NCIS (sezona 8)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
NCIS
Zemlja porijeklaSAD
Broj epizoda24
Emitiranje
MrežaCBS
Originalno prikazivanje21. 9. 2010 (2010-09-21)
17. 5. 2011 (2011-05-17)
Kronologija
← Prethodna
7
Sljedeća →
9
Lista epizoda serije NCIS

Osma sezona američke policijsko-proceduralne drame NCIS je emitovana od 21. septembra 2010. do 17. maja 2011. godine na kanalu CBS.

Glavna postava se nije promenila.

Uloge

[uredi | uredi kod]

Glavne

[uredi | uredi kod]

Epizodne

[uredi | uredi kod]

Epizode

[uredi | uredi kod]
Br. u
seriji
Bt. u
sezoni
Naslov Reditelj Scenarista Emitovanje
1631 "Pauk i muva (4. deo)" Dennis SmithGary Glasberg21. 9. 2010 (2010-09-21)
Nakon sukoba Džeksona Gibsa i Palome Rejnose, on je stavljen pod zaštitu MZIS-a u kuću njegovog sina. Nekoliko meseci kasnije, smrt pilota helikoptera vodi ekipu do osvete kartela Rejnosa Gibsu, čineći svakog člana ekipe metom. Paloma Rejnosa, vođa kartela, igra igru mačke i miša sa MZIS-om šireći svoj trag SAD-om objašnjavajući uticaj njenog kartela. Tenzije rastu kad Alehandro Rivera zove Ebi da pošalje izveštaj ubistva Pedra Hernandeza i preti joj pred Gibsom. Svestan svoje povezanosti sa kartelom Rejnosa, MZIS vodi Riveru u klopku u sigurnu kuću, prevareći ga da misli da mu je sestra mrtva i da su odgovorni u zaštitnom pritvoru. Rivera grize mamac i kreće da se osveti, ali završava smrtno ranjavajući svoju sestru. U međuvremenu, Leon Vens, stavljajući izveštaj koji meša Gibsa tamo gde ga niko neće naći, prima tajanstvenu poruku od Ilaja Davida u kojoj piše "Našao sam ga". 
1642 "Najgora noćna mora" Tony WharmbySteven D. Binder28. 9. 2010 (2010-09-28)
Devojka je oteta iz srednje škole u vojnoj bazi u Kvantiku, pa MZIS kreće u istragu. Nikolas Mejson, deda nestale devojke, komplikuje stvari kad dogovara otkup bez obaveštavanja MZIS-a. Dok ekipa radi na otkrivanju identiteta otmičara i motiva, Gibs brine da Mejson ne uzme zakon u sovje ruke i ne napravi veću štetu. koristeći razrađeni trik, ekipa uspeva da nagovori otmičara da kaže gde krije devojku i da ga uhapse. U međuvremenu, troje internista je dodeljeno MZIS-u. Ebi je zabrinuta jer je njen poslednji pomoćnik Čip Sterling (iz 3. sezone) pokušao da je ubije, Palmer se oseća beskorisno nakon što se daki zbliži sa jednim od internista, a Mekgi mora da se otima sa internistom koga ne zanima zakon ni terenski rad. 
1653 "Kratak fitilj" Leslie LibmanGeorge Schenck i Frank Cardea5. 10. 2010 (2010-10-05)
MZIS odgovara na hitan poziv nakon što Heder Dempsi, vojna minerka, upuca i ubije provalnika u svojoj kući. Dempsijeva u početku ispada iz istrage, ali ekipa pronalazi dokaze da nije bila sama u kući. Za njenog ljubavnika je otkriveno da je viši agent FBI-ja, provalnik i plaćeni ubica. Otkriveno je da je Dempsin brat upucao i paralizovao čovek koji se preziva Abot tokom uličnog rata i da je ljubavnik iz FBI-ja predložio zaštitni pritvor za njega nakon što svedoči da bi izbegao robiju. Dempsijeva je započela vezu sa agentom FBI-ja da bi saznala Abotov pravi identitet i gde je on. Kad je otkrio da ga Dempsijeva traži, Abot je unajmio plaćenog ubicu da je ubije pre nego što ona ubije njega. Pošto unajmljivanje plaćenog ubice nije podpadalo pod dogovor o imunitetu, Abot je uhapšen. U međuvremenu, Toni je izabran za lice nove MZIS-ove kampanje za mobilisanje, ali direktor Vens odlučuje da Gibs reklamira kvalitete MZIS-a jer radi to bolje nego Toni. 
1664 "Kraljevstvo i odanost" Arvin BrownReed Steiner12. 10. 2010 (2010-10-12)
Ekipa se meša u međunarodni događaj kad istražuje ubistvo američkog podoficira čiji je slučaj povezan sa kraljevskom vojnom mornaricom. Složenosti nastaju kad neko pokuša da natera brod da isplovi pre nego što MZIS uspe prikladno da ga istraži. Otkrivaju da je ubistvo počinjeno zbog velike svote ukradenog CIA-inog novca kojim su isplaćeni moćnici i diktatori u Avganistanu. U početku, ekipa sumnja da je oficir za vezu kraljevske mornarice odgovoran, ali ubrzo otkrivaju da je on agent MI6 kome je smešteno za krađu. Uz njegovu pomoć, pronalaze pravog krivca, podmićenog rukovodioca CIA-e koji je bio zadužen za novac. 
1675 "Prekid" Terrence O'HaraChristopher J. Waild19. 10. 2010 (2010-10-19)
Ekipa istražuje smrti radio di džeja i vojnog oficira koji su pobijeni tokom radio prenosa uživo, a posao im otežava otkriće raznih osumnjičenih. Dok tragaju za ubicom, oni omaškom otkrivaju veliki teroristički skup koji čine bogati domaćini iz jednog kraja. Teroristi smatraju da Amerika treba da troši više novca na odbranu nego na strane ratove, pa su pokušali da mobilišu di džeja za svoj cilj. Kad je di džej to odbio, oni su ga ubili da bi ga ućutkali. Ekipa MZIS-a dolazi u kraj i hapsi sve članove, ali saznaje da su oni nešto mnogo zlokobnije planirali. 
1686 "Naprsnuće" Tony WharmbyNicole Mirante-Matthews26. 10. 2010 (2010-10-26)
Ekipa MZIS-a istražuje smrt vojne istraživačice koju je udario autobus na sred prometne ulice. Iznenađeni su kad su otkrili da joj je cleo telo prekriveno hemijskim formulama za rarzađivanje, ali počinju da sumnjaju da je njena smrt samo nesreća kad su našli dokaze da je bila paranoična. Prepoznajući istraživačicu kao srodnu dušu jer dele slične naučne procese, Ebi postaje odlučna da reši njene jednačine i da završi rad koji je istraživačica počela. Na žalost, njena nova posednutost počinje da stvara probleme između nje i ostatka ekipe, ali zahvaljujući Gibsu i žrtvinoj majci, Ebi se vraća na svoja prvenstva i nastavlja rad na slučaju. Kako je ekipa otkrila da je istraživačica otrovana, Ebi zaključuje da je formula metoda za pretvaranje bakterije u tečnost. Trag vodi do njubomornog saradnika, koji je otrovao istraživačicu da bi preuzeo njen posao. U međuvremenu, Tonijevo poslednje nabacivanje izaziva nevolje kad ona predloži igranje uloga, ali odbija da kaže Toniju šta ima na umu. Za njenu maštariju je kasnije otkriveno da je Toni Manero iz filma Groznica subotnje večeri, zbog čega nezadovoljni Toni pokušava da se iskrade na zadnji izlaz MZIS-a u belom disko odelu. 
1697 "Slomljena strela" Arvin BrownGeorge Schenck i Frank Cardea9. 11. 2010 (2010-11-09)
Dok su istraživali ubistvo vojog komandira i druga podadmirala Čejsa, ekipa nailazi na deo nuklearne bombe koja se izgubila tokom Hladnog rata. Zbog žrtvine povezanosti sa Tonijevim ocem, oni ga pronalaze i ispituju. Na kraju, na Tonijevo negodovanje, Gibs mobiliše Dinoza st. da iskoristi svoje veze i da se ubaci na lično okupljanje trgovaca oružjem. Otkrivaju da je direktor jednog društva naleteo na bombu i da planira da je proda na crnoj berzi. Direktor je uhapšen, a dva Dinoza konačno rešavaju razmirice među sobom. 
1708 "Strani neprijatelji (1. deo)" Dennis SmithJesse Stern16. 11. 2010 (2010-11-16)
Ekipa je dobila zadatak da čuva Ilaja Davida (direktora Mosada i Zivinog oca) na skupu u MZIS-u. Moraju da se suoče sa trojicom palestinskih ubica koji pokušavaju da ga ubiju. Epizoda se završava kada, nakon što pokušaj ubistva na skupu naizgled omane, Vens i David idu u sigurnu kuću. Gibs ne može da ih dobije radiom, a oficir Hadad leži mrtav u sigurnoj kući. 
1719 "Domaći neprijatelji (2. deo)" Mark HorowitzJesse Stern23. 11. 2010 (2010-11-23)
Gibs dolazi u sigurnu kuću i pronalazi Hadada mrtvog, Vensa kritično ranjenog, a Ilaj je nestao. Na kraju, ekipa pronalazi Ilaja koji se krije da bi izbegao atentatore. Oni onda zaključuju da je čovek koji je podmetnuo bombu je doušnik u MZIS-u. Tokom epizode, gibs pregleda "Operaciju Trozubac", Vensov prvi posao u MSI-u na kojoj je upoznao Ilaja Davida. Gibs je prvobitno zaključio da je David pokušao da ubije Vensa tokom operacije cinkareći ga pravoj meti, sovjetskom operativcu pod nadimkom "Rus". Kad je Ilaj nađen, otkriveno je da su Vens i David zajedno radili na operaciji kako bi zaustavili Rusa i njegovu ekipu operaciji što je bila odskočna daska u Vensovoj karijeri. Doušnik u MZIS-u je ista osoba koja je vodila operaciju u Amsterdamu i kojoj su pplan pokvarili Vens i Ilaj. Otkriveno je da je doušnik Rajli Mekalister, bivši šef odeljenja u San Dijegu, i da je on petljao operacijom tako da bi se njegova oblast stručnosti, Rusija, vratila u igri post-Hladnog rata što bi njemu omogućilo da postane direktor. Unajmio je Rusa, istog čoveka za koga je poslao Gibsa da ga ubije u Parizu zajdno sa Dženi Šepard, da ubije Vensa, a on bi aktivirao bombu u sigurnoj kući da ose osveti Vensu i Ilaju. Onda je pokušao da ubije Vensa u bolničkoj sobi, ali Vens ga ubada nožem koji mu je Gibs dao za odbranu. Pre nego što se vratio u Izrael, Ilaj se pomirio sa Zivom. 
17210 "Lažni svedok" James Whitmore ml.Steven D. Binder14. 12. 2010 (2010-12-14)
Ekipa MZIS-a istražuje nestanak podoficira koji je svedok u predstojećem suđenju za ubistvo. U međuvremenu, Ziva i Mekgi pokušavaju da otkriju razlog Tonijevog čudnog ponašanja. 
17311 "Brodovi u noći" Thomas J. WrightReed Steiner i Christopher J. Waild11. 1. 2011 (2011-01-11)
Gibs i ekipa sarađuju sa agentkinjom Istražne službe obalske straže (ISOS-a) Ebigejl Borin na istrazi ubistva poručnik prve klase na večernjem brodu. Ekipa saznaje za žrtvino zdravlje, što otvara nove stavke istrage. Žrtva je bila naslednica višemilionske korporacije i da je hteo da iskoristi svoje vođstvo da pretvori korporaciju u dobrotvornu organizaciju. Sastavljajući tragove, ekipa otkriva da je žrtvina smrt bila ishod zavere njegove sestre, porodičnog advokata i direktora korporacije. Kasnije, jedan od žrtvinih saradnika, koji je takođe i njegov advokat, stiže u MZIS donoseći njegovu pooslednju volju i testament kojom se nastvlja žrtvina želja za reformom korporacije. 
17412 "Mobilisan" Arvin BrownGary Glasberg18. 1. 2011 (2011-01-18)
Mobilisanje podoficira na fakultetskom vašaru se fatalno završava, terajući MZIS da reši njegovo ubistvo. Ekipa saznaje za podoficirovu homoseksualnost, što vodi Gibsa da proglasi ubistvo zločinom iz mržnje. Dakijev prethodnik u MZIS-u, dr. Robert Magnus, dolazi u posetu. Ekipa pronalazi nekoliko osumnjičenih, ali Gibs shvata da je ubica otac jednog od studenata koga je podoficir savetovao. Otac nije shvatio da podoficir hoće da pomogne njegovom sinu oko homoseksualnosti, nego se plašio da hoće da uđe u vezu sa njim. U međuvremenu, Magnus otkriva pravi razlog svoje posete. Pati od Alchajmerove bolesti i vratio se u MZIS u nadi da će mu to pomoći da vrati pamćenje. Da bi pomogao Magnusu, Daki uz Mekgijevu pomoć daje album svih ljudi kojima je Magnus pomogao dok je bio u MZIS-u. 
17513 "Sloboda" Craig Ross ml.Nicole Mirante-Matthews1. 2. 2011 (2011-02-01)
Ekipa istražuje smrt vojnika, što otkriva da je njegova žena zlostavljana. 
17614 "Čovek ulazi u kafanu" James Whitmore ml.Gary Glasberg8. 2. 2011 (2011-02-08)
Vojni komandir je pronađen mrtav na svom brodu navodno ubijen. Ekipa MZIS-a vodi istragu dok mora da se suoči obaveznom psihološkom procenom koju vodi dr. Rejčel Krenston, za koju se otkrilo da je starija sestra njihove pokojne saradnice i drugarice agentkinje Kejtlin Tod. Otkriveno je da se komandir ubio zbog obaveznog penzionisanja i pošto nije imao života bez mornarice. Njegovi saradnici su zgroženi ubistvom iz poštovanja prema njemu.
Napomena: Pojava Kejtlin Tod. 
17715 "Poziv" Dennis SmithGeorge Schenck i Frank Cardea15. 2. 2011 (2011-02-15)
Pokušaj atentata u Belgraviji tera MZIS da štiti ćerku ministra odbrane Adrijanu, koja studira u SAD-u. Dok je ekipa zauzeta čuvanjem Adrijane, Gibs pokušava da istraži smrt vojnika koji je ubijen dok je čuvao ministra. U međuvremenu, Andrijani počinje da se sviđa Mekgi, ali je iznenada otimaju dvojica naoružanih otmičara. Besan na njihovo omanjivanje, Vens naređuje ekipi da reši slučaj za 48 sati ili će oduzeti Mekgiju i Dinozu značke. Ekipa otkriva da je Adrijana, koja se nije slagala sa politikom svog oca, sredila svoju otmicu da bi ga pritisla. Ipak, jedna od saučesnika je postao pohlepan i odlučio je da je zadrži u zamenu za otkup. Na sreću, ekipa uspeva da je spasi, ali ne može da je uhapsi kao saučesnika u otmici zbog diplomatskog imuniteta. Mekgi je ostao da razmišlja da li se stvarno sviđao Adrijani ili je to bila samo gluma. 
17816 "Smrtonosni ekran" Tony WharmbySteven Kriozere22. 2. 2011 (2011-02-22)
Otkriće izvažnih zuba i otkinutih rstiju u torbici ishoduju istragom MZIS-a kad su prepoznali da pripadaju vojniku. Dok ekipa pokušava da pronađe ubicu, istražitelj iz elektronskog preduzeća stiže pošto je otkrio da trag hakovanja računara vodi do MZIS-a. To nervozi Mekgija je je provalio u vladine računare po Gibsovom naređenju. Ekipa uspeda da pronađe Maksin, koja je vojnikova devojka i stručnjak za igrice i računare. Počinje da se sviđa Mekgiju. Ipak, Mekgi pokušava da se udalji zbog događaja iz epizode "Poziv". Ona otkriva da je slučajno otkrila neke šifre u MVOI-ju za šta ispada da je program koji može da hakuje Pentagon. Ekipa pronalazi programera i gasi njegov program, ali on je pronađen mrtav. Gibs i Mekgi zaključuju da je istražitelj koji je dolazio ranije stoji iza ubistava pošto su vesti o takvoj pretnji američkoj sigurnosti mogle da mu ugroze karijeru. Kasnije, Dinozo manipuliše događajim da bi naterao Mekgija da izađe sa Maksin. 
17917 "Poslednji posao" Michael WeatherlyJesse Stern1. 3. 2011 (2011-03-01)
MZIS otkriva da je jedan njihov istražni pomoćnik koji je pronađen mrtav brutalno izboden prodavao pojedinosti o tome kako opljačkati skladište puno vrednih stvari. 
18018 "Van tiganja" Terrence O'HaraLeon Carroll ml.22. 3. 2011 (2011-03-22)
Direktor Vens šalje Gibsa i ekipu na slučaj maloletnog narkomana koji je optužen za ocoubistvo. Gibs počinje da preispituje Vensove motive u slučaju kad ekipa MZIS-a otkrije nedoslednosti u istrazi zbog kojih on veruje da je njegov osumnjičeni nevin. Napetosti između Gibsa i Vensa - zbog smanjenja budžeta i menjanja ekipe iz ranijih epizoda - izlaze na videlo kad Vens prizna da mu je žrtva bila blizak prijatelj. Nakon temeljne istrage, MZIS otkriva da je majka dečaka koja ga je napustila nedavno pokušala da se vrati u njegov život i da je ubila njegovog oca u besu što nije dozvolio da se njih dvoje sretnu. 
18119 "Reći sve" Kevin Rodney SullivanAndrew Bartels29. 3. 2011 (2011-03-29)
Poruka vojnik na samrti koja je poslata Odbranbenoj istražnoj agenciji vodi Gibsovu ekipu u potragu za rukopisom sa vojnim podacima. Dok ekipa istražuje dalje, oni pronalaze telo ubijenog agenta FBI-ja i otkrivaju da seu obe žrtve imale veze sa pisanjem koja otkriva tajne protivterorističe operacije. Ipak, ekipa je prinuđena da traži anonimnog autora knjige kad je vojna služba uništila sve primerke knjige. Uz autorovu pomoć (koji je takođe vojni poručnik koji je otpušten zbog omanjivanja protivterorističke operacije), oni uspevaju da uhapse trgovca oružjem koji je ukrao pošiljku vojnog oružja, ali otkrivaju da ona nije ubica. Sa ovim novim podacima, kao i sa novim dokazima od Ebi, Gibs zaključuje da je muž agentkinje FBI-ja ubica, jer je pogrešno verovao da njegova žena ima aferu. Kao sporedna priča, Gibs dobija poziv na venčanje i baca ga. Toni je proveo celu epizodu pokušavajući da sazna od koga je to. Ispada da je od jedne od njegovih bivših žena (iste bivše žene koja se preudala za Fornela i razvela od njega). 
18220 "Dvoličnost (1. deo)" Thomas J. WrightNicole Mirante-Matthews i Reed Steiner5. 4. 2011 (2011-04-05)
Telo mornara je pronađeno umotano u plastiku i poliveno bolničkim sredstvom za hemijsko čišćenje, oznakom serijskog ubice poznatog kao "Od luke do luke" koji ubija lučke randike kad dođu u luku. Vens pokreće zadatak hvatanja ubice i postavlja Beretovu za vođu operacije jer je ona prva krenula u lov na ubicu od kad je napao u Roti u Španiji. Tenzije rastu unutar MZIS-a kada Gibs posumnja da Beretova i Toni spavaju zajedno, ugrožavajući odanost ekipi. Ziva otkriva da je njen dečko Rej veza između CIA-e i MZIS-a i preispituje prirodu njihove veze kada ga uhvati u laži. Nakon nekoliko ćorsokaka i pronalaska još jedne žrtve (čineći broj poznatih žrtava pet), epizoda se završava sa Zivom i Dinozom u kafiću kako otkrivaju da očna jabučica pluta u čaši džin tonika koji im je doneo nepoznati konobar. 
18321 "Smrtonosni odraz (2. deo)" William WebbGeorge Schenck i Frank Cardea12. 4. 2011 (2011-04-12)
Ekipa MZIS-a istražuje ubistvo u Pentagonu koje je snimila kamera. Složenosti nastaju kad je ubica pronađen mrtav u navodnoj saobraćajnoj nesreći, a Daki tvrdi da je nemoguće da je izvršio ubistvo jer je mrtav već dva dana. Na kraju, ekipa otkriva da je pravi ubica koristio silikonsku masku da bi umešo pokojnog da bi mogao da petlja sa dokazima koji njega mešaju u posebnu misiju. U međuvremenu, nakon pokušaja da reši tajnu oka iz epizode "Dvolični", E. Dž. i Palmer otkrivaju da oko može da otvori CVPU kad se skenira, ostavljajući sve u ekipi i Gibsa potresene otkrićem. 
18422 "Baltimor (3. deo)" Terrence O'HaraSteven D. Binder3. 5. 2011 (2011-05-03)
Specijalni agent Entoni Dinozo mora da kopa po svojoj prošlosti iz vremena kad je radio u Baltimorskoj policiji da bi otkrio zašto je njegov stari partner ubijen. 
18523 "Labudova pesma (4. deo)" Tony WharmbyJesse Stern10. 5. 2011 (2011-05-10)
Dok jure ubicu "Od luke do luke", MZIS je stavljen pod uzbunu kad su izašli dokazi da se on ubacio u vojno dvorište. Oni otkrivaju da je njegov poslednja žrtva preživela jer je neko ko je intervenisao i izgubio oko u toj borbi njihov neprijatelj na prekide Trent Kort. Kort govori da je "Luka u luku" ubica vojni poručnik Džonas Kob, prvi član atentatorske CIA-ine ekipe koji je puko na neljudskoj obuci. Kort je poslat da pronađe Koba i da ga eliminiše. Kako se ekipa MZIS-a približava Kobu, oni doživljavaju ličnu tragediju kad je Majk Frenks ubijen u pokušaju da ga privede. Pošto je Kob povređen, naoružan i nestao, Gibs se suočava sa Vensom oko njegove odluke od pre nekoliko nedelja. Vens priznaje da je odluka da se E. Dž. Beret stavi na čelo ekipe došla odozgo. Gibs shvata da se Kob poredi sa njim i d amu je najverovatnije meta E. Dž. Beret. Epizoda se završava kad E. Dž. ne sluša Vensova naređenja i kreće da privede Koba. Ipak, Kob zaskače E. Dž. i njih dvoje upadaju u borbu u kojoj E. Dž. počinje polako da gubi. 
18624 "Piramida (5. deo)" Dennis SmithGary Glasberg17. 5. 2011 (2011-05-17)
Nakon što je konačno saznao ime ubice "Od luke do luke" posle smrti Majka Frenksa, Gibs i ekipa se spremaju za najgore kad on udari blizu srca MZIS-a namamljujući Zivu u zamku. Kad su Zivu našli Mekgi, Dinozo, Gibs i Rej Kruz, on otkriva da je to skretanje pažnje i dok se poručnik Džonas Kor ubacuje u MZIS da bi pronašao ljude koji su od njega napraivli ubicu kao deo "Delovanja Frankenštajn": Leona Vensa, Trenta Korta i tajnika mornarice. Sve što je radio od svog prvog ubistva u Španiji je u nameri da ih nađe - ali znajući da je tajnik mornarice pod dvadesetčetvoročasovnom zaštitom, Kob menja taktiku i napada E. Dž. Beret koja ne samo da je osoba koja ga istražuje od njegovog prvog ubistva, nego je i bratanica tajnika mornarice. Ekipa MZIS-a uspeva da pronađe Koba u skladištu u kom se nekad obučavao i gde sad "obučava" Trenta Korta, Džimija Palmera i Beretovu. On tvrdi da je radio samo ono što je mislio da je ispravno, ali odbija da se preda pa su ga upucali i ubili Gibs i Vens. Epizoda se završava kad novi tajnik mornarice Klejton Džarvis daje Toniju zadatak da "prati" nepoznatu osobu i obaveštava ih da se za tog agenta MZIS-a sumnja da prodaje poverljive podatke. 


Spoljašnje veze

[uredi | uredi kod]