NCIS (sezona 5)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
NCIS
Zemlja porijeklaSAD
Broj epizoda19
Emitiranje
MrežaCBS
Originalno prikazivanje25. 9. 2007 (2007-09-25)
20. 5. 2008 (2008-05-20)
Kronologija
← Prethodna
4
Sljedeća →
6
Lista epizoda serije NCIS

Peta sezona američke policijsko-proceduralne drame NCIS je emitovana od 28. septembra 2007. do 19. maja 2008. godine na kanalu CBS.

Opis[uredi | uredi kod]

Lauren Holly je napustila seriju na kraju sezone.

Uloge[uredi | uredi kod]

Glavne[uredi | uredi kod]

Epizodne[uredi | uredi kod]

  • Rocky Carol kao Leon Vens (Epizode 14-15, 17, 19)
  • Brian Dietzen kao Džejms Palmer (Epizode 1, 4-6, 9, 11-13, 16-19)

Epizode[uredi | uredi kod]

Br. u
seriji
Br. u
sezoni
Naziv Reditelj Scenarista Emitovanje
951 "Sahranite svoje mrtve" Thomas J. WrightShane Brennan25. 9. 2007 (2007-09-25)
Odmah posle prethodne epizode "Anđeo smrti", Toni je još uvek na tajnom zadatku kao Entoni Dinardo i upoznaje Džininog oca, "Žabca", koji je svestan Tonijevog pravog identiteta, što Toni kasnije otkriva Džin, uznemirujući je. Ekipa misli da je Toni mrtav, kad su pogledali snimak saobraćajnih kamera na kojima se vidi kako je Tonijev auto eksplodirao i kad Dakijeva obdukcija pokaže da to može biti Tonijevo telo, ali shvata da nije zbog pluća. Direktorka ŠEpard priznaje Gibsu i ekipi da je poslala Tonija na tajni zadatak da uđe u vezu sa Džin u nadi da će uhvatiti "Žabca" koga juri već deset godina. Otprilike u isto vreme, Toni se vraća u štab MZIS-a gde ga prvi pozdravlja Kort, koji ga besno nabija uza zid zbog pogoršanja situacije. Žabac se obraća direktorki za zaštitu nakon što je odlučio da prestane da se bavi trgovinom oružjem protiv CIA-inih želja. Ipak, Šepardova odbija njegov zahtev za azil iz čiste prkosi i sećanju na svog oca. Ekipa pokušava da nađe "Žabca" još jednom i pronalazi njegov brod, ali ne i njega. Misle da je pobegao i otišao, ali kamera se spušta pod more i otkriva "Žabčevo" telo kako pluta sa jednom ranom na čelu. 
962 "Porodica" Martha MitchellSteven D. Binder2. 10. 2007 (2007-10-02)
Za podoficira se mislilo da je poginuo u saobraćajnoj nesreći sve dok nedoslednosti na mestu zločina ne dokažu da je podoficir ubijen i da nije vozio udaren auto. Kada je vlasnica kola kasnije pronađena mrtva, Daki otkriva da je pretučena pre smrti i da se porodila neposredno pre toga, što vodi ekipu da misli da je ubica uzeo njeno dete. U međuvremenu, Toni pokušava da se suoči sa svojim osećanjima prema Džin nakon njenog odlaska. 
973 "Dosije: Bivša" Dennis SmithAlfonso H. Moreno9. 10. 2007 (2007-10-09)
Dve žene pronalaze mrtvog vojnog kapetana u vojnoj bazi, jedna mu je žena, a druga je Gibsova bivša žena. Dok spesijalni agent Gibs i poručnica-pukovnica Man sprovode zajedničku istragu MZIS-a i vojske o njegovoj smrti, agent AD-a je poslat da nadgleda Ebino rukovanje kapetanovim laptopom, koji sadrži jako poverljive podatke. Gibsu postaje neprijatno kad je prinuđen da se suoči sa bivšom ženom, pukovnicom Man i direktorkom Šepard u isto vreme, na zabavu ekipe. 
984 "Kriza identiteta" Thomas J. WrightJesse Stern16. 10. 2007 (2007-10-16)
Daki je besan kad je za jedno njegovo telo koje služi za predavanja otkriveno da je žrtva ubistva i što je slučajno obeležen kao NN i doniran nauci. Pokojnog je prepoznala ekipa kao bivšeg robijaša koji je pomagao FBI-ju d apronađe čoveka koji je ljudima nabavljao nove identitete. Otkrivaju da čovekov ubica, jednostavno poznat pod nadimokm "Brisač", ima veze sa velikim terorističkim organizacijama po Africi, Evropi i SAD-u. Pošto bez lica ne mogu da prepoznaju "Brisača", MZIS i FBI udružuju snage da pronađu osumnjičenog dok Toni ide na tajni zadatak sa jednom Fornelovom novom agentkinjom. 
995 "Skok vere" Dennis SmithGeorge Schenck i Frank Cardea23. 10. 2007 (2007-10-23)
Kada vojni poručnik koji je radio u Pentagonu kao oficir pokuša da se ubije skokom sa krova, MZIS je pozvan da razgovara sa oficirom. Nakon što je Gibs uspeo da ubedi oficira da siđe sa ivice, oficir je upucan i pada sa krova. Svaki član Gibsove ekipe ima različito objašnjenje ubistva, a jendo od tih uključuje to da je oficir bio krtica. U međuvremenu, Ebi razmišlja o ponudi za posao u ličnom odseku. 
1006 "Himera" Terrence O'HaraDan E. Fesman30. 10. 2007 (2007-10-30)
Gibsova ekipa je poslata da istraži smrt na brodu Himera, top tajnom vojnom brodu za istraživanja koji plovi na sred okeana. Nakon dolaska na brod, tamo ne nalaze nikog sem mrtvog vojnika naučnika koji je umro od virusne hemoragične groznice. Ipak, sumnjaju da nisu sami. Istragu dalje komplikuje nevoljnost vojske da podeli podatke o tome šta se istraživalo na Himeri. Ipak, brzo otkrivaju da Himera nije brod za istraživanja nego da prenosi rusko nuklearno oružje. Krtica u vojsci je iscenirala širenje virusa na brodu da bi posada mogla da ga napusti i da bi mogla da dođe ruska ekipa. Ekipa MZIS-a saborita Himeru i krade čamac ruske ekipe i odnosi bojevu glavu sa sobom. Dok ekipa odlazi, vojni avion uništava Himeru da bi zataškao svaku umešanost vojske. 
1017 "Rekvijem" Tony WharmbyShane Brennan6. 11. 2007 (2007-11-06)
Epizoda počinje kada Toni vadi Gibsa iz mora i pokušava da ga oživi. Otkriveno je da se Medi, najbolja drugarica Gibsove pokojne ćerke Keli, obratila Gibsu jer je neko uhodi i to je dovelo do događaja da Gibsov auto uleti u more. Dok je bio u nesvesti, Gibs je imao viziju da su ga posetile žena i ćerka i da su ga uveravale da je sve u redu. 
1028 "Označena meta" Colin BuckseyReed Steiner13. 11. 2007 (2007-11-13)
Gibs i ekipa istražuju atentat na vojnog admirala i upoznaju ženu koja traži muža, političkog izbeglicu iz Afrike, što je povezano sa slučajem. Ispada da je vod smrti afričkog diktatora koji se plaži da će se nestali muž (za koga imaju samo nejasan opis) vratiti da vodi opoziciju u zemlji. Otkrivaju identitet ubice i hapse ga pre nego što je uspeo da završi posao. 
1039 "Izgubljeni i nađeno" Martha MitchellDavid J. North20. 11. 2007 (2007-11-20)
Dok je skup dečaka izviđača u poseti MZIS-u, Ebi otkriva da je za jednog dečaka prijavljeno da je otet 1998. godine, što tera ekipu da potraži njegovog oca koji je u bekstvu jer je optužen za ubistvo 1998. godine. Ekipa pokreće poteru za ocem, ali ih ometa sin koji obaveštava oca o tome. U međuvremenu, ekipa pazi na dečaka, za koga svi (sem Tonija) shvataju da je on mini-Dinozo. 
10410 "Vojna kazna" Arvin BrownJesse Stern27. 11. 2007 (2007-11-27)
MZIS plaća skupu cenu kad pokušava da nađe vojnika koji misli da je još u Iraku. Nakon nasilnog sukoba u kom su Dinozo, Mekgi i Ziva povređeni, ekipa shvata da je vojnik subjekat ogleda. Stvari se dalje komplikuju kad senatorov pomoćnik počne da se meša u istragu jer je vojnika trebalo da nagradi ordenom senator i takav čin bi bio loš po njegov ugled. Ekipa sumnja da je vojnik ne znajući bio deo tajnog ogleda super vojnika dok nisu otkrili da je tajno uzimao steroide da bi mogao da ode u mornaricu. Zbog korišćenja droge vojnik je otpušten, a orden mu je oduzet. Gibs, koji saoseća sa mladim vojnikom, mu daje jedan svoj neiskorišćen orden umesto onog. 
10511 "Plemena" Colin BuckseyReed Steiner15. 1. 2008 (2008-01-15)
Ekipa MZIS-a istražuje smrt vojnika muslimana koji je pronađen mrtav kod džamije za koju FBI sumnja da mobiliše teroriste. Ali istraga dobija preokret kad Daki odbije da uradi obdukciju vojnika zbog vere vojnikove porodice jer otac veruje da ako Daki otvori njegovo telo, da njegov sin nikad neće naći mir u raju. U međuvremenu, istraga ih odvodi do Hansa Štajgera, teroriste poznatog kao "Vrbovalac". 
10612 "Zaseda" Tony WharmbyGeorge Schenck i Frank Cardea8. 4. 2008 (2008-04-08)
Kada je visoko-tehnološki vojni radar nestao, a onda se opet pojavio, ekipa pravi zasedu kod napuštenog skladišta da uhvati lopova - koristeći radar kao mamac. Ali plan propada, a radar je ukraden - a čovek je ubijen u blizini. Na kraju, ekipa uspeva da poveže oba slučaja - i da otkrije istinu za razlog o krađi. Pravi krivac je tvorac radara jer je znao da radar nije završen i ako vojska sazna, izgubiće svoj ugovor. U međuvremenu, Daki je naredio Ebi i Džimiju da urade analizu jedne krvi, a kad je Gibs to saznao, shvatio je da Daki krije tajnu za Dženi. 
10713 "Pseći tragovi" Oz ScottDan E. Fesman i Alfonso H. Moreno15. 4. 2008 (2008-04-15)
Kada ekipa istražuje smrtonosno hvatanje preprodavca droge od strane K-9, Ebi rizikuje svoju karijeru da dokaže nevinost psa da ga spasi uspavljivanja. Ekipa se bori sa slučajem, a direktorka preti da okonča slučaj, kada nađu novu žrtvu i konačno uspeju da pronađu trgovca drogom. Trgovac je jedan od trenera K-9 koja je zamenila svog psa za otkrivanje droge za napadnog psa da bi prokrijumčarila drogu. U međuvremenu, Ebi se sprijateljila sa psom "ubicom", dajući mu ime Džetro, i radi da bi ga oslobodila uspavljivanja i dokazala da pas nije kriv. Ipak, njen stanodavac ne dozvoljava držanje ljubimaca, pa ona tera Mekgija da ga usvoji što on rado čini iako ga je pas napao na početku epizode. 
10814 "Unutrašnja kontrola" Tony WharmbyJesse Stern i Reed Steiner22. 4. 2008 (2008-04-22)
Otkriće tela "Žabca" uzrokuje da celo Vašingtonsko odeljenj MZIS-a bude pod istragom FBI-ja, Dženi kao glavna osumnjičena za njegovo ubistvo, zgrada MZIS-a potpuno zatvorena od strane Biroa, a pomoćnik direktora Vens preuzima mesto direktorke na određeno vreme. Ekipa se sastaje diskretno u Gibsovoj kući, istražuje za sebe i otkriva da je on zaista ubijen. Nakon što su na svetlo izašli dokazi koji oslobađaju Dženi, Džin Benoa se ponovo pojavljuje i krivi Tonija za ubistvo u početku, ali Trent Kort (koji je uz blagoslov CIA-e preuzeo "Žabčev" posao) stiže i preuzima krivicu. Na završetku epizode, Gibs govori Dženi da priča koju je ispričala nije tačna, i zaključeno je da je Dženi ubila "Žabca" iako je Gibs video kako trgovac oružjem stavlja pištolj na ditrektorkin kućni sto, ali nije preduzeo ništa govoreći "Živela kraljica".
Napomena: Prva pojava Leona Vensa. 
10915 "U zoni" Terrence O'HaraLinda Burstyn29. 4. 2008 (2008-04-29)
Kad je vojni kapetan poginuo u toku smrtonosnog napada, ispada da je upucan. Toni i analitičarka Niki Džardin su poslati u Bagdad da istražuju, dok ostatak ekipa pomaže istražujući iz države. Ekipa otkriva da je čovek kome se obratio da obezbedi proveru tla unajmio čoveka u Iraku da ga ubije kad je kapetan otkrio da je uzorak tla lažan. Dok su u Bagdadu, Niki pokušava da se iskupi za vojničku grešku koja je dovela do smrti čoveka koji je pomogao njenom bratu kad je bio ranjen. 
11016 "Trzaj" James Whitmore ml.Dan E. Fesman6. 5. 2008 (2008-05-06)
Ziva radi na tajnom zadatku da bi pronašla čoveka koji je pobio pet žena i odsekao im prste nakon što su umrle. Ona odlazi sa ubicom, kad Toni nađe petu žrtvu i ubicu, saznavši za Zivu, usmerava je ka napuštenom skladištu. Pre nego što je stigao da je ubije, ona uspeva da se bori sa njim i da ga upuca svojim pištoljem. Ekipa je srećna što je ubica mrtav, ali neke stvari još nisu razjašnjene. Delimičan otisak prtsa na oružju dovodi do vojnika koji je ubio svoju ženu imitiravši ubicu. U međuvremenu, Ziva je u vezi sa čovekom za koga se sumnja da je saučesnik ubice. 
11117 "O licu" Dennis SmithJesse Stern13. 5. 2008 (2008-05-13)
Dok su istraživali smrt čoveka na gradilištu, Džimi Palmer prati sumnjivog čoveka koji se tuda mota, a čovek ga upuca. Ostavši u krizi, Džimi pokušava da se seti čovekovog lica da bi ga prepoznao. Na kraju, ekipa ga pronalazi, a on pokušava da pobegne, ali Džimi uspeva da ga zaustavi svojim kolima. 
11218 "Sudnji dan (1. deo)" Thomas J. WrightSteven D. Binder i David J. North20. 5. 2008 (2008-05-20)
Dečaci su otkrili mrtvog čoveka koji je kasnije prepoznat kao specijalni agent MZIS-a Vilijam Deker. Direktorka Šepard prisustvuje njegovoj sahrani u Los Anđelesu, a Toni i Ziva idu kao njena zaštita. Smrt agenta Dekera je proglašena kao infarkt, ali susret na sahrani tera Dženi da veruje da je ubistvo. Dženi pušta Tonija i Zivu. Direktorka tajno dovodi Majka Frenksa da joj pomogne da istraži, verujući da je ubistvo povezano sa tajnom misijom u Parizu od pre devet godina, u kojoj su učestvovali ona, Deker i Gibs. Dok su tražili napušteni restoran, četvoriva plaćenih ubica pronalaze Dženi i Frenksa i dolazi do pucnjave unutra. Dženi i Frenks uspevaju da ih pobiju sve, ali Dženi umire zbog rana zadobijenih u toku borbe, a Toni i Ziva pronalaze njeno telo. 
11319 "Sudnji dan (2. deo)" Thomas J. WrightSinopis: David J. North i Christopher J. Waild
Scenario: Steven D. Binder
20. 5. 2008 (2008-05-20)
Nakon Dženine smrti, pomoćnik direktora Vens traži Frenksa, koji je pobegao iz restorana nakon što su pobijena četiri plaćenika. U međuvremenu, Toni i Ziva pokušavaju da ronađu onog ko je odgovoran dok se suočavaju sa omanjivanjem u zadatku da zaštite direktorku. Trag upućuje na bivšeg plaćenog ubicu Natašu, koju Dženi nije uspela da ubije na zadatku u Parizu od pre devet godina na kom su ona i Gibs radili zajedno. Pošto je Gibs ubio Natašinog ljubavnika, Nataša se vratila u SAD po osvetu. Natašu, koja to nije očekivala, je ubio Frenks nakon što je Gibs postavi zamku za nju u Dženinoj kući. Gibs pali kuću da prikrije Dženinu smrt da bi javnost verovala da je umrla od trovanja dimom. Nakon Dženine sahrane, novopostavljeni direktor Vens seče strane iz svog ličnog dosijea u direktorkinoj kancelariji i ukida Zivino stanje veze (vraćajući je u Izrael), prebacuje Mekgija u diviziju za kiber-zločine i šalje Tonija na brod Ronald Regan. Vens onda da je Gibsu dosije o njegovoj novoj ekipi.
Napomena: Poslednja stalna pojava Dženifer Šepard. 


Spoljašnje veze[uredi | uredi kod]