Lista likova serije NCIS: Los Angeles

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice Henrijeta Leng)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Ovo je pregled glavnih i epizodnih likova serije NCIS: Los Angeles.

Likovi[uredi | uredi kod]

Pregled[uredi | uredi kod]

Lik Glumac Položaj Sezone
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Griša Kalen Chris O'Donnell Nadzorni specijalni agent Glavni
dr. Nejt Gejc Peter Cambor Delotvorni psiholog Glavni Epizodni
Kenzi Blaj Daniela Ruah Specijalni agent Glavni
Dominik Vejl Adam Jamal Craig* Forenzički specijalista Glavni
Henrijeta Leng Linda Hunt Nadzorni specijalni agent/Upravnik delovanja Glavni
Semjuel Hana James Todd Smith Glavni terenski agent Glavni
Martin Diks Eric Christian Olsen Detektiv/Veza s' policijom Epizodni Glavni
Erik Bil Barrett Foa Tehnički analitičar Glavni
Nel Džouns Renée Felice Smith Tehnički analitičar Glavni
Oven Grendžer Miguel Ferrer Pomoćnik direktora MZIS-a Epizodni Glavni
Šej Mozli Nia Long Pomoćnica direktora MZIS-a Glavni

*Adam Jamal Craig je bio član glavne postave do epizode "Prošli životi". Međutim, njegov lik je ispisan na početku epizode "Nestao". Adam Jamal Craig se kasnije poslednji put pojavio epizodno u epizodi "Nađen".

Glavni[uredi | uredi kod]

Griša Kalen[uredi | uredi kod]

Griša "Dži" Kalen
Lik iz serijala NCIS: Los Angeles
Debi "Legenda (1. deo)"
Portratirao/la Chris O'Donnell
Detalji
Spol muškarac
Zanimanje specijalni agent Mornaričko-zločinsko istražiteljske službe
Obitelj Neimenovani sestrić
Bračni drug(ovi) Anastasija Kolček (devojka)
Rodbina Nikita Aleksandar Reznjikov (otac)
Klara Kalen (majka, pokojna)
Ejmi Kalen (sestra, pokojna)
Džordž Kalen (deda, pokojan)
Aleksandra Rejnolds (polusestra)
Religija katolik

Pre serije, Grisha "G" Callen i Hanna su partneri dve godine ( "Partner"), dok su se on i Langeova prvi put susreli kada je pobegao iz maloletničkog pritvora i Hetty ga je čuvala od toga da bude ponovno uhapšen ( "Bes"). Dok su ga njegovi prijatelji oslovljavaju s "DŽi", Langeova odbija da to učini, govoreći: "To nije ime, to je slovo." Ona ga umesto toga zove "Gos'n Callen" ("Identitet"). Callen je nekada služio sa svojim dobrim prijateljem Leroyjem Jethrom Gibbsom, koji sada radi u sedištu MZIS-a u Washingtonu. Callen je specijalizirana u dubokom tajnom poslu.

Osim engleskog, Callen tečno govori najmanje šest drugih jezika. Španski, poljski, ruski, nemački (s engleskim naglaskom, koji je tvrdio da je austrijski), italijanski (s severnim naglaskom) i francuski. Callen takođe tvrdi da govori češki i rumunski. Osim toga, njegov ruski je verovatno dovoljno dobar da za jedan, ali ne i drugi, čečenski dijalekt. To je dozvolilo Callenu da prodre u čečenske terorističke ćelije u četvrtoj sezoni, u epizodi "Odabrani" što je sablasno nagovestilo bombardovanje Bostonskog maratona od strane čečenskih imigranata manje od tri mjeseca kasnije. U lažnoj potvrdi o njegovoj smrti koju je Heti pokazala Alexa Comescu piše da je Callenov datum rođenja 11. mart 1970.

U epizodi "Arhangel", Callen navodi da je prvi put pucao iz pištolja u 20 godini. U istoj epizodi, otkriveno je da ga je Hetty terala da se trkaju u penjanju na lažnoj steni u teretani MZIS-a tri puta za redom, a Callen je odbija uz izazov za ponovni susret, uprkos izazivanju Sama Hanne. U epizodi "Otpor", otkriva se da je Callen je živio u 37 hraniteljskih porodica počevši od od pet godine. On se ponekad selio svakih nekoliko dana, a najduže da je ikada ostao na jednom mestu je bilo tri meseca sa četrnaestgodina, kad je živeo s porodicom ruske devojke po imenu Alina Rostoff (koju on zove "mala sestra"). To se otkriva kroz bljeskove iz prošlosti u na kraju druge sezone kada je Callen proveo deo svog ranog detinjstva na rumunskoj obali Crnog mora. U epizodi "Identitet" je otkriveno da ga zovu "DŽi" ne zato što on ne voli svoje pravo ime, nego zato što ne zna od kog imena je početno slovo G, jer mu nikad nije rečeno. Kao odrasla osoba, njegova "mala sestra" Rostoffova je potajno poslata da čuva Callena kako bi sprečila da ga ubiju ruski mafijaši. Callen tečno govori ruski zbog njegove bivše veze s porodicom Rostoff. Tokom prve sezone, pokazuje se da je Callen je bez krova nad glavom, boravio privremeno sa svojim raznim kolegama iz MZIS-a, a ponekad u Odeljenju za operacije sam.

Pre dolaska u MZIS, Callen je radio na suzbijanju droga u CIA-i. Dok je bio u Agenciji, radio je zajedno s epizodnim likom Trentom Kortom , a partnerka mu je bila Tracy Rosetti i tokom svog tajnog zadatka u misiji u Uzbekistanu, Callen i Tracy su bili "u braku", koristeći prezime "Keller". Nakon ove misije, gde je Callen optužio Tracy za stavljanje uspeha operacije pod njihov profesionalnog i ličnog partnerstva, oni su se "razveli", a Callen se zezao da je u parnici Tracy dobila starateljstvo nad Buddyjem, njihovim psom. Brak i naknadno razvod su naravno bili lažni.

Kalen je u sedmoj sezoni upoznao svog pravog oca koji mu je otkrio da je slovo G početno slovo njegovog imena Grisha. Trenutno se Callen zabavlja sa ćerkom Arkadyja Kolchecka, Annom.

Nejt Gejc[uredi | uredi kod]

Nejt Gejc
Lik iz serijala NCIS: Los Angeles
Debi "Legenda (1. deo)"
Portratirao/la Peter Cambor
Detalji
Spol muškarac
Zanimanje Delotvorni psiholog
Delotvorna veza na Bliskom Istoku
Religija katolik

Dr. Nate Getz je operacioni psiholog koji radi s MZIS-om, stacioniran u Los Angelesu, i uveden u je početnoj epizodi serije, "Legenda -I deo-" iz serije MZIS. Nejtova specijalnost je psihologija, a on drži oba magistrat i doktorat u tom području. U epizodi "Kalen G." kaže da su ga oteli od vanzemaljci kao dete.

On posmatra saslušanja kako bi napravio psihološki profil. Takođe je odgovoran za obavljanje periodičnih psiholoških procena osoblja MZIS-ovog OSP-a i osiguravanje kontinuiranog praćenja njihovog mentalnog zdravlja. On se boji nekih naredba od Hetty Lange i pronalazi njen strah. Tim često ne uspeva dobije njegov humor. On također zna da svira bendžo i harmoniku, i uživa u slušanju džez muzike.

U epizodi "Kineska četvrt", Nate izražava svoj interes da postane terenski agent koji se nikako ne preporučuje od strane članova tima zbog svojih nesposobnih terenskim sposobnostima. Pita Hetty ako ona može da se seti bilo kojeg operativnog psihologa koji je postao terenski agent; Međutim, kada ona kaže da je jedina takva osoba koju je znala je umrla na svojoj drugoj nedelji terenskog rada, Nate postaje malo sumnjičav o svom izboru. Uprkos tome, Nate je obučen u oba kamufliranju i borbi prsa u prsa, kao što je pokazao u nekoliko navrata u epizodama "Zatvor" i "Mirniji način".

Nate i epizodni lik Rose Shwartz dele nekonzumiranu međusobnu privlačnost. To nije dodatno istraženo jer Peter Cambor više nije član glavne glumačke postave. Camborov odlazak kao glavnog člana se podudara sa Nate prebacivanju na Bliski istok kako bi istražio islamske vojne grupe sa sedištem u Jemenu. Uz zaključak tog slanja u epizodi "Mirniji način", Nateov trenutni zadatak je nepoznat, iako je poznato da je on ostao na Bliskom istoku za sada.

Nate se vratio u Los Angeles u epizodi "Rodoljubni činovi" gde je pomogao ekipi da pronađe domaćeg teroristu odgovornog za podmetanje naprave negde u gradu. U epizodi "Treći hor (3. deo)" on pomaže Nell da se nosi sa svojim prvim ubistvom.

Peter Cambor je bio član glavne postave tokom prve sezone, ali njegov lik je unazađen u epizodni lik na početku druge sezone. U svojim budućim nastupima, Cambor je zapisivan kao ostala uloga.

Kenzi Blaj[uredi | uredi kod]

Kenzi Blaj
Lik iz serijala NCIS: Los Angeles
Debi "Legenda (1. deo)"
Portratirao/la Daniela Ruah
Detalji
Spol žena
Zanimanje specijalni agent Mornaričko-zločinsko istražiteljske službe
Bračni drug(ovi) Martin A. Diks (verenik)
Rodbina Donald Blaj (otac, pokojan)
Džulija Feldman (majka)
Religija katolkinja

Kensy Marie Blye je mlađi specijalni agent MZIS-a. Ona se prvi put pojavila u epizodi "Legenda (1. deo)" serije "NCIS".

Kensy je rođena u vojnoj porodici i bila je u kampu "Pendlton" zbog ljubavi prema moru. Tečno govori portugalski i španski, može da čita sa usana i zna Morzeovu azbuku. Nju je otac naučio "kako da preživi gotovo svuda", tragove, pucanje, da popravi motor, igra poker, povuče žice, sve što bi naučio sina. U istom prizoru, ona je rekla da njen "otac nije imao sina, nego mene", što znači da je - jedinica. Ona i njen otac su bili bliski, najbolji prijatelji. Njen otac je ubijen. Njegovo telo je bilo toliko neprepoznatljivo da su ga prepoznali preko zuba. Slučaj nije bio rešen godinama. Da bi saznala više o smrti svog oca i našla ubicu, Kensy postaje agent MZIS-a, ali u epizodi "Blaj K. (2. deo)" je pronađen ubica i Kensy bezbedno nastavlja dalje.

U epizodi "Jedini lak dan" Kensy kaže da kada je bila iskušenica, ona je morala da leži u ventilaciji i u grobnici, jer je to bio najmanje, kao i nošenje bikinijima na poslu, ako je potrebno. Ona je vrlo nadarena za špijunski rad i pod maskom je čak Callne i Sam zovu "rođeni detektiv." Dži je često zove "Kens".

Prikuplja i gumene narukvice, što je poznato, i ima ih najmanje sedamdeset dve.

U epizodi "Nered" je otkrila da je bila verena za vojnika po imenu Jack, ali da se njihova veza prekinula nakon povratka iz Iraka. Jack je patio od postpovrednog poremećaja sekiracije. Jednog dana je nestao, a ona ne zna gde je.

U seriji joj je prvi parnjak bio agent Dominic Vail. Kensy je bila posebno uznemirena kada je Dom nestao nakon svog nestanka, a ona je prala sudove u svom stanu.

Drugi parnjak Kensy od 2. sezone je Marty Deeks, a njihova prva saradnja je bila u 1. sezoni. Iako su Deeks i Kensy u početku imali pomalo antagonistički odnos, ona je jasno iritirala Deeksa kada je muvao druge žene, ili pokušavao da je koristi kao mamac. Vremenom, njihov odnosi se zagreva, a ona je bila vidno uznemirena kada je Deeks upucan. Kensy traži od Hetty dozvolu za boravak u bolnici sa Deeksom, a ne da istražuje slučaj, jer je želela da ga vidi živog, a ne mrtvog kao što se desilo sa Vailom. Deeks pokazuje neko lično zanimanje za Kensy. U epizodi "Pljačka", dok je bila na tajnom zadatku, ona je koketirala sa predivnim lopovom, a Callen i Sam su primetili da je Deeks postao ljubomoran. I Kensy, kao i Deeks ima zbirku stripova.

U epizodi "Plan B" Kensy je dobila nadimak "Vikipedija" zbog enciklopedijskog znanja.

Na kraju 2. sezone Kensy odlazi sa Callenom i Samom da pronađe Hetty u Pragu bez odobrenja direktora Vancea.

U 3. sezoni, u epizodi "Blaj K. (1. deo)" ona potpada pod sumnju kada su vojnci koji su služili sa njenim ocem, počeli da umiru u nesrećama. Kensy je uhapsio pomoćnik direktora Owen Granger kada je otkriveno da je ona bila poslednja osoba sa kojom su razgovarali mrtvi vojnici pre nego što su pomrli. Kada je postalo jasno da je pravi ubica bio član ekipe njenog oca, njeno ime je obrisano.

Njena majka se preudala, a one nisu razgovarale 15 godina.

Kensy se takođe pojavila u seriji "Havaji Pet-0".

U epizodi "Komšija gleda" Kensy i Deeks su glumili bračni par da bi otkrili "spavačkog" tajnog agenta. U epizodi "Blaj K. (2. deo)", kada je Kensy pronašla ubicu svog oca, ona zove Deeksa i ne govori ništa jer joj suze idu.

Tokom 5. sezone njih dvoje započinju vezu koju objavljuju ekipi u 6. sezoni, a od 7. sezone njih dvoje žive zajedno, a na kraju iste sezone Deeksprosi Kensy, međutim, ona tada ne prihvata ponudu.

Na početku 8. sezone, Kensy biva povređena nakon pada vazduhoplova u pustinji pa biva prebačena u bolnicu gde je bile neko vreme u komi. Nakon što se probudila iz kome, Kensy odlazi na fizikalnu terapiju. Tokom boravka u bolnici Deeks je ponovo prosi, ali ona opet odbija. Nakon nekoliko meseci fizikalne terapije, Kensy se vraća na posao. U epizodi "Naplata", Kensi otima čovek kog je upoznala na fizikalnoj terapiji. Ona je odvedena u jednu kuću gde taj čovek preti da će da joj odseče noge, ali Deeks je spašava. Kensy tada prosi Deeksa i on pristaje.

Dominik Vejl[uredi | uredi kod]

Dominik "Dom" Vejl
Lik iz serijala NCIS: Los Angeles
Debi "Identitet"
Odlazak "Nađen"
Portratirao/la Adam Jamal Craig
Detalji
Spol muškarac
Zanimanje specijalni agent Mornaričko-zločinsko istražiteljske službe
Religija katolik

Dominic "Dom" Vail je uveden u epizodi "Identitet", kao agent na probnom radu tima. On je bio partner Kensi Blye. Dom nije rodom iz Los Angelesa. S MIT-pitomac, Dom se preselio pravo u LA nakon što je regrutovan u MZIS sledeće godine.

Domovo područje istraživanja nije objavljeno, iako je pokazao u nekoliko navrata napredne veštine s računarima i elektronikom i naveo da je "prilično dobar monstrum za terenskog agenta". Od prve sezone, Domovi roditelji su još uvek živi. Dom je ujak, kao što pokazuje papiri sa crtežima na vratima njegovog frižidera.

Dom nestao u epizodi "Prošli životi" (iako je njegova ekipa to otkrila u sledećoj epizodi "Nestao"), a konačno je pronađen u epizodi "Nađen". Tada je otkriveno da je bio zarobljen od strane stručnih otmičara angažovanih od strane islamskih vojnika i držan kao talac u nadi da će olakšati razmenu zarobljenika. Iako su ga Callen, Kensi i Sam konačno našali, oni su se kasnije našli u velikom obračunu s teroristima. Dok je bežao sa krova, Dom je primio metkove koji su ustvari bili namenjeni za Sama i kad se meci prodrli u njegovo telo, on se žrtvovao da spasi Samov život. Uprkos naporima Sama da zaustavi krvarenje, Dom umro gotovo odmah, a njegova smrt je ostavila OSP tim potpuno slomljen i pogođen bolom. Timu (pogotovo Kensi Blye) je to slomio srce i što je prikazano u narednoj epizodi.

Njegovu ulogu u timu je kasnije preuzeo detektiv Marty Deeks. U epizodi "Nađen" Adam Jamal Craig se poslednji put pojavio kao član glavne postave, a to je bilo i njegovo poslednje pojavljivanje.

Henrijeta Leng[uredi | uredi kod]

Henrijeta "Heti" Leng
Lik iz serijala NCIS: Los Angeles
Debi "Identitet"
Portratirao/la Linda Hunt
Detalji
Spol žena
Zanimanje upravnik delovanja
Religija katolkinja

Henrietta "Hetty" Lange je direktor operacija u NCIS-u u Los Angelesu. Ona je uvedena u epizodi "Identitet", u prvoj epizodi serije NCIS: Los Angeles.

Uprkos svojoj maloj veličini, ostale likove zastrašuje, i to ne samo zbog svoje šarene prošlosti; ona je imala mnogo susreta, veza i odnosa s prošlim agentima (opisano u epizodi "Nestao"). Ona je obožavalac Lady Gage, navodeći da "uvek voli Gagu". Hettyno omiljeno piće je čaj, do te mere da je u epizodi "Nagrada" rekla da je odobrila misiju u Afganistanu nakon što su Callen i Sam obećali da će doneti na leđima vreću čaja. U epizodi "Nered" je otkriveno da je bila dodeljena u ured u Los Angelesu od decembra 2008.

Jedan od poslednjih preživelih iz Hladnog rata, Hetty ima neuporediv pristup kontaktima tokom obaveštajnih i obrambenih zajednica, za koje se ne ustručava da ih iskoristi kada je to potrebno za uspeh misije ili da zaštititi živote svojih agenata. Njena reputacija je poprimila gotovo legendarni aspekt; to važi za one koji su čuli za nju, ali je nisu upoznali. Ona ima opsežan popis aliasa, o čemu svedoči više vozačkih dozvola koje stoje u zaključanoj fioci njenog radnog stola i nekoliko pasoša skrivenih u privatnom sefu.

Hetty ponekad pokazuje majčinski instinkt prema njenim agentima. Kad su joj agenti bili u ozbiljnoj opasnosti u epizodama "Zaseda" i "Nađen", ona koristi značajan politički kapital i navedene kontakte kako bi izvukla sve za spašavanje (kao što je uverljivo SecAF da odobri F-22 Raptor fly- više od vojnog kampa).

Kao Ericu Bealeu, ona je sklona Abby Sciuto; i, kada je ona posetila OSP operativnog centra, Hetty ističe ostalim agentima da je sposobnost Abby da "bude funkcionalna i moderna u isto vreme". Kada je Deeks upucan i nije imao koga da zove, Hetty mu je rekla da će mu biti kao rod rođeni.

Hetty je duboko pogođena smrću agenta na terenu, pa je dva puta dala ostavku (doduše neuspešno) u MZIS-u. Prvi je bilo 1999. godine, kada je obećavajući mladi agent MZIS-a (Sullivan), koga je lično regrutovala ubijen prilikom pokušaja da se infiltrira u vojnu formaciju. Drugi put je, nakon smrti agenta Dominica Vaila u epizodi "Nađen". Iako je podnela svoju ostavku direktoru Vanceu lično, to se kasnije vratilo kad joj je Callen, koji je odžepario direktora. Hetty na kraju podnosi ostavku u predzadnjoj epizodi druge sezone i zamenjuje je viši agent Lauren Hunter kao novi Operacijski upravnik.

Na kraju druge sezone je otkriveno da Hetty ima porodične veze s porodicom Comescu i ima istu tetovažu kao tajanstveni čovek koji je dao vojnika igračku Callenu kad je bio mali.

Na početku treće sezone, u epizodi "Leng H.", otkriveno je da Hetty nije član porodice Comescu, ali je u stvari provela decenije pokušavajući da ubaci svoje redove kako bi zaštitila Callena. Na kraju epizode, Hetty je upucana potom pala na zemlju i epizoda se završila visenjem, ostavljajući njenu sudbinu nepoznatom.

U epizodi "Zaštitna mreža", nakon što je preživela napad i uzela slobodne dane da se oporavi, Hetty se i službeno vratila na posao. Ona je takođe otkrila Callenu da je znala njegovu majku dok je bila agent CIA-e i Hetty je bila njen rukovodeći. Međutim, tokom operacije u Rumuniji, Clara Callen je nestala i ponovno se pojavila tek šest godina kasnije s dvoje dece i bez traga svog oca. Ona je kontaktirala Hetty, rekavši da je morala da izađe iz Rumunije. Iako je CIA rekla Hetty da ne smeta, ona je odlučila da to učini. Međutim, Claru je ubio član porodice Comescus pre nego što je Hetty stigla. Callen i njegova sestra su nekako stigli u SAD i Hetty ih je pronašla, organizovala da Callen izađe iz hraniteljstva. Međutim, ona je zakasnila za Amy, koja je već bila mrtva.

Na kraju treće sezone, Hetty daje ostavku na mesto Operacijskog upravnika, nakon što je Callen uhapšen, a Lauren Hunter i Mike Renko ubijeni. Međutim, otkriveno je da je cela operacija u kojoj je ubijen Chameleon ustvari iscenirana i Hetty se ubrzo vratila na posao Operacijskog upravnika.

Hetty se pojavila i u seriji "Škorpion" u oktobru 2014. godine


Semjuel Hana[uredi | uredi kod]

Semjuel "Sem" Hana
Lik iz serijala NCIS: Los Angeles
Debi "Legenda (1. deo)"
Portratirao/la James Todd Smith
Detalji
Spol muškarac
Zanimanje specijalni agent Mornaričko-zločinsko istražiteljske službe
Obitelj Ejden Hana (sin)
Kamran Hana (ćerka)
Bračni drug(ovi) Mišel Hana (supruga, pokojna)
Religija katolik

Samuel "Sam" Hanna je izmišljeni lik iz serije NCIS: Los Angeles. On je bivši američki vojnik i viši specijalni agent MZIS-a. On se prvi put pojavio u epizodi šeste sezone serije NCIS, "Legenda -I deo-".

Sam ima svog "Sudanskog" brata Moa (Movahda Dusau), koga je doveo u SAD nakon što mu je ubio oca u Afganistanu tokom jedne misije. Sam se brinuo o njemu kao da mu je rođeni brat. Sama je pogodilo kada je Mo pronađen mrtav u drugoj sezoni. Sam ima ženu, koja radi za CIA-u i dve ćerke. Sem je partner Kalenu. U četvrtoj i petoj sezoni MZIS je sarađivao sa Samovom ženom i CIA-om na hvatanju ruskog kriminalca Isaaca Sidorova. Na kraju četvrte sezone Sam je otet i mučen da izda svoju ženu, ali to nije učinio.

U šestoj sezoni je otkriveno da Samov sin Aiden pohađa vojnu akademiju i da je oko Božića 2014. godine unapređen u čin narednika.

Martin A. Diks[uredi | uredi kod]

Martin A. "Marti" Diks
Lik iz serijala NCIS: Los Angeles
Debi "Ruka ruci"
Portratirao/la Eric Christian Olsen
Detalji
Spol muškarac
Zanimanje detektiv
Bračni drug(ovi) Kensi Blye(verenica
Rodbina Gordon Džon Brendel (otac, pokojan)
Roberta Diks (majka)
Religija katolik

Martyn A. "Marty" Deeks je član uprave Los Angeleske policije koji je krenuo na Pravni fakultet i položio pravosudni ispit u Kaliforniji, a pre je bio javni branilac. On je prihvatio položaj čoveka za vezu između MZIS-a i policije na kraju epizode "Ruka ruci", u kojoj je sarađivao s timom kad im se istraga preklapala se s njegovim tajnim rad. Međutim, njegova pozicija kao oficira za vezu nije uvek na snazi ​​s obzirom na njegov manje topli odnos s drugim LAPO službenicima, što je u više navrata i navođeno u epizodi "Slava".

Na kraju svog drugog nastupa, u epizodi "Slava", on kaže Kensi da će ići na dugoročni tajni zadatak i Kensi je izgledala razočarana zbog toga. U istoj epizodi, otkriva se kroz razgovore između Hetty i Callena da oni zapravo ne traže oficira za vezu, i da je Hetty posmatrala Deeksa već neko vreme i da je njena prava namera je da ga regrutuje za MZIS. Ovo na kraju je otkrila u drugoj sezoni u epizodi "Varalica" kad ga je Hetty predstavila s nizom izvršenih i odobrenih MZIS-ovih prijavnica, koje je on odbio. U istoj epizodi, on je otkrio da mu je pravo ime Martyn A. Brandcl i da je rođen 8. januara 1979. Deeks je rođen u Kaliforniji.

Postao je glavni lik od druge sezone, tokom koje otkriva da nikada nije živeo više od dve milje daleko od mesta gde je odrastao. On je otkrio da je advokat u istoj sezoni serije. Partnerka mu je Kensi Blye i često koketira s njom.

Kad Deeks je upucan u epizodi "Lično", on je pitao za popis mogućih osumnjičenih. On uključuje čoveka po imenu Gordon John Brandel; a kasnije je otkriveno da je Brandel njegov otac, koji je često zlostavljao Deeksa i njegovu majku dok ga Deeks nije upucao (ne smrtno), kada je imao 11 godina. Kad ju je Hetty pitala da pronađe Brandela, Nell otkriva da je umro u saobraćajnoj nesreći 1998. godine, nakon što je pušten iz zatvora. To, međutim, u suprotnosti s izjavama u ranijoj epizodi "Na granici", u kojoj je Deeks rekao Kensi da je na Dan zahvalnosti samo šest godina ranije, njegov otac pucao puškom u njega. On je takođe rekao da je zadnja stvar koju mu je otac rekao bila "Marty, mrzim te". Kontradiktornost dovodi u pitanje da li je Deeksov 'otac stvarno mrtav. Kad Deeks pita Hetty koga treba da navede kao najbliži rod, Hetty mu govori svoje ime.

Tokom šeste sezone Kensi i Deeks su započeli romantičnu vezu. To je malo uticalo na njihov rad u MZIS-u, ali je sve došlo na svoje. U toku iste sezone Deeks i ona su odlučili da obznane svoju vezu kod ostalih kolega.

Od sedme sezone Deeks i Kensi su odlučili da žive zajedno.

Erik Bil[uredi | uredi kod]

Erik Bil
Lik iz serijala NCIS: Los Angeles
Debi "Legenda (1. deo)"
Portratirao/la Barrett Foa
Detalji
Spol muškarac
Zanimanje tehnički analitičar
Religija katolik

Eric Bartholomew Beale III je MZIS-ov tehnički operater i službin analitičar stacioniran u Los Angelesu u Odeljenju za specijalne projekte. On se često javlja na pozive od direktora Leona Vancea iz MZIS-ovog sedišta u Washingtonu.

On je monstrum i, kao detektiv Marty Deeks, uživa da surfuje (dva puta stoji je bio preblizu Hettynog auta) i na internet društvenim mrežama. On, kao Nate, često ne uspeva u pokušajima humora. Hetty takođe ne odobrava njegovu odeću (obično bermude i japanke i, povremeno, pidžamu), ali toleriše ga zbog njegovih veština. U epizodi "Opršotaj", on je otkrio da je Nemac američkog porekla. Osim Hetty, on je jedini član tima koji nosi naočare.

On je glavna veza između agenata na terenu i OSP sedišta, često manipuliše saobraćajne kamere i hakuje mreže i satelite da dobije prednost za agente. U drugoj sezoni, u epizodi "Prazan tobolac", uspeo je da ugasi ceo internet za par minuta. Sarađivao je s Abby Sciuto, glavnim likom iz originalnog NCIS-a, pa je njihovo prijateljstvo dobilo čvrste temelje. Njih dvoje su čak otišli na "sastanak" zajedno u epizodi "Namerna slučajnost", ali je naglo prekinut kad je Abby je oteo serijski ubica pod nadimkom Fantom.

U istoj epizodi, Eric, kao i Abby, je pokazano da poznaje znakovni jezik, a počeo je da ga uči sa sedam godina. Blizu kraja epizode, Eric znakovima kaže Abby da je najbolji drug bio gluv. Kao i Callen, Sam Hanna, Kensi Blye i Nate Getz, on je uveden u početnoj epizodi "Legenda -I deo-". U uvodnoj epizodi sedme sezone, "Aktivne mere", Eric pita Sama da mu pokaže kako se puca i kako se bori, ostavljajući otvorenu mogućnost da možda želi da se oproba kao terenski agent u budućnosti.

NJemu je partner Nel DŽouns od druge sezone, koju je u početku nisu voleli zbog njenog preuzimanju nekih od njegovih tehničkih dužnosti i barem jednom, zviždanja ostalim članovima tima kako bi im privukla pažnju, nešto što on obično radi. NJemu se izgleda sviđa Nel, iako se on njoj ne sviđa. To se, međutim, promenilo kao je Nell je optužio Nate Getz da joj se sviđa Erica u epizodi "Patriotski činovi" i zbog njene reakcije u trećoj sezoni u epizodi "Sajber napad" kad je očigledno bila ljubomorna na Ericovu novu partnerku. On i Nel su se poljubili u četvrtoj sezoni, u epizodi "Slobodna vožnja".

Penelopi Džouns[uredi | uredi kod]

Penelopi "Nel" Džouns
Lik iz serijala NCIS: Los Angeles
Debi "Posebna dostava"
Portratirao/la Renée Felice Smith
Detalji
Spol žena
Zanimanje tehnički analitičar
Rodbina Neimenovani otac
Neimenovana majka
Sidni Džouns (sestra)
Kejti Džouns (sestra, pokojna)
Neimenovani brat
Religija katolkinja

Penelope "Nell" Jones je Ericova partnerka kao analitičarka MZIS-a. Uvedena je u epizodi "Posebna dostava". Ona ima crvenu pixie frizuru i male-srednje građe je (probala je Hettyn džemper u epizodi "Nered"). U epizodi "Lakši način" je pokazala barem funkcionalno znanje pisanog arapskom kad je pozvana da prevede sadržaj terorističkog laptopa. U epizodi "Peti čovek" Hetty navodi da Nell ima najviši I.Q. od bilo koga ko je trenutno na službi u MZIS-u, ali stvarni broj nikad nije naveden. U epizodi "Sajber ​​napad" Sam, videvši da Nell sređuje stvari po uredu, pita Callena da li je Hetty doteruje za veće stvari? U epizodi "Božićna provala" Callen postavlja isto pitanje Hetty koja mu odgovara da namerava da zadrži Nell na terenu malo duže.

Iako je Nell nedavno diplomirala ona je često vrlo korisna za druge. Ona i Eric imaju antagonistički odnos jer je Nell preuzela neke od Ericovih dužnosti, kao nova je dobila zadatak da druge zove gore na sastanak, što Eric normalno radi. Kako je njihov radni odnos napredovao, čini se da su zagrejani jedno za drugo i to se podrazumeva jer postoje rastući osećaji između njih. Nell takođe ima naviku da završava tuđe rečenice. U epizodi "Posebna dostava" otkriveno je da je to zbog toga što je "hiperaktivna i kontroliše probleme sa muškarcima koji joj se sviđaju" (kao što je Eric).

U epizodi "Zatvor" otkriveno je da su se Nell i Nate upoznali ranije, ali je priroda njihovog odnosa na kraju ostala nepoznata. Takođe se čini da ima dobar odnos s Hetty, koja je zove po imenu ili "Dušo" povremeno. Izgleda kao da se sprijateljila ili je barem u dobrim odnosima s Kensi koja ju je pozvala da se pridruži ostalima na piću u epizodi "Oproštaj". Nell tečno govori španski (epizoda "Unutrašnji neprijatelj"). Voli da prima cveće, što je viđeno u epizodi "Pohlepa", ona šalje cveće sebi i otkrila je to Ericu jer nije prestao da joj dosađuje. Cvetće je primetio prvo Sam, koji komentariše: "Izgleda da neko ima tajnog obožavaoca." Kad ge je Eric primetio, zaustavio se usred rečenice i rekao: "Lepo cveće".

Eric više nego očigledno gaji osećaje prema Nell, iako se često čini da mu ih ona neuzvraća. To je često za raspravu ipak, budući da je u trećoj sezoni u epizodi "Patriotski činovi", Nell koketirala s Natea (koji je odmah prozreo njene prave namere), kako bi dobila Ericovu pažnju i u epizodi "Pohlepa", ona izbegava temu o slanju cveća. Jedan od većih znakova, kada je ona pokazala značajne znakove ljubomore kada je nova žena imala neku vrstu značajanog odnosa s njim. To je prikazano u epizodi "Sajber ​​napad", kada je ljubomorna na Ericovu novu partnerku i oseća pretnju njihovoj vezi, takođe pokazuje svoju odbojnost prema toj mladoj ženi. Takođe, u epizodi "Blejzin sjaj", kada je nova studentkinja po imenu Blaze došla u pomoć s tajnom misijom, a ona i Eric su pokazali interes jedno za drugo, Nell je jasno ljubomorna na njima dvoma raste odnosa tokom epizode. Ona je takođe vidno razočarana kad je saznala, nakon misije, da je Eric napravio planove se nađe s Blaze, i nekim njenim drugaricama u apartmanu kasnije.

Osim odlaska na teren, Nell je iskusan sa svojim standardnim MZIS problemima sa sajd arm pištoljem, što je viđeno u epizodama "Blaj K. -I deo-", "Blaj K. -II deo-", i "Nepisano pravilo", kao i da je jedan stavila za pojas u epizodi "Nerešena igra" i govori Ericu ga nosi za svaki slučaj. Nell je takođe privela osumnjičenog u petoj sezoni, nakon što je Kensi preraspodeljena na Bliski istok, Hetty postavlja Nell kao njenu zamenu kao terenskog agenta i kao Deeksovog partnera. Uprkos tom iznenađenju, Nell i Deeks da rade dobro zajedno i Hetty otkriva kako namerava da je zadrži na terenu duže. Međutim, Nell je pretrpela neuspeh s obzirom na njen rad na terenu u epizodi "Prezidijum -Srce službe II deo-", kada je ubila jednog napadača koji je radio za Matijasa Dregera. U epizodi "Ratni pokliči" Nell se brani u čamcu nožem koji je izvukla iz svoje čizme, nakon što je osumnjičenom napravila posekotinu na slepoočnici, što je uzrokovalo Grenžerovu doskočicu "Nije loše za analitičara."

Eric i Nell su se poljubili ispod jelka u četvrtoj sezoni u epizodi "Slobodna vožnja", to je bilo na kraju epizode i kada niko nije bio u blizini. U šestoj sezoni u epizodi "Humbug" Nell poziva Eric da pođe s njom u posetu njenoj porodici za praznike, sugerišući da pokušava da smisli priču da bi mogao da kaže da je njen dečko. Na kraju epizode "U čast Blejz", kada je Nell je sama u OSP-u, Eric se vrati iz susreta s Blaze i izvinjava se zbog načina na koji se ponašao. Oni su tada podelili intimni trenutak šetajući po OSP-u.

U epizodi "Vesti koje donosimo", kad se Eric zabrinuo jer će Nell morati da otkaže njihove planove za Dickensov vašar jer mora na mentorski program za koji on nije znao da se prijavila i uplašio da možda počinju da se udaljavaju jedno od drugog, ona mu poklanja sat sa viskom i govori mu da kad takva dva sata vise zajedno na zidu, viskovi počinju da se njišu zajedno, mislivši da će ona i Eric uvek biti u ritmu i ukazuje ako sad nisu par, onda su sigurno najbolji prijatelji koji će jednog dana postati par.

U epizodi "Ovako mi radimo", Nellina sestra je došla da pomogne na jednom MZIS-ovom slučaju i oslovila je Nell njenim pravim imenom "Penelope". Kad joj je Eric rekao da ne može da veruje da mu nije rekla pravo ime i da je to lepo ime, ona mu je odgovorila: "Da, možda, ako si iz Viktorijanske Engleske". U epizodi "Gde svi znaju kako se zoveš", prikazano je da Eric i Nell žive zajedno već neko vreme od devete sezone.

Owen Grendžer[uredi | uredi kod]

Oven Grendžer
Lik iz serijala NCIS: Los Angeles
Debi "Posmatrači"
Odlazak "Naplata"
Portratirao/la Miguel Ferrer
Detalji
Spol muškarac
Zanimanje pomoćnik direktora MZIS-a
Obitelj Dženifer Kim (vanbračna ćerka)
Religija katolik

Owen Granger je novi pomoćnik direktora MZIS-a, i popunio je prazninu koju je napravio Leon Vance kada je postao novi direktor MZIS-a.

On se prvi put pojavio u epizodi "Posmatrači", gde je ispitivao Hettyinu sposobnost da vodi OSP tim i bio je epizodni lik do četvrte sezone. Grangerovi izvorni motivi su nepoznati, iako se činilo kao da je pokušavao da sruši Hettyin tim kako bi dobio bodove u Washingtonu i unapređenje u MZIS-u.

Na kraju epizode "Kameleon" je otkrio da je došao u Los Angeles da uhvati ubicu, koji je povezan sa ubistvom Kensinog oca. Gledao je Kenzi u streljani kako vežba, što ukazuje da bi on mogao da bi mogao da bude uključen u istragu o smrti njenog oca.

To je otkriveno u epizodi "Blaj K. -II deo-", pošto je takođe pripadao istoj snajperskoj jedinici kao i Kensin pokojni otac Donald Blye, i on je takođe pomogao timu da pronađe pravog ubicu, Petera Clairmonta. On je takođe pucao na Clairmont, kada je drugi muškarac pokušao da ubije Kensi kao osvetu za nju nakon što ga je pretukla u borbi.

Kao rezultat toga, Granger je dobio zadatak da ostane u Los Angelesu na privremenoj osnovi, a na kraju treće sezone, pomogao je timu da oko slučaja "Kameleon", serijskog ubice odgovornog za smrt agenta Mikea Renka i bivše upravnika operacija Lauren Hunter.

Granger je nedavno bio snažno uključen u nastojanju da uhvati Isaaka Sidorova i oružja iz Hladnog rata koje je ukrao, i dobija snažnu podršku tima kada sazna da je jedini agent koji je bio u mogućnosti da zadrži masku na tajnom zadatku s njim Michelle, supruga Sama Hannae. On je takođe bio imenovan za šefa operacije "Beli duh", tokom koje je postao Kensin rukovodilac kad je raspoređena na Bliski istok da izvrši atentat.

U epizodi "Grendžer O.", otkriva se da je Jennifer Kim, severnokorejski špijun koga je uhvatio OSP u epizodi "Otkazani Božić", njegova vanbračna ćerka (koja se pojavila u prethodnoj epizodi).

U osmoj sezoni, u epizodi "Crno tržište", govori Nel da ga zove "Granger", a ne "Pomoćnik direktora", što pokazuje da je blizak sa ekipom. Kad mu je rekla "To bi bilo čudno, šefe", on je odgovorio: "Šteta. To je naređenje". U epizodi "Oružje duha" govori Martyju Deeksu da ga zove Granger i kaže: "Tako me prijatelji zovu".

U osmoj sezoni, u epizodi "Ludi voz", otkriva da umire od raka za koji priznaje da je mogao da ga dobije zbog bilo kog svog postupka, uključujući i to što je bio izložen na Agentu oranž dok je bio na Laosu. Kasnije je uboden nožem u epizodi "Topla voda" kada su ga vodili u zatvorsku ćeliju i ostao je u kritičnom stanju. U epizodi "Naplata" je zamalo bio meta atentata koji je trebalo da izvrši agent CIA-a, iako je uspeo da ubije atentatorku pre nego što je uspela da mu ubaci otrov u organizam.

Oven Granger je ispisan iz serije u epizodi "Stare fore". Heti govori saradnicima da će postupak oporavka biti malo duži nego što su očekivali i da planira da ga poseti u bolnici kasnije, a kada je uradila to u završnim trenucima epizode, krevet mu je bio praan. Nakon što je pitala medicinsku sestru gde je on, saznaje da je Owen tiho napustio bolnicu i da je prekinuo lečenje iako se nije potpuno oporavio ostavivši za sobom poruku za Hetty.

U Grangerovom oproštajnom pismu, on zahvaljuje Henrietty, objašnjavaju ći da mu je dosta metkova i bolnica za ovaj život i da mora da sredi neke poslednje stvari, učinkovito uticajući na ekipu i ne govoreći o svojoj smrti zbog raka. Njegova jedina želja je da ona prenese vesti ekipi, a ako ne zna kako, on joj veruje da će smisliti način kako, jer je takva kakva je. Epizoda se završila sa sećanjem na tumača Owena Grangera, Miguela Ferrera, koji je umro nekoliko nedelja pre nego što je epizoda premijerno emitovana. Ferrer je imao problema sa govorom i teško je govorio u epizodama koje je snimio neposredno pre smrti. Njegov glas i njegova bolest su preneti na razvoj raka lika koji je tumačio, što se odrazilo i na Ferrerov rak. Iznenadan odlazak lika je bio posthumno i napravljen je da se vrti oko tumačeve sudbine.

Iako se Granger fizički nije pojavio u epizodi "Ratni ožiljci", često je pominjan u toku epizode, imenujući njegov iznenadni odlazak iz MZIS-a i pretpostavljenu smrt, kao i njegov boravak na Laosu odakle ga je Hetty spasla kada je bio poslat da izvuče agente odatle koji su ostali u Jugoizsočnoj Aziji nakon povlačenja Amerikanaca iz Vijetnamskog rata, a takođe se pojavio u rubrici "Gledali ste u seriji MZIS: Los Anđeles", u kojoj je prikazano njegovo saznanje da umire od raka.

Kao i u epizodi "Ratni ožiljci", Granger se , zbog svog zdravstvenog stanja, fizički ne pojavljuje u epizodi "Zlatni dani", ali je pominjan nekoliko puta.

U epizodi "Obaveze", za Grangera je potvrđeno da je umro nakon što je napustio bolnicu u epizodi "Stare fore". On je tad otišao u sigurnu kuću u kojoj mu je bila ćerka gde je proveo poslednje nedelje sa njom pokušavajući da se iskupi što je omanuo u ulozi oca. Jedno jutro, Jennifer ga je pronašla mrtvog pod drvetom sa pogledom na livadu i sahranila ga je tamo.

Šej Mozli[uredi | uredi kod]

Šej Mozli
Lik iz serijala NCIS: Los Angeles
Debi "Nepozvani na žurku"
Portratirao/la Nia Long
Detalji
Spol žena
Zanimanje pomoćni kdirektora MZIS-a
Rodbina Derik Vilijams (sin)
Religija katolkinja

Shay Lynn Mosley je nova izvršna pomoćnica direktora MZIS-a sa tihomorskih dejstava koja je zamenila pomoćnika direktora Owena Grangera na mestu nadzornika Odeljenja za posebne radove.

U epizodi "Čudovište (1. deo)", Moosleyjeva izdvaja Callena iz ekipe i vodi ga kao pomoć u istrazi koju vodi ADVO. Kasnije, Hetty otkriva otsatku ekipe da je to u stvari tajni zadatak hvatanja trgovca oružjem, izvesnog Spencera Williamsa. Kasnije, Mosleyjeva priznaje Callenu da je bila sa njim u vezi pre nego što je znala da je on trgovac oružjem i da imaju sina Derricka koga je on odveo u Mexico kad je pobegao i da ga nije videla 5 godina. Ekipa tada pravi zasedu u vezdušnoj luci gde će Williams biti, ali on uspeva da pobegne vazduhoplovom u Mexico.

Mesec dana kasnije, u epizodi "Crta na pesku (2. deo)", Shay na svoju ruku pokreće istragu o Williamsu kako bi ga pronašla i vratila svog sina. Međutim, tokom istrage Deeks upada u sukob sa njom pa mu ona da je otkaz i vraća ga u LAPO, ali Hetty uspeva da zaustavi vazduhoplov sa ostatkom ekipe i ubaci Deeksa kod njih. Ekipa pri dolasku u Mexico saznaje da je Mosleyjeva poslala i Harley Hidoko tamo, ali ona kasnije nestaje.

U epizodi "Bez izlaza (3. deo)", Callen i Sam pronalaze ugljenisani leš nepoznate osobe, ali ne znaju čiji je. Kasnije, ekipa uspeva da upadne u Williamsovu kuću i izvuče Derricka, ali Sam i Callen ostaju tamo kako bi štitili odstupnicu Kensi i Deeksu dok odvode Derricka. Kensi i Deeks uspevaju da dovedu Derricka do mesta gde ga je čekala Mosleyjeva u helikopteru i njih dvoje odlaze, a na Deeksovo navaljivanje, on i Kensi se vraćaju i kupe Sama i Callena, ali tada njhiva kola bivaju pogođena minobacačem.

Pregled[uredi | uredi kod]

Lik Glumac Pozicija Sezone
1 2 3 4 5 6 7 8
Arkadije Kolček Vyto Ruginis Ruski Operativac u penziji Epizodni
Majk Renko Brian Avers Agent priključen satelitskom uredu MZIS-u u Los Angelesu Epizodni Epizodni
Movad Dusa Ronald Auguste Epizodni

Epizodni[uredi | uredi kod]

Arkadije Kolček[uredi | uredi kod]

NCIS: Los Angeles
Lista likova serije NCIS: Los Angeles
O liku
Vrijeme u seriji2009. , 2011. -
Prethodnikniko
Nasljednikniko
Prvi nastup"Otpor"

Stari "prijatelj" i dugogodišnji saveznik G.ija Callena. Arkady Kolcheck je penzionisani KGB agent koji sada poseduje i upravlja privatnim zaštitnim preduzećem iz Los Angelesa. On je emigrirao u SAD-u 2002. i postao građanin 2007. godine. Živi u Studio Cityju.

Kao Henrietta Lange, Arkady je jedan od poslednjih preživelih iz Hladnog rata. Smatra se da je njegov novi život u Americi počeo otprilike "jer zna gde su zakopana neka tela...verovatno jer ih je on zakopao."

U epizodi "Kolček A.", Callen i Odeljenje za specijalne projekte su saznali da je Arkady ima rusko-američki ćerku Anastasiu Kolcheck.

Od sedme sezone Arkady je jedini epizodni lik koji se pojavio u svim sezonama.


Majk Renko[uredi | uredi kod]

NCIS: Los Angeles
Lista likova serije NCIS: Los Angeles
O liku
Vrijeme u seriji2009. - 2010., 2012.
Prethodnikniko
Nasljednikniko
Prvi nastup"Legenda -I deo-"
Posljednji nastup"Naslepo -I deo-"

Mike Renko je agent MZIS-a uveden u početnoj epizodi serije MZIS: Los Angeles, "Legenda -I deo-". On se prvi put pojavio u seriji MZIS: Los Angeles kao epizodni lik u epizodi "Zaseda", u kojoj je pomagao timu sa informacijama o opasnoj vojnoj grupi. On se takođe pojavio u epizodi "Bankarstvo". Njegov sledeći nastup bio je u epizodi "Sagoreli", kada ga Hetty zove u pomoć jer su imali manjak agenata budući da je Callen je otišao s radara, a server je bio hakovan. Upucan je da su on, Sam i Kensi napravili zasedu navodnim teroristima, ali je imao pancir, pa je prošao sa manjim povredama. Pretpostavljalo se da je Renko je još uvek na jednom tajnom zadatku van SAD-a.

Pred kraj treće sezone, u epizodi "Naslepo -I deo-", Renko je, nakon što ga je upucao u vrat snajperista, pretrpeo srčani zastoj nakon operacije, što je dovelo do njegove smrti.

Kensi kasnije nazvala Hetty na telefon i rekla joj što se dogodilo. Nekoliko sekundi kasnije, Hetty, koja je viđena kako plače, uspela je da se sabere i kasnije je rekla OSP timu što se dogodilo, ostavljajući ih, pogotovo Kensi, slomljene.


Movad Dusa[uredi | uredi kod]

NCIS: Los Angeles
Lista likova serije NCIS: Los Angeles
O liku
Vrijeme u seriji2010. - 2011.
Prethodnikniko
Nasljednikniko
Prvi nastup"Povreda sigurnosti"
Posljednji nastup"Zatvor"

Mowadh "Moe" Dusa je sudanski državljanin koga je doveo u SAD kao dete Sam Hanna (koji je još uvek služio kao vojnik u to vreme ). Sam je bio na misiji u Čadu spašavanja radnika strane pomoći i ubio je Moeovog oca koji je bio jedan od njihovih otmičara.

Iako Sam održava bliske kontakte s Moeom, nije ga usvojio i Moe umesto toga živi kod hranitelja.

Uveden je u epizodi "Povreda sigurnosti", ali Moe se kasnije pridružio islamskoj vojnoj grupi nakon saznanja da je Sam odgovoran za smrt njegova oca, što je rezultiralo da mladi Moe postaje siroče. Kasnije se vidi u epizodi "Nađen" da je jedan od islamskih vojnika koji drže agenta Vaila kao taoca.

U epizodi "Zatvor", nakon što je poslat u zatvor zbog učestvovanja u otmici Dominica Vaila koja se završila Vailovim ubistvom, Moea je uverio MZIS da se infiltrira u islamsku bandu u zatvoru kako bi dobili terorističkog, ali Moea su mučili za informacije i pogubio ga je vođa terorista na kraju te epizode, a Sam na kraju otkriva Moeovo telo. Njegova smrt je ostavila Sama duboko pogođenog i krenuo je da traži osvetu, ali Hetty mu je obećala da će dobiti priliku za to neki drugi dan.

U epizodi "Mirniji način", epizoda nekoliko meseci nakon Moeove smrti, Sam je ubrzo sustigao terorističkog vođu odgovornog i uspešno je primio vest od Vancea da je dobio dozvolu za osvetu za Moea. On pucao iz bazuke u auto terorističkog vođe.

Projektil je udario svoj cilj, što je rezultiralo smrću vođe i Moeovoa smrt je osvećena.