Nuoro (provincija)

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Provincija Nuoro
Provincia di Nuoro
Položaj Provincije Nuoro u Italiji
 
Država Italija
Regija Sardinija
Sjedište Nuoro
Stanovništvo 159 197 st.
Površina 3 934 km²
Gustina naseljenosti 42/km²
Veb stranica www.provincia.nuoro.it

Provincija Nuoro (it. Provincia di Nuoro, sardinski: Provìntzia de Nùgoro) je jedna od 110 talijanskih provincija, koja se nalazi u otočkoj regiji Sardinija.
Glavni grad provincije i najveće urbano naselje je istoimeni grad Nuoro od 36 674 stanovnika. [1]

Geografske karakteristike[uredi - уреди | uredi izvor]

Površina provincije iznosi 3 934 km², a broj stanovnika 159 197 (2011. godine). [1] Teren provincije je brdski, jer se prostire najvećim dijelom duž masiva Gennargentu koji je kralježnica unutrašnjosti otoka. To je posno kamenito tlo, pogodno jedino za stočarstvo, koje je i danas glavna privredna aktivnost provincije. Malim istočnim dijelom provincija izlazi na Tirensko more, u tom dijelu ima nekoliko malih izoliranih kotlina pogodnih za ratarstvo.

Stanovništvo[uredi - уреди | uredi izvor]

Provincija Nuoro je vrlo rijetko naseljena, ima samo 42 stanovnika / km². Primorski krajevi su gušće naseljeni, kao i kraj oko grada Nuora, planinski, stjenoviti dio provincije, je rijetko naseljen i vrlo siromašan.

Općine i naselja[uredi - уреди | uredi izvor]

Provincija Nuoro ima 53 općina (talijanski: Comuni). Pored Nuora drugi značajni grad je Siniskola od 11 000 stanovnika na istoku provincije.

Grad Nuoro

Izvori[uredi - уреди | uredi izvor]

  1. 1,0 1,1 "ITALY: Sardegna" (engleski). Citypopulationde. http://www.citypopulation.de/Italy-Sardegna.html. pristupljeno 26. 05. 2013. 

Vanjske veze[uredi - уреди | uredi izvor]