupont" iz 1969. godine, koju je izvorno pevala njemačka pjevačica Manuela na njemačkom.

2013. godine povukla se iz svijeta muzike., nakon dugotrajne i uspješne karijere.

Reference[uredi | uredi kod]

Eksterni linkovi[uredi | uredi kod]

Nagrade i postignuća
Prethodi:
Udo Jürgens
sa "Merci, Chérie"
Pobjednik Eurosonga
1967
Slijedi:
Massiel
sa "La, la, la"