Lista likova serije NCIS

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice Aleksandra Kvin)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Ovo je spisak svih glavnih i epizodnih likova u seriji NCIS koja se emituje od 23. septembra 2003. godine.

Pregled[uredi | uredi kod]

Lik Glumac Položaj Sezone
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Leroj Džetro Gibs Mark Harmon Nadzorni Specijalni Agent Glavni
Kejtlin Tod Sasha Alexander Agent Tajne Službe/Specijalni Agent Glavni Epizodni Epizodni[note 1][note 2] Epizodni[note 3]
Entoni DiNozo ml. Michael Weatherly Stariji Specijalni Agent Glavni
Ebigejl Šuto Pauley Perrette Forenzički Specijalista Glavni
dr. Donald Malard David McCallum Glavni Medicinski Veštak Glavni
Timoti MekGi Sean Murray Specijalni Agent Epizodni Glavni
Ziva David Cote de Pablo Mosadski oficir/Specijalni Agent Glavni Sećanje[note 4][note 5] Epizodni
Dženifer Šepard Lauren Holly Direktor MZIS-a Glavni Sećanje [note 6] Epizodni [note 7] Epizodni [note 8]
Leon Vens Rocky Caroll Direktor MZIS-a Epizodni Glavni
Džejms Palmer Brian Dietzen Pomoćnik medicinskog veštaka Epizodni Glavni
Elenor Bišop Emily Wickersham NAB Analizista/Probni Specijalni Agent Glavni
Nikolas Tores Wilder Valderrama Terenski agent Glavni
Aleksandra Kvin Jennifer Esposito Terenski agent Glavni
Klejton Rivs Duane Henry Viši službenik MI6 Epizodni Glavni
Žaklin Sloun Maria Bello Delotvorni psihijatar Glavni
Kasi Hajns Diona Reasonover Forenzički specijalista Epizodni Glavni


Glavni[uredi | uredi kod]

Leroj Džetro Gibs[uredi | uredi kod]

Leroy Jethro Gibbs
Lik iz serijala NCIS
Debi "Ledena kraljica"
Portratirao/la Mark Harmon
Detalji
Spol muškarac
Zanimanje specijalni agent Mornaričko-zločinsko istraživačke službe
bivši vojni narednik artiljerac
Obitelj Kelly Gibbs (ćerka, pokojna)
Bračni drug(ovi) Shannon Gibbs (supruga, pokojna)
Diane Sterling (razvedena, pokojna)
Rebecca Chase (razvedena)
Stephanie Flynn (razvedena)
Rodbina Jackson Gibbs (otac, pokojan)
Ann Gibbs (majka, pokojna)
Religija katolik

Nadzorni specijalni agent Leroy Jethro Gibbs (Mark Harmon) rođen je u Stillwateru u Pennsylvaniji od oca Jacksona i majke Ann. On je uvršten u marince u 1976 i postao je Scout snajperista. Nakon što je odslužio vojni rok u Panami i Iraku, [4] povukao iz vojnog korpusa u činu narednika artiljerca. Pridružio se MIS-u, koji je kasnije postao MZIS, nakon što su njegova supruga Shannon i ćerka jedinica Kelly ubijene 1991. On je kasnije putovao u Meksiko i ubio dilera koji je odgovoran, a taj zločin je držao skriven dvadeset godina. Od tada, on se ženio i razvodio tri puta, iako je imao niz romantičnih odnosa od njegovog poslednjeg razvoda.

Gibbs vodi tim koji se sastoji od terenskih agenata DiNozza, McGeeja i Bishopove, uz potporu forenzičara Abby Sciuto i mrtvozornika dr Mallarda i njegovih pomoćnika. U epizodi "Babaroga", Gibbs dolazi licem u lice s teroristom Arijem Haswarijem i pokušava da ga ubije, ali ne uspeva. Pronalaženje Arija je kasnije postalo opsesija za Gibbsa nakon što je Ari puca i ubio originalnog član tima Kate Todd pred Gibbsom i DiNozzom u epizodi "Sumrak". Gibbs često pokazuje nezadovoljstvo prema svom timu (pogotovo prema DiNozzu ili McGeeju zbog nekih informatičkih termina) tako da im lupa ćuške po temenu, postupak koji kasnije dele članovi tima i koji zovu "Tupkanje" ili "Gibbs-ćuška".

Gibbs je često prikazan u svom podrumu kako pravi brod, bar jedan od njih, koji se zove po njegovoj ćerki i drugi po jednoj od njegovih bivših žena. U epizodi "Povratni udar", kada se sukobio sa "Golijatom" u avionu o "ARES-u", Gibbs otkriva da je nevin. On je stručnjak za snajpere, što je pokazano u "Jaz" u bljeskovima iz prošlosti kako puca iz daljine u glavu ubici njegove žene i ćerke, koji je vozio vozilo, u epizodi "Dostava" gde piše u dosijeu koji je čitao direktor Leon Vance i u epizodi "Opasnost", kada ubija otmičara vrlo brzim hicem klečeći u gepeku, i to levom rukom. U epizodi "Istina ili posledice", Gibbs spašava celu svoju ekipu ubivši vođu terorističke ćelije hicem nakon što su DiNozzo i McGee zarobljeni tražeći Zivu. Na kraju devete sezone, u epizodi "Dok nas smrt ne rastavi", bomba je eksplodirala u štabu MZIS-a, a Gibbs i Abby su pali na pod u njenoj laboratoriji. On i Abby su preživeli. U epizodi "Extremna predrasuda", Gibbs lovi Harpera Dearinga, šunjajući se teroristinom kućom u Zapadnoj Vidginiji, a kad on izvadi pištolj, Gibs ga upada nožem i ubija.

Harmon je jedini glumac koji su se pojavio u svakoj epizodi serije "NCIS.

Kejtlin Tod[uredi | uredi kod]

Glavni članak: Caitlin Todd
Caitlin "Kate" Todd
Lik iz serijala NCIS
Debi "Odobrenje najvišeg stepena"
Odlazak "Izgubljeni dečaci"
(arhivski snimci, izbrisane scene)
Portratirao/la Sasha Alexander
Detalji
Spol žena
Zanimanje specijalni agent MZIS-a
bivši agent Tajne službe
Obitelj Rachel Cranston (starija sestra)
tri neimenovana brata
Religija katolkinja

Prvi put se pojavlujne u epizodi Odobrenje najvišeg stepena, prvoj epizodi serije, kao agentica Tajne službe zadužena za zaštitu predsjednika Busha u predsjedničkom avionu, te tokom nje surađuje sa Leroyem Jethrom Gibbsom, vođom agenata MZIS-a prilikom istrage sumnjive smrti u avionu; na kraju serije daje otkaz nakon što se ispostavila da je prekršila pravila službe održavanjem ljubavne veze s jednim od članova predsjedničke pratnje; usprkos toga joj Gibs, duboko impresioniran njenim vještinama, ponudi mjesto u svom timu koga Todd prihvati.

Todova u timu brzo stiče poštovanje svojih kolega, a prilikom istraga iskazuje najviše empatije prema žrtvama zločina, posebno kada su u pitanju žene i djece. Posebno se zbližava sa Abiagil Sciuto, dok se njen odnos sa Tonyjem DiNozzom vrti između neobaveznog flerta i otvorenog neprijateljstva.

U epizodi Sumrak, emitiranoj na kraju druge sezone je ubijena snajperskim hicem u čelo od strane Arija Haswarija, odmetnutog Mosadovog agenta i Al Kaidinog operativca u SAD-u. Taj događaj je duboko pogodio članove tima. Njeno mesto je kasnije zauzela Ziva David, bivša Mosadova agentkinja i Arijeva polusestra, a nakon njenog odlaska Ellie Bishop.

Entoni DiNozo ml.[uredi | uredi kod]

Anthony "Tony" DiNozzo jr.
Lik iz serijala NCIS
Debi "Ledena kraljica"
Odlazak "Prvo porodica (4. deo)"
Portratirao/la Michael Weatherly
Detalji
Spol muškarac
Zanimanje specijalni agent Mornaričko-zločinsko istraživačke službe
bivši detektiv
Obitelj Tali DiNozzo (ćerka sa Zivom)
Rodbina Anthony DiNozzo Sr. (otac)
Unknown (majka, pokojna)
Clive Paddington (ujak)
Crispian Paddington (brat od ujaka)
Vincenzo (teča)
Religija katolik

Stariji specijalni agent Anthony D. "Tony" DiNozzo ml. (Michael Weatherly) je bivši detektiv za ubistva u Baltimorskom policijskom odeljenju. Pre Baltimora, on je radio Philadelphiskom PO-u i Peoriskom PO-u. Kao Gibbs, ima ograničeno strpljenje za naučne metode i tehničke uslove. DiNozzo je možda najpoznatiji po svojim naizgled beskrajnim filmskim citatima; Ziva je rekla da će njewgove reči na samrti biti "Gledao sam taj film". Pohađao je Ohio State University i bio je član "Alfa Hi Delta" bratstva, generacije 1989. Za DiNozza je rekčeno da je igrao košarku u timu za Ohio, u razgovoru između Abby Sciuto i njenog pomoćnika Chipa. Spominje se u epizodi "Ubiti Arija -I deo-" da dolazi iz bogate porodice, ali je to presekao njegov otac, Anthony DiNozzo Sr (Robert Wagner). DiNozzova majka je bila preterano zaštitnički nastrojena i ona ga je "olačila kao mornara kad je imao 10 godina" (epizoda "Nameštaljka").

DiNozzo voli da flertuje, i ima svoj udeo od uspeha u tom odellenju. On ima sklonost da zeza svoje saradnike i da malo poštuje njihove granice. Tokom četvrte sezone, on je bio na tajnom zadatku koji je direktorka Jenny Shepard vodila, a koji je bio ključna misija za pronalaženje poznatog trgovca oružjem poznatog pod nadimkom "Žabac", kada je glumio dečka Žapčeve ćerke, ali se zaljubio u nju. U epizodi "Nokaut", otkriva da mu ne ide dobro sa ženama i da ga on još uvek boli zbog svog odnosa sa Jeanne Benoit. Postoji mnogo romantičnih napetosti između Tonyja i Zive. Uprkos njegovom plejboj maniru i raspoloživoj prirodi, DiNozzo se često pokazuje kao vrlo oštar; uspeo je da nagovori direktora Mossada Eli Davida da prizna da je naredio Rivkinu i Zivi da špijuniraju u MZIS-u. Preraspodeljen je kao agent na brodu na kraju pete sezone u epizodi "Dan presude -II deo-", a vraćen je natrag u MZIS u epizodi "Agent na brodu". Na kraju devete sezone, u epizodi "Dok nas smrt ne rastavi", bomba je eksplodirala u štabu MZIS-a kad su Tony i Ziva bili u liftu. Oboje su spašeni iz lifta i preživeli su svoje iskušenje.

U trinaestoj sezoni, DiNozzo otkriva da voli Zivu nakon što je saznao da je poginula i otkriveno je da imaju ćerku Tali. Napustio je MZIS da bi putovao u Izrael i Francusku da pronađe odgovore i da se poveže sa ćerkom.

Pre nego što je otišao na kraju trinaeste sezone, u epizodi "Prvo porodica (4. deo)", DiNozzo se pojavio u svakoj epizodi, sem u epizodi "Kućni prag (2. deo)".

Ebigejl Šuto[uredi | uredi kod]

Abigail "Abby" Sciuto
Lik iz serijala NCIS
Debi "Ledena kraljica"
Odlazak "Dva koraka unazad (2. deo)"
Portratirao/la Pauley Perrette
Detalji
Spol žena
Zanimanje forenzički specijalista
Obitelj Neimenovana sestričina
Rodbina Neimenovani otac (pokojan)
Gloria Sciuto (majka, pokojna)
Luca Sciuto (brat)
Kyle Davis (rođeni brat)
Gert (ujak)
Horejs (ujna)
Tedi (stric)
Harry (teča)
Religija katolkinja

Abigail "Abby" Sciuto (Pauley Perrette) je forenzički specijalista u MZIS-u. Kao što je navedeno u epizodi "Sidog", ona je usvojeno dete gluvih roditelja. Ona je kasnije saznala da ima rođenog brata, kog je pronašla u desetoj sezoni. Ona je poznata po svom gotskom stilu oblačenja i zavisnosti o izmišljenom, visoko-kofeinskom piću "Caf-Pow!" po kome je prema bivšoj direktorki MZIS-a Jenny Shepard dobila nadimak "Energična Abby". Abby ima kratak polni odnos sa specijalnim agentom McGeejem, što je viđeno u epizodi "Budnica" u prvoj sezoni koji se završio tako što su njih dvoje ostali prijatelji. Ona je najaktivniji i ljubazni član tima, često grli svakoga i govori brzo, iako ona može lako da se omete. Ona je jedna od retkih koji mogu da razgovaraju sa Gibbsom slobodno i često kupuje "Caf-Pow!". Ona i Gibbs tečno govore znakovnim jezikom. Ona ima plišanog nilskog konja po imenu Bert koji se često pojavljuje u seriji i pruža komičnost u inače napetim situacijama. Abby je razvila sklonost sa vojnim psom tragačom u petoj sezoni, u epizodi "Pseći tragovi". Pravo ime mu je bilo "Butch", ali ga je ona preimenovala u "Jethro" (po Gibbsu) po tome što je "lep i miran". Pas je osumnjičen za ubistvo podoficira, ali Abby je dokazala Jethrovu nevinost. Nakon toga, Abby je prisilila McGeeja da ga usvoji, na njegov užas (pošto ga je Jethro napao u prethodnoj epizodi). Abby je htela da usvoji Jethra sama, ali joj je zabranjeno njen stanodavac.

Abbyni hobiji uključuju kuglanje sa kaluđericama, gde pomaže izgradnju domova za one kojima je potrebno, i igranje video-igrica. Ona takođe spava u kovčegu, a, prema DiNozzu ona je "najsrećniji gotičar koga ćete ikada sresti". Na kraju devete sezone, u epizodi "Dok nas smrt ne rastavi", u eksploziji bombe u štabu MZIS-a, ona i Gibbs su pali na pod u njenoj laboratoriji. U epizodi "Ekstremna predrasuda", otkriveno je da je ona preživela i da nije povređena.

Dr. Donald Malard[uredi | uredi kod]

Donald "Ducky" Mallard
Lik iz serijala NCIS
Debi "Ledena kraljica"
Portratirao/la David McCallum
Detalji
Spol muškarac
Zanimanje Medicinski veštak
Obitelj neimenovani sestrić
Rodbina Joseph Mallard (otac)
Victoria Mallard (majka, pokojna)
Lorraine Mallard (maćeha)
Nicholas Mallard (polubart)
Religija katolik

Dr. Donald "Ducky" Mallard (David McCallum) je glavni medicinski veštak u MZIS-u. Njegov nadimak "Ducky", kako ga tim MZIS-a zove, je nastao od njegovog prezimena Mallard, što znači "Divlja patka". Kad je bio mlađi zvali su ga "Donnie". Mallard je rođen u Škotskoj, i on je dugogodišnji prijatelj Gibbsu. On ima "drugi talent", kako Gibbs to zove, jer može da pročita ljude, koji je proširuje u četvrtoj sezoni proučavanjem psihologije. U slučajevima bez tela, on pomaže pomoću svog psihološkog znanja tako što dešifruje tragove koje je ostavio počinilac. Njegovo umeće u čitanju ponašanja dokazuje da može da bude presudno prilikom uspostavljanja modus operandi i motiva. Mallard je ekscentrični lik koji se često razgovara sa pokojnicima ( "njihova tela mi govore mnogo, to dosta pomaže") i živi s mnogim dugim ličnim uspomenama ili istorijskim zapisima, ali je srdačan čovek. U epizodi "Istina ili posledice", Tony ga opisuje rečima: "Ponekad mu je nglava je spojena direktno na usta". On takođe poziva saradnike po njihovim pravim imenima, uz izuzetke Abby, Gibbsa i pomoćnika medicinskog veštaka Jimmyja Palmera, kojima se obraća kao Abigail (ili gospođa Sciuto), Jethro, i gospodin Palmer (iako ima dobar odnos sa Palmerom, zoveg ga Jimmy, kad je zabrinut za njega, što je otkriveno u epizodama "O licu" i "Obilazak"). On takođe zove Jenny Shepard i Leona Vancea po njihovim titulama "direktora". Iako većinu svog vremena provodi u obdukciji i odlascima na mesta zločina da ispita tela, on je poslat na vrlo važan tajni zadatak u epizodi "Povratni udar".

Mallard je pohađao Eton College i Univerziztet u Edinburghu Medicinskog fakulteta i služio je u Medicinskim trupama kraljevske vojske. Dok je bio u MTKV-u, on se borio u Vijetnamskom ratu, a u programu razmene oficira sa vojskim Sjedinjenih Američkih Državama vojske. On je takođe proveo neko vreme u Avganistanu tokom sovjetske invazije, i u Bosni za vreme jugoslavenskih ratova. Potom je došao u MZIS u 1992. Za vreme svog boravka u Avganistanu, u Jalozai izbegličkom logoru na pakistanskoj granici, Ducky je naleteo na CIA-in ispitivački program koji je vodio Marcin Jerek, iliti Mr. Pain, koji je mučio avganistanske izbeglice zbog sumnje o špijunaži i poznavanju vojnih pokreta. Kad je Ducky saznao o programu, preko mladog čoveka po imenu Javid koga je mučio gospodin Pain, on je dao Javidu smrtonosnu dozu morfijuma da ga spasi od spore i bolne smrti u Painovim rukama. Ducky je takođe izbavio brojne druge zatvorenike pre nego što ga je horor logora naterao da napusti Avganistan. Kad je Javidova sestra napala Duckyja na mestu zločina, priča se ponovno pojavila i Duckyja je ispitivala avganistanska vlada zbog optužbe za ratne zločine. Međutim, on je proglašen nevin kad se suočen sa gospodina Painom u avganistanskoj ambasadi. Otkriveno je da je gospodin Pain znao da je Javid nevin i da je jedini razlog zbog kojeg ga je mučio mnogo puta zato što je pokušavao da slomi Duckyja, tako da ne bi davao više zatvorenika svoju injekciju morfijuma. Pain je tada uhapšen zbog svog učestvovanja i predat avganistancima na suđenje. Ducky je, međutim, tvrdio ni on neće biti zaboravljen za ta dela, niti od strane drugih, niti od strane sebe. Ducky i Gibbs su radili zajedno dugi niz godina, pa je Ducky identifikovan kao Gibbsov najbolji drug. Kad je specijalni agent Todd pitala Gibbsa "Kako je Ducky izgledao kada je bio mlađi?" on je odgovorio: "Kao Illya Kuryakin" -U ruski agent iz SMKZP-a, agent koga je glumi McCallum u televizijskoj seriji iz '60-ih koja se zove "Čovek iz SMKZP-a". Ducky vozi Morgana koga je restaurirao sam. U epizodi "Nešto je u vazduhu", otkriva da ima sestrića, ali dalje informacije nisu date.

Ducky živi sa svojom majkom i njenim korgijem do šeste sezone. U epizodi "Ubijena ptica", Ducky otkriva da se njegova majka preselila i da ima Alzheimerovu bolest. Nina Foch, glumica koja je igrala Duckyjevu majku, je umrla 5. decembra 2008. godine, što je zahtevalo promenu. U epizodi "Dupli identitet", je otkriveno da je Duckyjeva majka umrla. Njen nadgrobni spomenik pokazuje da je živela od 1912-2010. Ostatak tima saznaje da je Victoria Mallard umrla kada je Abby pratila Duckyja do njenog groba. Kasnije, Gibbs mu izjavljuje saučešće u prostoriji za obdukcije, ali Ducky je izgleda srećan zbog njene smri, a ne tužan (verovatno zato što više ne boluje od Alzheimerove bolesti), a zato što joj je zahvalan što joj je sin. Izrazio je Gibbsu ponos što je ona živela skoro 100 godina. U epizodi "Okrećući točak", Ducky otkriva da ima polubrata, Nicholasa, koji je 20 godina mlađi od njega; njegov otac Joseph i njegova bivša maćeha, Lorraine, su se takođe pojavili u toj epizodi.

Ducky poseduje klasični Morgan sportski automobil. Zvono na njegovom mobilnom ima muziku iz pesme "Hrabra Škotska" koje sviraju gajdaši. Tu je pokrenut geg u kojem se Ducky i njegov pomoćnik (prvo Gerald a zatim Jimmy) često izgube ili upadnu u nezgodu prilikom vožnje do mesta zločina. U epizodi za Noć veštica "Lov na veštice" on i Jimmy su kasnili jer su njihov kombi je bombardovali s jajima deca u nindža kostimima. Prema Jimmyju, Ducky je jurio decu nekoliko ulica i uhvatio ih i naterao da uđu u kombi i naterao ih da očiste šofer-šajbnu. U devetoj sezoni, u epizodi "Igranje s' vatrom", otkriveno je da je Ducky nasledio puno novca od majčinog nasledstva. Gibbs je prva osoba koja je otkrila to. Ducky pita Gibbsa da bude izvršilac njegovog testamenta. Dok je šetao po plaži, Ducky je doživeo srčani udar na kraju devete sezone, u epizodi "Dok nas smrt ne rastavi", nakon što je čuo o eksploziji bombe u štabu MZIS-a, a zatim je viđen kako leži nepokretan. U epizodi "Ekstremna predrasuda", pokazano je da je živ i da prima terapiju nakon što je pronađena na plaži. On se oporavio od srčanog udara, i pod smanjenim opterećenjem, vraća se na posao uz tima. Iz toga je viđeno kako forsira Jimmyja da bude više samopouzdan i da bude spreman da zauzme njegovo mesto.

David McCallum se pojavio u svakoj epizodi serije "NCIS", sem u epizodi "Legenda (2. deo)", u šestoj sezoni.

U epizodi "Dva po ceni jednog", Ducky saznaje da njegova alma stvar, univerzitet "Edinburgh", hoće da mu dodeli doktorat, a njega je primio u epizodi "Izlazna strategija".

U 15. sezoni, Ducky je uzeo nekoliko slobodnih dana kako bi predavao u Medicinskoj školi u New Yorku i ostavio je dr. Palmera kako svog zamenika tokom odsustva.

Timoti MekGi[uredi | uredi kod]

Timothy McGee
Lik iz serijala NCIS
Debi "U tajnosti"
Portratirao/la Sean Murray
Detalji
Spol muškarac
Zanimanje specijalni agent Norfolka (sezona 1)
specijalni agent MZIS-a (od sezone 2)
Obitelj Sarah McGee (sestra)
Bračni drug(ovi) Delilah Fielding (devojka)
Rodbina Admiral John McGee (otac, pokojan)
neimenovana majka
Penelope Langston (baba)
Religija katolik

Timothy "Tim" McGee (Sean Murray) se prvi put pojavio u epizodi "U tajnosti" kao agent stacioniran u Norfolku, a onda je unapređen u terenskog agenta i dodeljen timu agenta Gibbsa na kraju prve epizode druge sezone "Ne videti zlo". Ova epizoda takođe označava njegov ulazak u glavnu postavu u seriji, kao Mlađi specijalni agent MZIS-a. On služi kao računarski savetnik na terenu i povremeno pomaže Abby Sciuto u laboratoriju. McGee se sukobljava s DiNozzom, iako su njih dvojica postali partneri (nakon Zivinog odlaska iz tima na kraju šeste sezone), oni su često prikazani u obliku učinkovitog tima, međutim, njihov odnos se vraća u prvobitno stanje nakon Zivinog povratka. McGeejeve metode su često neuhvatljive za druge članove tima, zbog čega zarađuje nadimke "McŠtreber", "McGoo" i "Pripko" od DiNozza (zajedno s drugim podrugljiv nadimcima, obično na temelju njegovog prezimena); i "Gospodin Elf", zbog korišćenja više znakova od njegovog lika elfa u online igrici. Pohađao je biomedicinsko inženjerstvo na Univerzitetu John Hopkins i računarsku forenziku na Mesačusetskom Institutu Tehnologije (MIT). Diplomirao je kao najbolji od svoje generacije.

McGee je i pisac, piše krimi romane, uključujući i međunarodni bestseler, "Duboka šestica": nastavak Avanture L. J. Tibbsa, pod pseudonimom Thom E. Gemcity (anagram njegovog imena), koji sadrži likove bazirane na njegovim kolegama i drugim iz njegovog svakodnevnog života. On vozi srebrni Porsche Boxster kao što se vidi u epizodi "Uvrnuta sestra". Ima Appleov iPhone smartphone, a često ga koristi tokom istrage. On je vlasnik psa Jethra koji je bio lažno optužen za ubistvo svog policijskog rukovodioca. Abby je dokazala njegovu nevinost i dala mu ime Jethro i naterala je McGeeja da usvoji Jethro jer njen stanodavac ne dopušta da drži psa (epizoda "Pseći tragovi"). McGee je prebačen u Diviziju za mrežne zločine u petoj sezoni (epizoda "Dan presude -II deo-") i vratio se u MZIS u šestoj sezoni (epizoda "Poslednji preživeli gine"). Na kraju devete sezone, u epizodi "dok nas smrt ne rastavi" , bomba je eksplodirala u štabu MZIS-a i McGee se bacio preko ureda kad je letelo staklo. On je preživeo, ali je dobio posekotine od stakla, koje zahtevaju nekoliko šavova.

Ziva David[uredi | uredi kod]

Glavni članak: Ziva David
Ziva David
Lik iz serijala NCIS
Debi "Ubiti Arija (1. deo)"
Odlazak "Prvo porodica -Povratak u Sender IV deo-"
(bljeskovi iz prošlosti)
Portratirao/la Cote de Pablo
Detalji
Spol žena
Zanimanje oficir za vezu između Mosada i MZIS-a (sezone 3-7)
specijalni agent MZIS-a (sezone 7-11)
Obitelj Tali David (sestra, pokojna)

Ari Haswari (polubrat)
Tali DiNozzo (ćerka sa Tonyjem)
Rodbina Eli David (otac, pokojan)
Rivka David (majka, pokojna)
Nettie (tetka)
Religija jevrejka

Ziva David (Cote de Pablo) je na početku oficir za vezu između Mossada i MZIS-a, a to je postala nakon što je specijalnog agenta Caitlin Todd ubio odmetnuti Mossad-ov operativac po imenu Ari Haswari. Ziva je bila Arijeva je kontrolna oficirka i polusestra. Uprkos što je u početku verovala da je Ari nevin, ona ga je smrtno upucala, kada je pokušao da ubije Gibbsa, i tako je zadobila njegovo poverenje. Kasnije, ona zahteva mesto oficira za vezu u MZIS-u, gde se naknadno pridružuje Gibbsovom timu. Na kraju šeste sezone, ona pada pod sumnju da je špijun Mossada. De Pablo opisuje lik kao neko ko je "potpuno drugačiji od bilo koga drugoga u seriji" A to je zato što "je ona bila oko muškaraca ceo svoj život". Tvorac serija Donald P. Bellisario je izjavio: "Kad je Katein lik ubijen na kraju prošle sezone, nisam želeo da dovedem nekoga ko ima isti karakter kao Kate, nego nekog ko je bio jako puritanac, napet i ko će da se ponaša prema Tonyju kao starijem bratu. Želeo sam da se uvede lik koji uzrokuje da Tony morati da sedne i da ne će biti baš u mogućnosti da joj prkosi. a hteo sam nekoga ko je bio više međunarodan. "Davidine specijalnosti u Mossadu su špijunaža, atentati i borba protiv terorizma, a ona je visoko obučena u borilačkim veštinama. Ona govori hebrejski, engleski, arapski, španski, francuski, nemački, italijanski, ruski i turski. Uprkos tome što tečno govori engleski, ona ponekad upotrebi pogrešan idiom ili izraz i zbog toga je zezaju u seriji. Tokom serije, nju optužuju da vozi prebrzo putnike, što je dovelo da McGee i DiNozzo uvek žele da voze kad god se udruže s njom. Ona je prikazana kako se često svađa sa DiNozzom u dobroćudnom argumenatu. Ona je vrlo vešta s nožem. Ona je jedina osoba kojoj Gibbs veruje s bilo kojom vrstom oružja u teškim, potencijalno opasnim, situacijama. Tokom svoje karijere, ona je putovala u zemlje, uključujući i Egipat (gde je upoznala Jenny Shepard), Irak, Veliku Britaniju i Maroko.

Nakon izgnanstva Ziva je i mučena u terorističkom kampu u Somaliji, mučena je nekoliko meseci, a onda istupa iz Mossada. U sedmoj sezoni, u epizodi "Dobar policajac, loš policajac", ona postaje probni specijalni agent MZIS-a. Od tada, Tony se odnosi prema njoj (kao i prema McGeeju) kao "Pripko". Od epizode "Pravilo pedeset jedan", ona je državljanka SAD-a i može da postane punopravni agent što je napravila službeni u devetoj sezoni, u epizodi "Priroda zveri". Davidova retko govori o svom ličnom životu. Od desete sezone, cela njena uža porodica je pokojna. Njen otac Eli David je bio direktor Mossada dok nije ubijen u epizodi "Šabat šalom". U seriji se retko spominje njena majka, Rivka, koja ju je naučila da vozi; sve što je poznato je da joj je majka umrla, a da ona nema istu majku kao Ari. Njena mlađa sestra Tali David, je ubijena u Hamaskom terorističkom napadu na Izrael kada je imala šesnaest godina. Ona takođe ima tetka Nettie koja voli da igra domine. Ziva zna da svira klavir, a prikazana je da uživa u kuvanju i čitanju. Ona uživa u izmišljenom piću Berry Mango. Ona vozi crveni Mini Cooper, ali ga je na kraju deseta sezone deset prodala i uzela veći crveno automobil. Voli slušati izraelski bend "Hadag Nachash" i Latino-Američki bend "Hir". Ona nema televizor, ali joj je najdraži film je "Zvuk mmuzike". Nakon što je Ziva dala ostavku iz MZIS-u, nju ju zamenila bivša NSA-ova analitičarka Eleanor Bishop.

U trinaestooj sezoni, nakon Zivine pretpostavljene smrti na rukama Trenta Korta-unajmljenog ubice, otkriveno je da ona i Tony imaju dete po imenu Tali.

Dženifer Šepard[uredi | uredi kod]

Jennifer "Jenny" Shepard
Lik iz serijala NCIS
Debi "Ubiti Arija (1. deo)"
Odlazak "Izgubljeni dečaci"
(bljeskovi iz prošlosti)
Portratirao/la Lauren Holly
Detalji
Spol žena
Zanimanje direktorka MZIS-a
Rodbina Jasper Shepard (otac, pokojan)
Religija katolkinja

Jennifer "Jenny" Shepard (Lauren Holly) se prvi put pojavila u epizodi "Ubiti Arija -I deo-". Ona je zamenila bivšeg direktor MZIS-a Thomasa Morrowa na početku treće sezone nakon što je Morrow zauzeo mesto zamenika direktora Ministarstva odbrane Ona je bila vojno dete, pošto je njen otac, Jasper Shepard, bio pukovnik u vojsci Sjedinjenih Država. Smatra se da je to jedan od razloga zašto se pridružila snagama organizacije, a ne da radi negde kao što je FBI. Bila je Gibbsova bivša partnerka i ljubavnica. Iako su ona i Gibbs bile stacionirani u Evropi, Gibbsu je naređeno da se vrati u Sjedinjene Države, a njoj je ponudio sopstvena ekipa u Evropi. Kada je Gibbs pitao Jenny da ide s njim, ona je odbila, jer je želeo da se prihvati svoju karijeru kako bi se osvetila trgovcima oružjem koji su joj ubili oca. Jenny i Gibbs su se sreli u epizodi "Ubiti Arija -I deo-", kad je Gibbsa štrecnulo srce i kad se stvorio stalni flert između nje i Gibbsa. Jenny je ubijena u epizodi "Dan presude -I deo-". U vreme njene smrti ona je već umirala od neutvrđene terminalne bolesti za koju su samo ona, Ducky, i Mike Franks znali. Nakon njene smrti, Ducky na kraju otkriva vest o njenoj bolesti Gibbsu. Shepardova je imala blizak odnos sa Zivom David i povremeno joj je davala ključne informacije o slučajevima, bez odlaska redovnim putem ili da govori Gibbsu, kao u epizodi "Slučaj sa glavom". Složile su se da to ostane u tajnosti, tvrdeći da "ono što Gibbs ne zna ne može da nas povredi". Kasnije u epizodi, ipak, Gibbs kaže da već zna o njenoj pomoć. Shepardova i Ziva su imali radni odnos pre nego što je ona imenovana za direktorku MZIS-a.

Tokom četvrte sezone, direktorka Shepard stavlja Tonyja DiNozza na tajni zadatak da se približi zloglasnom međunarodnom trgovcu oružjem Renéu Benoiti, poznatiijem pod nadimkom "Žabac". Kasnije je u sezoni otkriveno da je Jenny krivila Beonita za smrt svog oca i da je Benoit deo veće CIa-ine operacije. Gibbs obaveštava Jenny o operaciji, što ukazuje da su je ponele emocije u toku postupka i da je svesno stavila DiNozza u opasnost i ugrozila celu CIA-inu operaciju krijući se iza pozicije direktora MZIS-a da bi opravdala to. Tokom epizode "Unutrašnja kontrola, jako se implicira da je Shepardova odgovorna za "Žapčevo" ubistvo; to je ponovljeno kada je Gibbs gledao u FBI-jev dosije o "Žapčevoj" smrti u epizodi "Dan presude -I deo-". U nekoliko epizoda pete sezone, pre njene smrti u epizodi "Dan presude -I deo-", Jenny je lošeg zdravlje to postaje problem. Na primer, u epizodi "Pod prismotrom", Ducky je rekao Abby da uradi test krvi za NN lice. Međutim, kada je Abby razgovarala sa Jimmyjem Palmerom, on joj je rekao da nemaju NN lice. Gibbs je zaključio, ispravno, da je jedina osoba kojoj bi Ducky "podmetnuo svoje leđa" bila direktorka. U sledećoj epizodi "Pseći tragovi", Gibbs ispituje Jenny o njenoj bolesti, a ona lga laže, rekavši da je u redu. Njena tačna bolest nikad nije otkriva; Međutim, u epizodi "Pod prismotrom", Abby kaže Duckyju da postoji povišeni razvoj kreatina u krvi koju je proverila.

Mike Franks je takođe otkrio Jennynu bolest kada joj je u torbici našao lek. U epizodi "Dan presude -I deo-", Franks i Jenny razgovaraju u napuštenom restoranu u pustinji u Kaliforniji kad je priznala da joj je žao zbog odluke da napusti Gibbsa u Parizu i da ga još uvek voli. Ona je otkrila da nije uspela da izvrši zadatak u operaciji pre deset godina, kada su ona i Gibbs trebali da ubiju ruske ljubavnike koji su bili gospodari kriminala. Gibbs je ubio čoveka, ali Jenny nije ženu Natashu (odnosno Svetlanu). Kao rezultat toga, Natasha šalje ubice da ubiju Jenny u restoranu, ali Jenny uspeva da ih pobije sve. Ali, Jenny je ranjena tokom pucnjave i podlegla je tim povredama. Franks, koji se nalazio van u trenutku pucnjave, se vratio u Jennynu kuću u kojoj je Nataša pokušala da ubije Gibbsa, i upucao je. Gibbs i Franks su odlučili da zataškaju Jennynu grešku i smrt spalivši dvorac u Georgetownu. Jennyin uzrok smrti se navodi kao "smrt u požaru". Njen gubitak je slomio srca ekipi. Abby žali što nikada nije rekla Jenny da se lepo oblačila, i kaže da bi joj to stavilo osmeh na lice. Nakon smrti direktorke Shepard, njeno mesto je zauzeo pomoćnik direktora Leon Vance.

Leon Vens[uredi | uredi kod]

Leon James Vance
Lik iz serijala NCIS
Debi "Unutrašnja kontrola"
Portratirao/la Rocky Caroll
Detalji
Spol muškarac
Zanimanje direktor MZIS-a
Obitelj Jared Vance (sin)
Kayla Vance (ćerka)
Bračni drug(ovi) Jackie Vance (žena, pokojna)
Rodbina Lamar Addison (tast)
Religija katolik

Leon James Vance (Rocky Carroll) se prvi put pojavio u petoj sezoni, u epizodi "Unutrašnja kontrola", kao pomoćnik direktora MZIS-a. On je imenovan za direktora nakon smrti Jenny Shepard. U epizodi "Nokaut" je otkriveno da je poreklom iz Ohija, ali je odrastao u Chicagu, gde je trenirao boks. Njegova supruga tvrdi da je Vance bio u Vojnoj akademiji Sjedinjenih država i da je postao poručnika II klase u vojsci, ali je bio prisiljen da uzme medicinsko otpuštanje i pre nego što je krenuo u borbu zbog lečenja povrede iz bokserskih dana. Međutim, Ducky kasnije otkriva Gibbsu da je Vanceov drug iz detinjstva, koji je umro pre početka epizode, takođe imao istu povredu. Vance je takođe rekao da je taj drug odlučio da on ode u Chicago. Vance je rekao to uprkos uveravanjima Gibbsa da je njegov drug bio vojnik, iako ne postoji zapis službe u vojsci tog druga.

Više o Vanceovoj pozadini se otkriva u osmoj sezoni, u epizodi "Domaći neprijatelji -Strani neprijatelji II deo-". Da bi igrao mladog Vancea, Rocky Carroll je prošao maskersku proceduru koju je nazvao "malo trenutnog zatezanja lica". Računarki efekti su korišćeni da ga vratie oko 20 godina unazad. 1991. godine, neposredno pre nego što se pridružio MZIS-u, Vance je bio student na United States Naval College tokom rata na Rhode Islandu. Njegovi predmeti su su između ostalog bili Borbena filozofija i Napredna kriptografija. Tokom svog vremena u Ratnoj školi, počinje da se zanima za crne operacije, pa čak i zamišlja jednu: Operaciju "Frankenstein", koja će kasnije da odigra veliku ulogu na kraju osme sezone. MIS se zainteresovao za njega, pa ga je unajmila specijalna agentkinja Whitney Sharp za operaciju u Amsterdamu pod imenom "Trident". Vance je trenirala Sharpova i ostavila ga na šesto-nedeljnom vežbanju u Amsterdamu, gde je upoznao svog vodiča, Rileyja McAllistera. McAllister mu je rekao da je cilj operacije ruski obaveštajni operativac, koji je Vanceu bio poznat samo kao "Rus". MIS smatra da je podmićivao mornare u zamenu za informacije. Vance je kasnije upoznao Elija Davida, obećavajućeg agenta Mossada, koji mu govori da zna za operacije i da će ga "Rus" ubiti. Kasnije je Eli izdao Vancea "Rusu", ali je otkrio da je to uradio da bi on mogao da ga ubije. Eli takođe govori Vanceu da je bio izabran jer je potrošna roba i da on nije neko ko bi se propustio. Eli i Vance su ubili na "Rusove" plaćene ubice, ali je "Rus" uspeo da pobegne i Eli nije bio u mogućnosti da ga pronađe. Vance je zaslužan za eliminaciju tima ubica i počeo je brzo da napreduje kroz činove MZIS-a. On veruje, zajedno sa Elijem, da Amsterdam nije ono što se činilo i oni su došli do zaključka da postoji korumpirani agent u MZIS-u, onaj koji je ustvari otkucao "Rusu" Vanceovu misiju. Kasnije je otkriveno da je McAllister osmislio celu operaciju: bio je stručnjak u Rusiji, video je da će da se raspadne Sovjetski Savez i uvideo je da je Rusija bacila oko na Bliski istok. Znajući da će mu to što je saznao otvoriti mesto za direketora MIS-a, on je isplanirao da Vancea ubije ruski operativac i da to prikaže kao Rusku pretnju i da predstavlja opasnost kako bi zadovoljio svoje ambicije.

Vance je preuzima MZIS nakon što je Jenny Shepard bila odsutna u epizodama "Unutrašnja kontrola" i "Dan presude -II deo-", uspostavljajući svoje prisustvo ka Gibbsu i njegovom timu. On prebacuje Tonyja, McGeeja i Zivu u različita odeljenja i dodeljuje Gibbsu novi tim na početku šest sezone, u epizodi "Poslednji preživeli gine", ali kasnije je otkriveno da je to uradio da bi isterao krticu iz agencije. Vance i Gibbs su se sukobili u tom rasponu, što je izazvalo hladni rat između njih koji se završio u epizodi "Agent na bordu" u toku šeste sezone. Njih dvojica su se sukobljavali i kasnije, pošto je Gibbs osećao da ne može u potpunosti da veruje Vanceu, iako ne može da utvrdi tačan razlog zašto. Vance predvodi istragu o smrti Shepardove, i uveliko se naljutio što nije znao da su Gibbs i Mike Franks manipulisali situacijom da oslobode Shepardovu od njenog neuspeha iz prošlosti, a to Vance nije imao na umu. Nakon smrti Shepardove, a možda i pre, on lobira sekretara mornarice da bi prauzeo MZIS, kao što se vidi u epizodi "Ogrtač", ali u epizodi "Uvek verni" sekretar ratne mornarice obaveštava Gibbsa o velikoj operaciji koja će zahtevati da Vance služi kao vodeći i da zbog MZIS-a i mornarice Gibbs i Vance moraju da se pomire. Stvari su se ponovo zakomplikovale kada je Gibbs optužio Vancea da prodaje tim direktoru Mossada, Eliju Davidu. Vance odgovara da je Ziva podmetnuta i da je Mossad koristi kao izvidnicu u MZIS-u. Vance je takođe otkrio da zna pravu priču o smrti Arija Haswarija. Nakon toga, njih dvojica su shvatili da će okolnosti dokazati da je jedan od njih u pravu. Na početku sedme sezone, Vance odobrava Zivino prebacivanje u MZIS, dokazujući da je Gibbs bio u pravu, i da je Ziva odana MZIS-u. Uprkos dvom odnosu prema Gibbsovom timu, Vance pokazuje da brine o njima barem jedanput kada je Alejandro Rivera pretio Abby u epizodi "Pauk i muva". On je rekao Riveri da ode pre nego što ga neko ne povredi, Rivera pita ko, a on mu ljutito odgovara: "Ja".

Čak i nakon događaja iz epizode "Alah", Vance je pokazao da je još uvek u službenom kontaktu s Elijem Davidom u svojstvu direktora Mossada. To se pokazalo kad je primio SMS poruku sa njegov mobilnog u kojoj piše samo: "Našao sam ga." Vance je takođe odbio da razgovara o Elijevom pozivu sa Gibbsom, iako zna koliko je opasan Eli, uprkos svom nezavidnom odnosu s Gibbsom i njegovim timom. Nakon što je unapređen na mesto direktora na kraju pete sezone, Vance je odmah otišao u kancelariju bivše direktorke Shepard, a vidi se da je uništio jedan dokument iz svog ličnog dosijea. U šestoj sezoni, u epizodi "Uvek verni" je otkriveno da je to bio dokument koji je napisao njegov nadređeni u to vreme. Sekretar mornarice je rekao Gibbsu da je datoteka izmišljotina i da je mislio da su svi primerci bili uništeni. Kasnije je otkriva u osmoj sezoni, u epizodi "Domaći neprijaetlji -Strani neprijatelji II deo-", da je šef terenske kanceiarije u San Diegu, kada je Vance bio tamo dodeljen, počeo da pravi legende o Vanceu u koje su bile uključene izmišljene informacije o Vanceu, kako bi se blokadom pokrio tajni zadatak, uključujući i lažne informacije da je Vance bio pilot i direktor terenske kancelarije.

Na kraju devete sezone, u epizodi "Dok nas smrt ne rastavi", bomba je eksplodirala u štabu MZIS-a, a niko nije znao gde je bio Vance. Na početku desete sezone, u epizodi "Ekstremne predrasude", otkriveno je da je preživeo relativno nepovređen, kao Gibbs i Abby. U toku desete sezone, u epizodi "Šabat Šalom", Vance je postao udovac kad je njegova supruga Jackie upucana i umrla tokom operacije. Eli David je umro u itoj epizodi. U jedanaestoj sezoni, u epizodi "Nostalgija", Jackien davno izgubljeni biološki otac Lamar Addison se pojavio u porodičnoj kući, na veliko Vanceovo nezadovoljstvo. On je otkrio da je napustio Jackie, njenu majku i brata kad je bio mlad i da nikada nije bio u braku s njenom majkom. Vance i Jackie imaju dvoje djece: ćerku, Kaylu, i sina, Jareda. Vance je upoznao svoju ženu dok je pohađao Univerzitet "Maryland" gde je igrao košarku, dok je Len Bias još igrao. U toku desete sezone, Vance i Gibbs su se sprijateljili. Gibbs je postao empatičan prema Vanceu od kada mu je žena poginula i dok se oporavljao od povreda, pošto je i Gibbs prošao kroz slične situacije. Vance je takođe da Gibbsa pritvori Ministarstvo odbrane u toku unutršanje kontrole dozvolivši mu da privremeno radi za ZZPD.

U epizodi "Dvostruka nevolja", Vance je zamalo dobio otkaz nakon sukoba sa bivšim specijalnim agentom MZIS-a Kipom Klugmanom koga je Vance uhapsio tokom svog poslednjeg slučaja kao terenskog agenta u San Diegu 2005. godine sve dok on i Gibbs nisu dokazali njegovu nevinost. U toj epizodi, tajnica Porter je rekla da je on na mestu direktora duže nego što je njegovo dvoje predhodnika bilo zajedno (u tom trenutku, preko 7 godina).

Džejms Palmer[uredi | uredi kod]

James "Jimmy" Palmer
Lik iz serijala NCIS
Debi "Podeljene odluke"
Portratirao/la Brian Dietzen
Detalji
Spol muškarac
Zanimanje pomoćnik medicinskog veštaka
Obitelj Victoria Elizabeth Palmer (ćerka)
Bračni drug(ovi) Breena Slater (žena)
Rodbina Eunice Palmer (majka)
Ed Slater (tast)
Religija katolik

Dr. James "Jimmy" Palmer (Brian Dietzen) se prvi put pojavio u epizodi "Podeljene odluke". Nakon onesposobljenog Geralda Jacksona, Palmer postaje Duckyjev medicinski asistent i na terenu i u mrtvačnici. U epizodi "O licu", Jimmy postaje centralni jer mora da se oporavi od gubitka pamćenja kako bi pronašao osumnjičenog u slučaju ubistva i njegov pokušaja ubistva. Sam je rekao da pati od dijabetesa u epizodi "U mraku". Njega često izgleda zastrašuje Gibbs, pogotovo objašnjava nešto što nije traženo. Deo razloga da dr. Mallard i on često nisu na mestu zločina pre Gibbsa i njegovog tima je to što se dr. Mallard uvek žali da Jimmy loše vozi i da se često gube, iako Jimmy pokušava da se brani ističući da Ducky drži mapu. On je dobio ime po bivšem Baltimore Orioles bacaču Jimu Palmeru, ali ne voli bejzbol.

Kao i Ducky, Palmer govori s' mrtvima iako ih daleko više poštuje, ponekad podiže obrva u tom procesu. Neke epizode prikazuju tekuću romansu između Jimmyja i Michelle Lee. Oni prave izgovore za rad kasno i vidi se kako ulaze i izlaze sa donje strane stola za obdukciju. U epizodi "Poslednji preživeli gine", Palmer priznaje da Gibbsu i Vanceu da on i agent Lee "rade to" za neko vreme. U epizodi "Klub dobrih žena" je otkriveno da je Jimmy klaustrofobičan; kad ulazi u zatvoreni hodnik viđen je da se znoji obilato i kad mora da ide po vreću za telo on paniči jer mora da se vrati kroz njega. U epizodi "O licu", Jimmy je hipnotizovala Abby, zaključuje se da ima nekakav fetiš za stopala i cipele, pošto priča o Zivinim i Abbynim cipelama, umesto daotkrije na informacije o trenutnom slučaju. Epizoda takođe pokazuje da da mu se majka zove Eunice. U epizodi "Mešanje", pokazuje se da Palmer redovno pomaže Tonyju kad menja Gibbsa, uprkos činjenici da se Tony često rugao Palmeru jer ga je nazivao "Obdukcijski gremlin". Palmer je takođe pokazao da ima ozbiljno zujanje u ušima.

U sedmoj sezoni je otkriveno da je Jimmy zaljubljen u devojku po imenu Breena Slater, koja se pojavljuje u epizodi "Materice". Na kraju osme sezone, u epizodi "Piramida", specijalni agent MZIS-a E. J. Barrett čestita Jimmyju na njegovom angažmanu, a na početku devete sezone, u epizodi "Priroda zveri" Ziva kaže da se on ženi sledećag proleća. U devetoj sezoni, u epizodi "Novorođeni kralj", Palmer prati po štabu MZIS-a njegov budući tast, Ed Slater. Slateru naizmenično ide na živce ceo tim i Palmerov izbor karijere. Većina tima ili ignoriše Slatera ili tiho tolerše njegovu grubost iz poštovanja prema Palmeru i njegovom gostu. Abby je izuzetak - kad Slater napravi komentar u vezi sa navodnim promiskuitetnim tetoviranim ženama, ona stavlja Palmera i Slatera na tajmaut, zaključajući ih u svoju kancelariju. Palmer na kraju, pošto mu je bilo dosta Slaterovog ponašanja, mu govori da sedne i ćuti. Kraj epizode prikazuje kako Slater prihvata Palmera i izražava želju za unukcima. U epizodi "Dok nas smrt ne rastavi", pre eksplozije bombe u štabu MZIS-a, Palmer i Breena odlučuju da se venčaju na licu mesta, tako da on može da pomogne ostatku tima u slučaju Harpera Dearinga. U epizodi "Proklet da si ako to učiniš", Jimmy kaže Duckyju da su on i Breena na listi čekanja za usvajanje, budući da postoji toliko dece bez roditelja. U jedanaestoj sezoni, u epizodi "Admiralova ćerka" Jimmy kroz igru ​​reči otkriva de je Breena trudna.

Tokom svojih prvih nekoliko sezona, Jimmy je prikazan kao monstrum koji ima tendenciju da se udaljava ili da govori preko reda, što je mnogo iritalo Gibbsa, pa čak i Duckyja u nekim prilikama. Kada se prvi put pojaivo, kao i kod većine početnike, njega je začikavao agent diNozzo. Do desete sezone, on je prikazan više kao surogat sina za Duckyja, a ne samo kao njegov pomoćnik. U epizodi "Ekstremna predrasuda", on insistira da ostane kod Duckyjevog kreveta dok ga Ducky nije uverio da MZIS-u treba više. U dvanaestoj sezoni, u epizodi "Mi gradimo, mi se borimo", Jimmy postaje otac kad Breena raodi devojčicu kojoj su dali ime "Victoria Elizabeth Palmer" po Duckyjevoj majci, a Ducky će biti njen "Deka Ducky".

Tokom prvih nekoliko sezona, Jimmy je prikazan kao štreber koji luta i upada u reči drugima što je razdraživalo Gibbsa, a čak i Duckyja ponekad. Kad je tek došao, kao i većina novajlija, on je podvrgnut zezanju od DiNozza. Od desete sezone, prikazan je kao da je sin Duckyju, a ne pomoćnik (iako je na ovaj odnos nagoveštavano u seriji). U epizodi "Izuzetna predrasuda", navaljivao je da bude uz Duckyjev krevet dok ga Ducky nije ubedio da MZIS-u treba više. U epizodi "Nastavi dalje" u četrnaestoj sezoni, Jimmy priznaje žrtvinom sinu da je sad kvalifikovani doktor pošto je prošao ispit iz Sudskog zdravstva (iz trećeg puta pošto je prethodna dva padao), ali ne želi da ostatak ekipa zna. Ipak, svi su saznali jer je pričao pored mikrofona, a Ducky mu je čestitao.

U 15. sezoni, Jimmy je prauzeo mesto Glavnog sudskog veštaka nakon što je Ducky uzeo nekoliko slobodnih dana kako bi predavao u New Yorku u Medicinskoj školi.

Elenor Bišop[uredi | uredi kod]

Ellenor "Ellie" Bishop
Lik iz serijala NCIS
Debi "Provera hrabrosti"
Portratirao/la Emily Wickersham
Detalji
Spol žena
Zanimanje specijalni agent MZIS-a
Obitelj tri brata
Bračni drug(ovi) Jake Malloy (bivši muž)
Partner Qasim Naasir (dečko, pokojni)
Religija katolkinja

Eleanor "Ellie" Bishop (Emily Wickersham) je SDB-ov analitičar, koja se prvi put pojavila u epizodi "Provera hrabrosti". Bishopova je iz "zemlje devojaka" iz Oklahome i ima tri starije braće. Po opisu svog šefa u SDB-a je "povučeni čudak za podatke", a Bishopova tvrdi da "zapamti skoro sve što pročita" i često razmišlja dok sedi prekršštenih nogu na podu. Ona je dodeljena MZIS-u pre nego što je preuzela posao u SDB-u, a Gibbs je poziva na "zajedničku dužnost na zadatku". Gibbs joj je kasnije ponudio probni rad kao specijalnog agenta u epizodi "Čudovišta i ljudi (12. deo)", od milja je zove "pripko". Nakon toga, DiNozzo i McGee su viđeni kako izvlače karticu za radni staž i kako joj govore da uradi neke tehničke stvari, kao što je prikupljanje dokaza. Bishopova je nekoliko puta prikazana kao mala savršenistkinja, jer ponekad traži drugi pokušaja, znajući da može da bude bolja sledeći put. Kada je prvi put predstavljena, DiNozzo i McGee su brzo primetili njen venčani prsten, ali je ona i dalje skromna kada je pitaju o njeno bračno stanje. Na kraju je otkrila da je udata i da joj je suprug Jake Malloy (Jamie Bamber) zastupnik u SDB-u. Upoznali su se tokom prve nedelje u SDB-u, iako se tokom trinaeste sezone čini da imaju bračnih problema. U epizodi "Dan na sudu", Jake otkriva da ima preljubu sa jednom agentkinjom SDB-a. Bishopova je užasnuta i njih dvoje se razdvajaju, a Bishpova ide kući u Oklahomu da bi bila malo udaljena. Kasnije se vraća u Washington kako bi nastavili ra u MZIS-u, i govori Jakeu da njihov brak vrlo brzo propada, jer se pridružila MZIS-u. Uprkos tome što on želi da izgladi stvari, ona je već podnela papire za razvod braka.

Bišopova gleda na Gibsa kako na očinsku figuru i brzo uči o njemu. Nakon razvoda je želela da bude sama neko vreme. U epizodi "Neprijateljski borac" otkriveno je da Elilie izlazi sa prevodiocem MZIS-a Kvasimom Naasirom, koji je poslednji put viđen u dvanaestoj sezoni. Na žalost, veza se završila iznenada kada je Qasim podlegao povredama zbog napada zločinca koga je ekipa MZIS-a pratila, a Bishopova ostaje pogođena bolom i odlučna da se osveti za Qasimovo ubistvo. Quinnova je zabrinuta zbog njenog stanja kada je prisluškivala nju kad je tražila od službenika MI6 Claytona Reevesa da prevede predmete na kojima je Qasim pomagao u toku slučaja. Otkriveno je da je Qasim zaprosio Bishopovu par nedelja pre pogibije. Ona mu je tražila malo vremena da razmisli, a on je pristao. Bishopova je htela da prihvati prosidbu u noći kad je poginuo, ali nije stigla.

Dok su Gibbs i McGee bili držani kao zatočenici između 14. i 15. sezone, Bishopova je kao najviša po činu služila kao glavni specijalni agent u ekipi. Dužnost je obavljala dok Gibbs nije bio psihički i fizički spreman da se vrati na dužnost. U epizovi "Velika plima", Bishopova i kolega agent Nick Torres odlaze na tajni zadatak na kome se oni predstavljaju kao par. Oboma se svidelo to iskustvo pa su razvili obostrano dugotrajno privlačenje.

Nikolas Tores[uredi | uredi kod]

Nicholas "Nisk" Torres
Lik iz serijala NCIS
Debi "Odmetnik"
Portratirao/la Wilmer Valderrama
Detalji
Spol muškarac
Zanimanje specijalni agent MZIS-a
Religija katolik

Nicholas "Nick" Torres (Wilmer Valderrama) je opisan kao "MZIS-ov terenski agent koji je nestao nakon što je otišao tajni zadatak pre mnogo godina". U stvari, mnogi agenti ne znaju da je on još na poslu - a ni da li je živ. Kada se ponovo pojavio postao je posvećen svom poslu i svojoj zemlji kao i uvek, ali nakon svog dugogodišnjeg zadatka postao je nepredvidiv, harizmatičan i labav.

Nick je radio kao tajni agent mnogo godina za MZIS, ali kad mu je krinka otkrivena i kad je saznao da sestra može da mu bude u opasnosti, on se žurno vraća u Washingon da spreči to. Međutim, njegov zadatak se ukrstio sa zadatkom Gibsove ekipe i nakon što je sarađivao sa njima kako bi priveo napadače na svoju sestru, ponuđeno mu je mesto u ekipi kao i Alex Quinn. Nick je imao često problema da se prilagodi običnom životu i radu sa ekipom i kao takav, on ne nosi odeću sa oznakom "MZIS" kad ide na mesta zločina. Posle mnogo godina na tajnim zadacima stekao je raspon veština kao što je borba prsa u prsa, ali metode su mu malo nepredvidive, kao što je odvraćanje pažnje naoružanih zločinaca skokom na njihov sto za poker dok ih Mekgi drži na nišanu. Nik se takođe ne plaši da prekrši parvila kad to treba, kao što se jednom prilikom sukobio sa Gibbsom.

Nick je vrlo harizmatičan, ima smisao za humor i lepo se uklapa u društvena stanja jer je naveo osumnjičenog da progovori nudeći mu čokoladicu. Nick drži svoju sliku na svom stolu koja ga podseća na ženu koju je voleo, a koja je umrla od raka kao devojka. Takođe je razvio prijatreljsko protivništvo sa Claytonom Reevesom, jer pokušavaju da nadmaše jedan drugog bilo da su natajnom zadatku ili se takmiče u obaranju ruku.

U epizodi "Velika plima", Torres i Ellie Bishop odlaze na tajni zadatak na kome se oni predstavljaju kao par. Oboma se svidelo to iskustvo pa su razvili obostrano dugotrajno privlačenje. U epizodi "Smrt odozgo", otkriveno je da Torres gaji izvesna osećanja prema Bishopovoj.

Aleksandra Kvin[uredi | uredi kod]

Alexandra "Alex" Quinn
Lik iz serijala NCIS
Debi "Odmetnik"
Odlazak "Randevu (1. deo)"
Portratirao/la Jennifer Esposito
Detalji
Spol žena
Zanimanje specijalni agent MZIS-a
Obitelj Neimenovana majka
Partner Mike (bivši verenik)
Rodbina Neinemovana sestra
Religija katolkinja

Alexandra "Alex" Quinn (Jennifer Esposito) se pridružila Gibbsovoj ekipi nakon što je 15 godina bila u Saveznom zakonskom centru za obučavanje snaga (SZCOS-u). Pre toga je bila terenska agentkinja, ali nakon što joj je parnjak ubijen u zasedi dok su pratili osumnjičenog i kad joj se veridba sa Mikeom raspala, napustila je teren. Quinnova je upoznala Gibbsa kada je bila deo ekipe koja je istraživala smrt njenog parnjaka.

Quinnova ima sestru od oko dvadesetak godina i majku za koju se kasnije otkrilo da boluje od Alchajmera. Quinnova je opisana kao oštroumna, brzoumna i neizmerno nadarena savezna agentkinja.

Quinnova se ponosi time što pamti svakog agenta koga je obučavala, među kojima su i McGee, Bishopova i Torres.

Quinnova napušta ekipu na kraju 14. sezone kako bi brinula o bolesnoj majci.

Klejton Rivs[uredi | uredi kod]

Clayton Reeves
Lik iz serijala NCIS
Debi "Mrtvo slovo 3. deo)"
Odlazak "Dva koarka nazad (2. deo)"
Portratirao/la Duane Henry
Detalji
Spol muškarac
Zanimanje službenik MI6
Obitelj Neimenovana majka
Religija katolik

Clayton Reeves (Duane Henry) je britanski MI6 obaveštajac koji se prvi pojavio u epizodi "Mrtvo slovo (3. deo)" kada je radio u inostranstvu sa Anthonyjem DiNozzom. Po povratku u SAD-u, Claytona je napao Trent Kort, koji je kasnije upucan i ubijen.

Glasberg opisuje Reevesa kao "živčanog, zabavnog i brzog čoveka koji ima pravu fizikalnost u sebi i iskreno samo osvetljava prostoriju. Tu je i vrsta penušave opasnosti koja isplivava na površinu".

Reeves se vratio kao glavni lik u 14. sezoni, ali prvo takvo pojavljivanje je bilo u epizodi "Fili" gde se pridružio Bishopovoj i Quinnovoj da reše slučaj nestalog službenika MI6. U epizodi "Plati pa igraj" se vraća, radeći za međunarodnu poslovnicu MZIS-a. Pošto je njegov sto tačka spoticanja ekipi, nastao je geg za njegovo iznenadno iskakanje sa podacima o slučaju.

Nakon tajnog zadatka u vezi hvatanja teroriste _Chena, Reeves je tajno radio sa Bishopovom da bi skupio podatke o njemu i uhapsio ga, uprkos što im je Gibbs oboma naredio da odstupe. Reeves je naučio mnoge veštine u MI6 i donosi ih u ekipu kad je potrebno, u rasponu od računarstva do pilotiranja na tajnim zadacima.

Pošto je prijateljski nastrojen i ljubak prema svakom koga upozna, on je razvio je protivništvo sa Torresom, pošto su obojica sezonski tajni agenti i pošto pokušavaju da nadmaše jedan drugog.

Glasberg je opisao Rivsa kao zabavnog i brzog čoveka koji ima fizikalnost u sebi i iskrenošću osvetljava prostoriju. Tu je i vrsta penušave opasnosti koja isplivava na površinu.

Tokom 15. sezone, otkriveno je da ostavlja alkohol jer je često pio kako bi prevazišao sekiraciju svojih tajnih akcija. Njegova prošlost nije poznata, ali je ostao bez majka jako rano i bio je beskućnik. Kako bi se potrudio da joj oda poštovanja i kao deo svog oporavka, Clayton dobrovoljno pomaže u programu koji pomaže bivšim bocrima beskućnicima i njihovoj deci.

Claytona je pred sam kraj epizode "Korak napred (1. deo)" ubio plaćenik koga je unajmio Robert King da ubije Abby. Slomljena zbog njegove smrti, Abby napuša MZIS kako bi ispratila njegovo telo nazad u London na sahranu i da bi osnovala dobrtvorno udruženje za beskućnike u čast Reevesu i njegovoj majci.

Žaklin Sloun[uredi | uredi kod]

Jacqueline "Jack" Sloane
Lik iz serijala NCIS
Debi "Kosturi"
Portratirao/la Maria Bello
Detalji
Spol žena
Zanimanje starija specijalna agentkinja MZIS-a
Religija katolkinja

Dr. Jacqueline "Jack" Sloane (Maria Bello) je starija specijalna agentkinja MZIS-a i operativna psihološkinja usavršena za profilisanje. Po struci je doktorka psihologije, a po činu je bivša poručnica vojna. Sloaeova je služila u Afganistanu gde je bila ratna zarobljenica. Uspomene na to su često imale ozbiljan uticaj na Sloaneovu, ali joj takođe omogućavaju da stupi u vezu sa ljudima koji imaju slične stvari.

Sloaneova je prebačena iz Jugozapadne terenske poslovnice u San Diegu u štab MZIS-a na zahtev direktora Avncea tokom 15. sezone.

Napomene[uredi | uredi kod]

  1. Sasha Alexander se pojavila u epizodi "Čovek ulazi u bar" u scenama koje su izbrisane iz prethodnih epizoda, a takođe je snimila i glas.
  2. Sasha Alexander se pojavila u epizodi "Život pre njegovih očiju" u izbrisanim scenama iz epizode "Zapečaćeno poljupcem".
  3. Sasha Alexander se pojavila u bljeskovima iz prošlosti u epizodama "Kućna pravila" i "Izgubljeni dečaci" u scenama iz epizode "Budnica".
  4. Cote de Pablo se pojavila u bljeskovima iz prošlosti u epizodama "Kućna pravila" i "Groznica od barake".
  5. Cote de Pablo se pojavljivala u bljeskovima iz prošlosti u epizodi "Prvo porodica (4. deo)".
  6. Lauren Holly se pojavila u epizodi "Domaći neprijatelji" u bljeskovima iz prošlosti i u epizodi "Čovek ulazi u bar" u scenama korišćenim iz prethodnih sezona.
  7. Lauren Holly se pojavila u epizodi "Život pred očima" u scenama isečenim iz epizode "Dan presude -I deo-".
  8. Lauren Holly se pojavila u bljeskovima iz prošlosti u epizodama "Kućna pravila" i "Provera" i pojavila se u epizodi "Izgubljeni dečaci" u scenama korišćenim iz epizode "Sudnji dan (1. deo)".

Spoljašnje veze[uredi | uredi kod]