Lista likova serije NCIS: New Orleans

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice Paton Plejm)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Ovo je spisak svih glavnih i epizodnih likova u seriji NCIS: New Orleans koja se emituje od 23. septembra 2014. godine.

Pregled[uredi | uredi kod]

Lik Glumac Pozicija Sezone
1 2 3 4 5 6
Dvejn Kasijus Prajd Scott Bacula Glavni Specijalni Agent Glavni
Kristofer LaSejl Lucas Black Specijalni Agent Glavni
Meredit Brodi Zoe McLellan Specijalni Agent Glavni
Sebastijan Land Rob Kerkovich Pomoćnik medicinskog veštaka Glavni
dr. Loreta Vejd CCH Pounder Forenzički patolog i medicinski veštak Glavni
Paton Plejm Daryl "Chill" Mitchell Kompijuterski specijalista Epizodni Glavni
Sonja Persi Shalita Grant Specijalni Agent Epizodni Glavni
Tami Gregorio Vanessa Ferlito Specialni agent Glavni
Hana Kuri Necar Zadegan Specialni agent Glavni
Kventin Karter Charles Michael Davis Specialni agent Glavni


Glavni[uredi | uredi kod]

Dvejn Kasijus Prajd[uredi | uredi kod]

Dwayne Cassius Pride
Lik iz serijala NCIS: New Orleans
Debi "Grad polumeseca (1. deo)"
(Epizoda serije "NCIS")
Portratirao/la Scott Bacula
Detalji
Spol muškarac
Zanimanje specijalni agent Mornaričko-zločinsko istražiteljske službe
Obitelj Laurel Pride (ćerka)
Bračni drug(ovi) Linda Pride (bivša supruga)
Rita Devereaux (devojka)
Rodbina Cassius Pride (otac)
Neimenovana majka
James Boyd (brat po ocu)
Religija katolik

Dvejn Kasijus "Kralj" Prajd (tumači ga Skot Bakula) nadzorni je spacijalni agent. On je takođe i rođen u Novom Orleansu i bivši je zamenik šerifa u Džeferson Perišu. Takođe je dugogodišnji drug Leroja Džetra Gibsa, glavnog lika iz serije "NCIS", a obojica su bili deo skupa agenata MZIS-a pod nazivom "Pet saveznjaka" koji je stekao slavu kada je uhapsio Spensera Henlona, "Povlašćenog ubicu". Nekoliko godina se za "Povlašćenog ubicu" verovalo da je Viktor Lord kome je smestio član "Pet saveznjaka" Den Meklejn. Kada je Meklejn ubijen, ekipa otkriva nameštaljku i razlog za to. Njih istraga odvodi do oca i sina Henlona.

Dvejn je izvorno bio dodeljen Mornaričkim snagama u Luizijani. On i njegova bivša supruga su živeli u Lverskom vrtu. Prajdova ćerka Lorel predaje muzičko na državnom univerzitetu "Luizijana". U epizodama "Potera za duhovima" i "Karneval smrti", otkriveno je da je Prajdov otac Kasijus u kazneno-popravnom zavodu "Getna".

Od početka druge sezone, Dvejn i Lilda su se zvanično razveli. Novcem koji je Dvejn dobio prodajom njihove kuće je platio fakultet pomoćniku dr. Vejd, Deniju, Lorelin fakultet i kuću za svog oca (ako izađe na uslovnu), a takođe je kupio i jednu kafanu.

Prajd ima drugi najveći broj hapšenja u povesti šerifije Džeferson Periša.

U trećoj sezoni, agent Prajd je lično zavrbovao agentkinju Gregorio za svoju ekipu.

Kristofer LaSejl[uredi | uredi kod]

Christopher LaSalle
Lik iz serijala NCIS: New Orleans
Debi "Grad polumeseca (1. deo)"
(Epizoda serije "NCIS")
Odlazak "Metju 5.9"
Portratirao/la Lucas Black
Detalji
Spol muškarac
Zanimanje specijalni agent Mornaričko-zločinsko istraživačke službe
Obitelj Cade LaSalle (brat)
Neimenovana sestra
Religija katolik

Kristofer LaSejl (tumači ga Lucas Black) stariji je specijalni agent MZIS-a. Poreklom je iz Alabame. LaSejl je prvo bio detektiv u Orleanškoj policiji u vreme uragana "Katrina", a potom je proveo sedam godina u Odeljenju za poroke. Pohađao je Univerzitet "Alabama". Dok je bio na fakultetu, bio je školska maskota Veliki Al.

LaSejl živi u Francuskoj četvrti i ima brata Kejda koji ima bipolarni poremećaj i neimenovanu sestru. LaSejl je primio nekoliko priznanja za svoj rad u dečjoj bolnici u Novom Orleansu. Tokom prve sezone, on započinje vezu sa svojom devojkom iz srdenje škole Savanom, ali je ona kasnije ubijena. Nakon ovoga, LaSejl je počeo da spava sa brojnim ženama, a ekipa postaje zabrinuta za njegovo ponašanje.

U trećoj sezoni, LaSejl je verovao da ima dete, ali se kasnije dokazalo da dete nije njegovo.

Meredit Brodi[uredi | uredi kod]

Meredith Brody
Lik iz serijala NCIS: New Orleans
Debi "Grad polumeseca (1. deo)"
(Epizoda serije "NCIS")
Odlazak "Spavanje sa naprijateljem (5. deo)"
Portratirao/la Zoe McLellan
Detalji
Spol žena
Zanimanje specijalni agent Mornaričko-zločinsko istražiteljske službe
Obitelj Emily Ann Brody (sestra bliznakinja, pokojna)
Religija katolkinja

Meredit "Meri" Brodi (tumačila ju je Zoe McLellan) stariji je specijalni agent MZIS-a. Tokom jedanaeste sezone serije "NCIS" je prebačena u Prajdovu ekipu iz odeljenja u Čikagu. Ona ima pozadinu u ispitivanju i kaže da ima cni pojas u aikidu. Diplomirala je na državnom univerzitetu "Mičigen" i imala je bliznakinju Emili En Brodi koja je ubijena.

Brodijeva je najmlađa agentkinja u povesti MZIS-a. Tokom druge sezone, Brodijeva je obaveštena o pravim okolnostiima smrti njene bliznakinje i, radeći sa Sebastijanom, ona hapsi ubicu. Na kraju druge sezone, Brodijeva započinje vezu sa agentom Državne bezbednosti Rusoom za koga se ispostavlja da je podmićen. Iako je Brodijeva ubila Rusa, ona daje otkaz u MZIS-u jer sumnja u svoje veštine. Njena ostavka pokreće istragu FBI-ja o ekipi koja je oslobođena svih optužbi po nalogu njene zamene Gregoriove.

Glumica Zoi McLellan koja je tumačila Meredit Brodi je takođe tumačila lik Dženifer Kouts u seriji "JAG".

Seiastijan Land[uredi | uredi kod]

Sebastian Lund
Lik iz serijala NCIS: New Orleans
Debi "Muzičar leči sebe"
Portratirao/la Rob Kerkovich
Detalji
Spol muškarac
Zanimanje forenzički stručnjak (sezone 1–3)
forenzički agent (sezone 3– )
Religija katolik

Sebastijan Land (tumači ga Rob Kerkovich) prvo je bio forenzički stručnjak u Džefersonu i laboratorijski pomoćnik dr. Vejd, iako je kasnije pohađao SZCOS i pridružio se Prajdovoj ekipi kao forenzički agent. Sebastijan je teški teoretičar zavera i malo je društveno čudan.

U prvoj sezoni je otkriveno da je u vezi sa izvesnom Melisom. U drugoj sezoni, Sebastijan je pomogao Meredit Brodi da otkrije zaveru oko smrti njene sestre. Iako je ekipa u početku bila uvređena što on to dozvoljava Brodijevoj, kasnije se ispostavilo da je u pravu. Godine 2015. je otkriveno da radi sa Loretom već pet godina. U trećoj sezoni, Sebastijan postaje peti član Prajdove ekipe nakon što je diplomirao na SZCOS-u.

Prajd je zvao direktora Vensa da ga obavesti kako je zabrinut za Sebastijanove veštine na terenu, ali je dodao da zaslužuje priliku da se dokaže.

Loreta Vejd[uredi | uredi kod]

Loretta Wade
Lik iz serijala NCIS: New Orleans
Debi "Grad polumeseca (1. deo)"
(Epizoda serije "NCIS")
Portratirao/la CCH Pounder
Detalji
Spol žena
Zanimanje medicinski veštak
Obitelj Danny Malloy (stariji usvojeni sin)
C. J. Malloy (mlađi usvojeni sin)
Religija katolkinja

Dr. Loreta Vejd (tumači je CCH Pounder) glavni je medicinski veštak u Džefersonu. Odeljenje Vejdove sarađuje sa MZIS-om oko obdukcija i forenzike. Diplomirala je na univerzitetu "Harvard" i preselila se u Novi Orleans nakon što je završila školovanje.

U prvoj sezoni, Loreta je usvojila dvojicu dečaka koja su bila umešana u jedan MZIS-ov slučaj. Prajd je kasnije osnovao zadrugu za fakultet te dece. Loreta je takođe bila Brodijevoj stanodavac dok je ova bila u MZIS-u. U trećoj sezoni, Loretu je povredila Sebastijanova odluka da napusti obdukciju, ali je kasnije prihvatila njegovu odluku.

Paton Plejm[uredi | uredi kod]

Patton Plame
Lik iz serijala NCIS: New Orleans
Debi "Vrbovani"
Portratirao/la Daryl "Chill" Mitchell
Detalji
Spol muškarac
Zanimanje istražni računarski specijalista
Religija katolik

Paton "Duplo P"/"SPP" Plejm (tumači ga Daryl "Chill" Mitchel) specijalni je agent MZIS-a koji radi kao istražni računarski stručnjak. Prema rečima Brodijeve nekada je radio u Kiber zapovedništvu. LaSejl zove Plejma "haker". Paton je sam sebi nadenuo nadimak "Duplo P" na temelju početnog slova imena i prezimena koje je P. Kasnije, on menja nadimak u "SPP" što je skraćeno od "Savršeni Paton Plejm".

Sonja Persi[uredi | uredi kod]

Sonja Percy
Lik iz serijala NCIS: New Orleans
Debi "Sad još (2. deo)"
Odlazak "Visoki ulozi"
Portratirao/la Shalita Grant
Detalji
Spol žena
Zanimanje specijalni agent ADV-a (sezona 1)
specijalni agent MZIS-a (sezone 2–4)
Religija katolkinja

Sonja Persi (tumači je Shalita Grant) specijalni je agent MZIS-a i bivši specijalni agent Biroa za alkohol, duvan, vatrena oružja i dinamite (ADV-a). Dok je bila agent ADV-a, Persijeva je pomogla Prajdu i njegovj ekipi u poteri za Mamcem.

Na kraju prve sezone u epizodi "Moj grad", izrazila je želju da se pridruži Prajdovoj ekipi, a prebačena je između prve dve sezone. Iako radi kao agent MZIS-a, Sonja učestvuje u spoljnim akcijama drugih agencija, uglavnom za USD.

U drugoj sezoni, Prajd joj govori da je neće podržati ako njen rad dovodi Krisa i Meredit u opasnost, ukazujući da je zamenljiva i da neće oklevati da je zameni u svojoj ekipi ako delovanja u kojima učestvuje ugrožavaju ekipu na bilo koji način. Tokom iste sezone, Persijeva i LaSejl počinju da se muvaju, a u trećoj sezoni, Gregoriova je u početku verovala da su njih dvoje u vezi.

U trećoj sezoni je otkriveno da LaSejl prvobitno nije bio siguran oko dodavanja Persijeve ekipi. Slično je bilo i kad je Persijeva bila neodlučna o dolasku Gregoriove, iako su njih dve počele da se poštuju.

Kada je u epizodi "Dobrodošli u džunglu" Prajd pozvao nju i Sebastijana da idu sa njim Južnu Ameriku kako bi istražili ubistvo, Gregoriova dolazi umesto nje u vazdušnu luku i govori Prajdu da je Sonja morala na jedan razgovor i da ne može da ide. Kasnije tokom epizode je otkriveno da Sonja namerava da prihvati drugi posao i da je jedino Gregoriova znala za to.

U epizodi "Visoki ulozi" Sonja odlazi na tajni zadatak tokom kog se dešava krah jer LaSejla i svedokinju otimaju pa Sonja biva prisiljena da radi za otmičare. Ona ih odvozi u vezdušnu luku gde dolazi do okršaja kad ona počne da zanosi kolima tamo-vamo. Prajd stiže i obaveštava je da su LaSejla i svedokinja oslobođeni. Sonja onda prevrće kola i kreće da izlazi tokom čega jedan od otmičara uperuje piptolj u nju, ali Prajd ga ubija. Nakon uspešno obavljenog zadatka, ekipa priređuje Sonji dostojnu ispratnicu u FBI na novi posao.

U sledećoj epizodi, svi sem Prajda i Lorete preuzimaju Sonjinu dužnost oko donošenja krofni, a Sebastijan je preuzeo Sonjin sto.

Tami Gregorio[uredi | uredi kod]

Tammy Gregorio
Lik iz serijala NCIS: New Orleans
Debi "Posledica"
Portratirao/la Vanessa Ferlito
Detalji
Spol žena
Zanimanje specijalni agent FBI-ja
(sezona 3)
specijalni agent MZIS-a
(sezone 3– )
Religija katolkinja

Tami Gregorio (tumači je Vanessa Ferlito) je bivša agentkinja FBI-ja dodeljena jedinici koja je istraživala Prajda i njegovu ekipu. Iznenadni odlazak Brodijeve je povećao zanimanje za Prajdovu ekipu, a uskoro je Gregoriova počela da dublje istražuje ekipu. Nakon završetka toga, Prajd traži da ona ostane kao zamena za Brodijevu na polu-trajnoj osnovi.

Nakon što je zvanično otišla iz FBI-ja, Gregoriova se zvanično pridružila MZIS-u i od tad je u Prajdovoj ekipi, a njen bivši šef, pomoćnik direktora Asjler, je lobirao za njen pristanak.

Bivši muž Gregoriove, Itan Mekinli, je nestao nakon što je proneverio 80 miliona dolara iz zadruge za pomoć posle uragana "Katrina". Ipak, u trećoj sezoni u epizodi "Udes", otkriveno je da je bila u vezi sa državnom tužiteljkom Hanom Li što je čini prvim homoseksualnim glavnim likom u franšizi.

U epizodi "Pandorina kutija (2. deo)", Gregoriova je otkrila da je po zanimanju zastupnica i da se zaposlila u FBI-ju nakon što je diplomirala.

Kada je tokom četvrte sezone Sonja otišla na razgovora za posao u FBI-ju, Tami je u početku jedina znala za to. Tami je kasnije objasnila Prajdu zbog čega je pošla sa njim i Sebastijanom na zadatak u Južnu Ameriku.

Epizodni[uredi | uredi kod]

Spoljašnje veze[uredi | uredi kod]